Isåpning er beregnet til mandag 2.11.

På Valle Hovin er nå hele den gamle resepsjonen med garderober borte, og det er bare et hull i bakken og noen betongrester igjen. Men i bakgrunnen er banedekket rimete, og det betyr at ismaskinene er igang. Hvis alt er i orden, begynner vanningen mandag 26., og isåpningen er beregnet til mandag 2.11.

Utenfor søndre port er det reist et par brakkebygg som vi nok skal bli ganske kjent med de neste årene. Et av de store, gamle trærne langs Innspurten har måttet vike for en ny innkjørsel fram til brakkene. Til høyre for porten inn til banen er det en brakke som skal romme kiosk med oppholdsrom, lager og verksted. I følge Odd Arild er det meningen at det skal bli skøyteutleie, sliping og buetaking som før, men endelig avtale er ikke skrevet. Til venstre er det reist en brakke for garderober. Det er 4 garderober med benker og låsbare skap. To og to garderober deler hvert sitt dusjrom. Det spørs vel om det blir samme atmosfæren som i de gamle garderobene.

Men i alle fall, det som er lovet, ser ut til å ha kommet på plass. Største savnet for oss blir nok eget klubbrom og eget klubbkontor. Den store kafeteriaen vil nok også bli savnet.

De nye brakkebyggene foran søndre inngang. (Foto: Sven-Åge Svensson)

De nye brakkebyggene foran søndre inngang. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Det gamle respesjonsbygget med garderober er borte, men i bakgrunnen rimer banedekket. (Foto: Sven-Åge Svensson) 

Det gamle respesjonsbygget med garderober er borte, men i bakgrunnen rimer banedekket. (Foto: Sven-Åge Svensson)

 

Ett av de store, gamle trærne har måttet vike for en ny innkjørsel til brakkene i bakgrunnen. (Foto: Sven-Åge Svensson) 

Ett av de store, gamle trærne har måttet vike for en ny innkjørsel til brakkene i bakgrunnen. (Foto: Sven-Åge Svensson)

 

Den nye garderobebrakka. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Den nye garderobebrakka. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Det går raskt nedover med Valle Hovin

Det er stor aktivitet på Valle Hovin om dagen, og den setter spor etter seg. Store maskiner med store grabber jafser til seg av det gamle servicebygget og fordeler materialene direkte i containere. Svære lastebiler drar avsted med skrotet. Den øvre etasjen er borte, og resten står og gaper som på bilder vi har sett fra Syria. Et skilt med "Inngang" og rester av en trapp minner oss om alle de gangene vi har gått ut og inn her. 

Selv om det er litt vemodig å se bygget forsvinne, må vi medgi at det ikke har vært noe glansbilde de siste årene. I første omgang håper vi at rivingen går fort, for det er vilkåret for at vi skal få is til 1. november. Så må vi innrette oss på å ha det litt spartansk før noe nytt og finere oppstår. Utviklingen er i gang.

Simen på 35-tallet!

Det ble oppnådd en rekke meget sterke tider av de norske løperne under dagens "Time Trials" løp i Utah Olympic Oval.
NSFs forbundslag "Elite fart", samt løperne fra Norges Skøyteakademi, avsluttet i dag en måneds treningssamling i Salt Lake med dette testløpet.
Fasiten for de norske løperne ble 12 personlige rekorder!

ASKs representant i forbundsgruppa, Simen Kroken, så 35-tallet for første gang med ny pers. på 35,73.

Ellers må nevnes en meget sterk 1000m av Jørgen Sæves (Båstad IL) på 1.09,77, noe som holdt til 2.plass bak Espen Aarnes Hvammens 1.08,91.
Sprintlaget til Norge ser lovende ut for årene fremover når vi ser at også unggutta Henrik Rukke og Odin By Farstad bryner seg på seniorgutta med sterke løp ned på 35- og 1.10-tallet.

35,73 av Simen i SLC

35,73 av Simen i SLC

Simen og Jørgen fra 2012, fornøyde også dengang!

Simen og Jørgen fra 2012, fornøyde også dengang!


Meget interessant medlemsmøte

Ledelsen i Aktiv Skøyteklubb hadde invitert til medlemsmøte på kvelden 23.9. Siden klubblokalene på Valle Hovin er fraflyttet, var møtet lagt til Idrettshøyskolen. Leder Jo Wiklund kunne ønske ca 30 medlemmer velkommen. Hovedpunkter var informasjon om sesongforberedelsene og om omveltningene på Valle Hovin.

Sportslig leder Gaute Andresen presenterte treningsgruppene og trenerne. Det er fire treningsgrupper fra ca 10 år og opp til senior. Det er bortimot 30 løpere nå ved starten av sesongen, men det ventes at noen skøyteskoleelever kan komme i tillegg. (Utover dette har klubben et stort antall veteranløpere som skjøtter seg selv). Noen av løperne drar til Berlin på treningsleir, og rundt midten av oktober er sesongen i gang for fullt, og det er ganske tettpakket med stevner fram til begynnelsen av mars. Av egne stevner skal klubben arrangere ASK-cupen som er lagt til Hamar, samt Veteranmesterskapet kombinert med internasjonalt veteranstevne, også i Hamar. Dato for ASK-mila er ikke fastlagt.

Jo Wiklund redegjorde for Status på Valle Hovin. Det gamle kafeteriabygget må rives før isleggingen kan begynne. Det er håp om at dette ikke forsinker sesongåpningen. Vålerengas stadion er planlagt å åpne i 2017, og det er da avsatt rom til garderober for Valle Hovin, klubbrom for ASK, etc. i nybygget. Vårt inntrykk er at Oslo kommune følger godt opp at dette skal bli et egnet anlegg for skøyter.
I byggeperioden vil det bli reist brakker utenfor søndre inngang for å huse garderober, dusj, toaletter mm. Det vil bli ganske provisorisk, og om det blir mulig å drive skøyteutleie, sliping, etc er ikke avklart.


Nils Einar Aas presenterte planene for ny skøytehall. Han sitter i Interesseorganisasjonen for Valle Hovin sammen med Henning Hagelund (leder) og Carl Erik Sando samt representanter for andre is-idretter. De har nettopp fått se utkastet til ny ishall. Denne hallen ligger noen meter lenger vest og er ikke bygget sammen med Vålerengas anlegg. Hallen er litt mindre enn tidligere tenkt, men å sammenligne med hallene i Calgary, Nagano og Salt Lake City. En håper at planene skal være klare i mars 2016 slik at endelig vedtak om bygging kan fattes. Det mangler rundt to millioner til fullføring av forprosjektet, men det skal være flertall i det nye bystyret for bygging av hallen.

Fortsatt er det mye usikkerhet rundt skøytesportens fremtid på Valle Hovin, men de oppmøtte virket fornøyde med informasjonen.

Første offisielle NM og LM i kortbane.

Helgen 26-27. september ble det første offisielle NM og landsmesterskap i korbaneskøyter arrangert i Norges kanskje fineste skøytehall, nemlig Fjellhallen på Gjøvik, samme sted som kortbaneløpene i Ungdoms OL skal avholdes i februar. Mer enn 40 løpere var påmeldt fra rekruttklassen til veteraner og tilrettelagte klasser, derav tre fra Aktiv SK, nemlig Guro Eliassen Kverndokk (J15), Ylva Krogsmyr Holberg (J16) og Snorre Kverndokk (senior). De største klubbene var Trondheim Kortbaneklubb og Asker som begge satser på denne skøytegreinen, men vi får håpe på at vi stiller med flere neste gang. Arrangementet var fint bortsett fra en arrangørtabbe som førte til at alle Aktiv-løperene var satt opp som Asker-løpere, men det ble heldigvis rettet andre dag. Det ble en fartsfylt helg med mye spenning, akrobatikk og knall og fall, men også en bankett med god mat og underholdning på Strand hotell på lørdag.

Det blir mange løp i løpet av en helg i forhold til langbane.  F.eks. gjennomførte seniorklassen (inklusive veteraner) seks løp i løpet av fire timer på lørdag; to 1500, tre 500 og en stafett. På søndag ble det noe tilsvarende for de som gjennomførte alt, så her er det ikke mye hvile mellom løpa. Det var ikke mange løpere i hver klasse i de yngre klassene, så det ble medaljer på de fleste av disse. Sammenlagt fikk Guro sølv i jenter 15 år, og Ylva vant gull i jenter 16 år. I seniorklassen var det hardere konkurranse med 14 løpere, og her ble Einar Agdestein fra Asker en suveren vinner. Kortebaneskøyter har fått et løft med dette arrangementet, og vi håper og tror at det vil spire og gro framover.

Snorre Kverndokk

Guro Eliassen Kverndokk til venstre (Foto: Snorre Kverndokk)

Guro Eliassen Kverndokk til venstre (Foto: Snorre Kverndokk)

Ylva Krogsmyr Holberg (Foto: Snorre Kverndokk)

Ylva Krogsmyr Holberg (Foto: Snorre Kverndokk)

Kamilla og Kjell Riise fyller 80

ASKs eldste aktive løpere fyller begge 80 år i disse dager. Kjell fyller i dag – Kamilla fylte for akkurat 2 uker siden.

...

...

De begynte med skøyteløp i «godt voksen» alder. Kjell hadde for en 20 år siden store problemer med ryggen. Han sluttet å trene. Ryggen ble bare verre, kiloene rant på, og til slutt veide han over 100 kilo. Formen var meget dårlig, og i 2001 endte det med et hjerteinfarkt. Han trodde da at ”livet var slutt». Legen foreslo at han skulle begynne med korsett. Det ble for drøyt for Kjell. Det ville han i hvert fall ikke. I stedet ble de enige om at han skulle forsøke fysioterapi. Det førte til framgang. Kjell fikk tilbake troen på seg selv. Formen ble stadig bedre, og en dag dro han til Valle Hovin sammen med barnebarna. Det var første gang han hadde skøyter på bena siden 1950. Det ble med 3 besøk på Valle det året, men vinteren etter hadde han hele 43 inngangsbilletter i ”samlinga”. Han rakk da å komme i kontakt med ASKs veteranmiljø. Det ble prating og noen tekniske tips, og da forhåndstreninga begynte høsten 2009, var Kjell med. Etter det har han vært fast deltager i lavgang og sklibrettrening - og han spiller fotball (og scorer mål) oppe på Ekebergsletta.

Etterhvert fikk han med seg Kamilla på skøyter. Begge to har startet i løp de siste sesongene. I sommer skulle de bestige Kvasstinden i Nordland (en av «De syv søstre»). Turen ble mye, mye lengre enn de trodde, og de var borte i over ett døgn inkludert en ufrivillig overnatting under åpen himmel. De klarte det, takket være god form!  

Et slikt liv går det an å ha i en alder av 80 år – bare en begynner! Vi gratulerer begge med dagen!

Statusrapport fra juniorgutta + elite

Juniorteamet til ASK består denne sesongen av følgende fem unge fremadstormende herremenn: Marius Bratli (A1), Allan Dahl Johansson (B2), Thomas Lande Eriksen (B2), Håkon Jorde (B2) samt yngstemann Kyrre Otto Linnestad (B1). Disse gutta har trent jevnt og trutt siden slutten av april under kyndig ledelse av trenerteamet som består av trioen: Arild Nebb Ervik/ Kjetil Stiansen og Bjørn Kroken.
Det blir spennende å følge denne gjengen når konkurransesesongen starter om kun få uker, men før den tid skal enda mange treningstimer legges i sekken både på barmark og is.
De fleste av gutta reiser til Berlin 30.september for fem dager med istrening under Kjetils kyndige ledelse. Allan og Marius skal i tillegg være med på ISU samling i Berlin uken etter at klubbsamlingen er avsluttet. Resten av gutta får da en runde med barmark før vi reiser til Stavanger 16. - 18. oktober for nok en issamling. Vi er da klare for sesongdebut under norgescup 2 som arrangeres i Stavanger fra 23. - 25.oktober. Dette løpet er også uttaksløp for World Cup senior / junior.

For vår eneste eliteløper i forbundsgruppa, Simen Kroken, har treningen så langt gått meget bra. Sommerløpet viste tydelig at mye riktig er gjort på treningsfeltet denne sesongen.
I disse dager ligger Simen sammen med elite fartslaget og trener i Utah Olympic Oval -Salt Lake City. Her skal de ligge frem til 3.oktober. De bor oppe i Park City på ca. 2300 m.o.h.
Etter Salt Lake-samlingen reiser Simen sammen med laget til Inzell for de siste forberedelsene til sesongstarten i Stavanger under NC2!
Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til nok en spennende vinter ved ovalen!

4/5 deler av ASK`s juniorteam 2015/16: Kyrre/Håkon/Marius og Allan (foto: B.Kroken)

4/5 deler av ASK`s juniorteam 2015/16: Kyrre/Håkon/Marius og Allan (foto: B.Kroken)

NSF`s fartslag i Salt Lake City: Håvard Lorenzen, Jørgen Sæves, Martine Ripsrud, Hege Bøkko, Simen Kroken, Espen Hvammen (foto: F.Halvorsen)

NSF`s fartslag i Salt Lake City: Håvard Lorenzen, Jørgen Sæves, Martine Ripsrud, Hege Bøkko, Simen Kroken, Espen Hvammen (foto: F.Halvorsen)



ASK har flyttet ut av klubblokalene på Valle Hovin

De siste ukene har mange av Aktiv skøyteklubbs medlemmer vært travelt opptatt med å pakke, rydde og flytte ut av lokalene som klubben har disponert på Valle Hovin. Den første september overtok Vålerenga fotball bygningene på Valle Hovin for å rive dem og bygge fotballarena. Tomtekjøpsavtalen mellom Oslo kommune og Vålerenga Fotball sikrer oss tilgang til det nye anlegget når det står ferdig.

Snart skal vi få midlertidige lokaler utenfor søndre sving. Da må vi igjen i gang med å flytte på kasser og utstyr og innrede det som blir vårt tilholdssted i byggeperioden. Vi vil få det trangere enn vi har vært vant med, så alle må være innstilt på å få dette til å fungere.

Etter planen skal den nye fotballarenaen åpne i 2017. Det er lagt opp til at skøytebanen skal være i bruk i hele byggeperioden. Vi er spent på hvordan isforholdene vil bli. Banemannskapene er i alle fall innstilt på å gjøre sitt beste. For å være på den sikre siden har vi likevel valgt å legge ASK-cupen til Vikingskipet i år (hold av den 14. november allerede nå). Mest av alt håper vi jo at Oslo kommune vedtar å bygge skøytehall på Valle Hovin, og at det vedtaket kommer raskt. I så fall kan det kanskje være at vi ikke kommer til å ta i bruk Vålerengas nye arena, men heller venter på at skøytehallen blir klar for bruk. Det blir spennende å følge med i tiden framover.

Jo Wiklund
Klubbleder

Servicebygget på Valle Hovin speiler seg vakkert vannet, men det hjelper ikke - snart vil det være historie. (Foto: Jo Wiklund)

Servicebygget på Valle Hovin speiler seg vakkert vannet, men det hjelper ikke - snart vil det være historie. (Foto: Jo Wiklund)

Sommerløpet - tidenes beste!

Fra Per Otto Linnestad har vi fått følgende rapport:
På årets "Sommerløpet" i Vikingskipet stilte hele 226 store og små løpere til aksjon. I følge Norges Skøyteforbund var dette tidenes beste "Sommerløpet". Men det må også ha vært tidenes beste is-periode både for landslaget, Norgesakademiet, og for mange norske skøyteklubbe. Til og med nederlandske Team Lotto med Sven Kramer & co har trent i "Skipet" i over to uker. Stor takk til Hamar IL Skøyter som er gode arrangører. Fra ASK stilte 11 spente løpere samt foreldre og trenere. Flere ASK-juniorer har vært på skøyteleir i klubbens regi, mens andre har vært på egentrening i sommerisperioden som varte fra slutten av juli til 16 august.  Selv om det var høytrykk, sol, varmt vær og 25 grader utendørs, så var stemningen god innendørs. Det norske landslaget er i god fremgang, men det er også løperne i Aktiv Skøyteklubb.
Klubbens store "kanoner" i forbundet viser svært lovende resultater. Sprinteren Simen Kroken (23) har tatt et klart steg videre med 6. plass på 500m med tiden 36,47 rett foran Johann Jørgen Sæves, 36,89 og Sverre Lunde Pedersen, 37,04. Marus Bratli fikk 38,47. Espen Aarnes Hvammen vant med 35,86. 1000-meteren viser at både Marius og Simen er i godt slag men stinne av trening. På 3000-meteren ble det satt ny banerekord av Sverre Lunde Pedersen (Fana IL) med tiden 3.42,63 foran Sindre Henriksen (Fana). Det som gav mest oppmerksomhet var allikevel "fighten" mellom unggutten Allan Dahl Johansson (17) fra ASK og tynsetingen, fjorårs-kometen, Ole Bjørnsmoen Næss (24). Allans taktikk var å holde så lenge som mulig. Det gikk de 4 første rundene, men 4-5 runden ble for hard, og Allan måtte slippe. Ole tok parseieren på 3.51,47. For Allans vedkommende ble tiden fenomenal sett i lys av junioralder, og så tidlig på sesongen. Den nye klubbrekorden lyder på 3.57,30.
 
Ved siden av juniorene Marius og Allan viste også Håkon Jorde og Kyrre Linnestad gode fremganger. Håkon med solide perser både på 500m tiden 42,14 og 1.23,53 på 1000m. Lagkamerat Kyrre Otto Linnestad perset på 500m på 43,09 og var tett på ny 1000m pers med 1.26,57. Fjorårets perseprisvinner iASK  August Middelkoop (junior C) som begynte å gå på skøyter for et par år siden, perset med solide overskridelser på begge distanser.
Flere av jentene har trent i isperioden. Julie Berg Sjøbrend (junior C) viste styrke og fine fremganger med to fine perser på 48,63 på 500m og 1.36,89 på 1000m. En tydelig fornøyd Julie med far Amund strålte etter løpet. Viktor Smedstad Haukaas i 12 års klassen viste gode løp, tett på personlig rekorder, og det var også Johanne Øyen Aas i 11-årsklassen. Tinus Rambøl Alme og Linus August Risnes i 10-årsklassen perset i flere av sine løp. Blant jenter i rekrutt og 10-årsklassen stilte familiene Sæves Myran opp med døtrene Tomine og Kaya, to jenter som viser gode fremganger og ekte skøyteglede. På Hamar-isen bærer samarbeidet mellom OSK og ASK frukter. Under sommerisen har noen yngre løpere trent og gått løp sammen.
  
Honnør til klubbens Hege Bratli som sammen med Lasse Sæthre (NSF) m/flere, har stått for årets "Skøytecamp 2015" hvor 65 glade ungdommer overnattet på Tonheim folkehøyskole og trente i Vikingskipet.

Resultater

Simen og Jørgen i starten på 500m (Foto: PO Linnestad)

Simen og Jørgen i starten på 500m (Foto: PO Linnestad)

ASK og OSK i samtrening (Foto: PO Linnestad)

ASK og OSK i samtrening (Foto: PO Linnestad)


Konsertdugnaden gjennomført med god hjelp

Av Hege Bratli

AC/DC gjorde jobben på scenen foran 40 000, mens vi gjorde jobben i pølsekioskene, noe vakthold og ikke minst all ryddingen!
I pølsekioskene stilte flere av våre skøytevenner opp for vår klubb.  Vi kan nevne bla. en flott gjeng fra Jevnaker, Båstad, venner og kjente av egne medlemmer.. Tusen takk for innsatsen alle sammen!  
Til tross for at det kun var 25 medlemmer av Aktiv SK som stilte på dugnaden, gjennomførte vi også ryddejobben på en fantastisk måte. Takk til våre egne medlemmer, samt en ekstra stor takk til dere som vi leide inn. Dere gjorde alle en glimrende jobb. Kan nevne at det var skøytevenner fra bl.a. Båstad, Asker og Oslo Speedskaters. Vi har aldri vært så tidlig ferdig etter en konsert, noen gang!

I september rives store deler av bygningene på Valle fordi VIF skal begynne byggingen av sin nye arena. Derfor var det vemodig å tenke på at dette kan være siste gang det ble arrangert en konsert på Valle Hovin før det forhåpentligvis står en skøytehall der. Det store spørsmålet blir da hvordan Aktiv Skøyteklubb skal klare å skaffe så gode inntekter i årene fremover? Klubbens høye aktivitetsnivå har vært helt avhengig av konsertdugnadene. Nå som konsertdugnadene blir borte, blir det en stor utfordring for klubben å skaffe inntekter.

Som ansvarlige for de siste årene med dugnader, har Henning Hagelund og jeg hatt et supert samarbeide med Christian Schøyen i LiveNation. Vi er så takknemlige for den tilliten Christian har vist oss gjennom mange år. Vi får håpe at det til tross for at det skal bli store forandringer på Valle, likevel kan arrangeres konserter der. Vi får krysse fingrene!

På vegne av Aktiv Skøyteklubb, tusen takk! Fortsatt god sommer!

(Fotos: Hege Bratli og Sven-Åge Svensson)

AC/DC gjorde jobben på scenen! (Foto: HB)

AC/DC gjorde jobben på scenen! (Foto: HB)

Mye rart å finne etter konserten. Oskar Risnes med hodepynt "liksom-spiser" gammel pizza. (Foto: SÅS)

Mye rart å finne etter konserten. Oskar Risnes med hodepynt "liksom-spiser" gammel pizza. (Foto: SÅS)

"Hjallis"-stipend til Allan!

Allan Dahl Johansson (Jun B) har fått tildelt et såkalt "Hjallis"-stipend fra organisasjonen Morgendagens Skøyte-ess. Det er i år delt ut stipender til 3 unge dameløpere og 6 unge herreløpere, men bare to av dem oppnådde "Hjallis"-stipend. Foruten Allan var det Martine Ripsrud fra Stange Spkl. Stipendet er på 5000 kroner og deles ut på bakgrunn av fremgang og siste sesongs resultater. "Vi håper at du setter pris på stipendiet og satser videre på en av verdens fineste vinteridretter. Det har vi alle fortjent. Lykke til!" heter det i brevet fra Morgendagens Skøyte-Ess.  
Vi slutter oss til gratulasjonen!

Allan i aksjon

Allan i aksjon

Jørgen Sæves bytter klubb

Johann Jørgen Sæves har valgt å bytte klubb foran kommende sesong. Jørgen kom til Aktiv SK fra Båstad IL før 2010-sesongen og går nå tilbake til Båstad. Jørgen har vunnet landsmesterskap (2012) og NM junior (sprint, 2013) for Aktiv. Han har tidligere flere medaljer fra NM junior allround, og i år tok han bronse på 500 meter i NM Senior enkeltdistanser i Stavanger. Jørgen representerte Norge i World Cup i Heerenveen i februar på 500 og 1000 meter.
I Aktiv har Jørgen vært en viktig brikke i klubbens junior/elitegruppe. Han har på en fin måte bidratt til et godt treningsmiljø både sportslig og sosialt. Jørgen er nå en del av forbundsgruppen «elite fart». Vi i Aktiv SK ønsker Jørgen lykke til med den videre satsingen. Vi håper å se mye til ham både på TV fra baner ute i verden og som gjest på Valle Hovin. Jørgen beholder medlemskapet i Aktiv SK.

Jo Wiklund, klubbleder

 Johan Jørgen Sæves

 

Johan Jørgen Sæves

På treningssamling i Hardanger

Gutteløftet er en treningssamling som har pågått på Lofthus Camping i Hardanger denne uka. I underkant av 30 gutter har deltatt på samlingen som foregikk i et naturskjønt område.

Fra Lars Rambøl, som er morfar til Tinius Rambøl Alme (rekrutt) og har fulgt Gutteløftet fra sidelinjen, har vi fått  bilder og noen ord. Foruten Tinius deltok Linus Risnes (10 år) fra ASK. Det har vært daglige treningsøkter. På mandag deltok Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen fra landslaget. Ellers har det vært fjelltur, bading, skyting med salonggevær, rakettoppskyting med vann / luft med trykk fra luftpumpe, og gokart. Lofthus Camping har vært et idyllisk sted å være. Guttene bodde i en frukthage med en helt praktfull utsikt. Det var som å være midt inne i et prospektkort.

Linus og Tinius flankert av Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen (Foto: Lars Rambøl)

Linus og Tinius flankert av Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen (Foto: Lars Rambøl)

Deltakere, trenere og landslagsløpere (Foto: Lars Rambøl)

Deltakere, trenere og landslagsløpere (Foto: Lars Rambøl)

Topp trening av jentene på Bolærne

Ni ASK-jenter var med på Jenteløftet 2015 som også i år ble arrangert i maritime omgivelser på Østre Bolærne i Vestfold.
Mens Gutteløftets første samling valgte seg fagre Hardanger, ble Jenteløftet for femte gang arrangert på øya Østre Bolærne en halvtimes båttur fra Tønsberg. Samlingen startet søndag 21. juni. I fem dager har jentene bodd på flermannsrom i den tidligere militærkasernen, på tvers av klubber. Og treningsinnsatsen har virkelig vært imponerende! Det hjalp nok på motivasjonen at landslagstrener Edel Therese Høiseth og forbundsjentene besøkte øya fra søndag til mandag. En av treningsøktene var identisk med den forbundsgruppa selv kjører. Tøff og effektiv trening, bekrefter voksne som deltok på bare halve fartslek-økta, men var støle i lang tid etterpå.
     Ellers sto klatring, bading, "Mesternes mester" og foredrag av Birgit Skarstein fra rolandslaget og Arne Jørstad Rise, forfatteren bak "Norske vinnerskaller", på programmet. Maten er ikke mindre viktig på en samling som dette, og Bjørg Hagelund (ASK) og Inger Brit Furnée (Asker) sto for en heroisk innsats på kjøkkenet. Fisk og kjøtt fra grillen ble servert hver dag.
     Fra vår klubb deltok Marichen Hagelund, Ylva Krogsmyr Holberg, Ragne Wiklund, Martine Verket Lauvstad, Emilie Sparre Njøs, Anna Malt Marøy, Julie Berg Sjøbrend, Jenny Risnes og Johanne Aas. ASK har også vært representert med Bjørg Hagelund og Monika Risnes, mens Renate Jeppson fra Nesodden var med som trener. Også i år var været det aller beste. Samlingen ble avsluttet fredag 26. juni, og sannsynligheten er stor for at det var noen støle jenter med behov for å sove ut, som vendte hjem fredag.

Med forbundsjentene: Bak f.venstre: Martine Verket Lauvstad, Ragne Wiklund, Hege Bøkko, Sofie Haugen, Martine Ripsrud og Ida Njåtun. Foran f.v: Ylva Krogsmyr Holberg, Anna Malt Marøy, Emilie Sparre Njøs, Jenny Risnes, Johanne Aas og Julie Sjøbrend (…

Med forbundsjentene: Bak f.venstre: Martine Verket Lauvstad, Ragne Wiklund, Hege Bøkko, Sofie Haugen, Martine Ripsrud og Ida Njåtun. Foran f.v: Ylva Krogsmyr Holberg, Anna Malt Marøy, Emilie Sparre Njøs, Jenny Risnes, Johanne Aas og Julie Sjøbrend (Foto: Monika Risnes)

Denne øvelsen får dere kondis av, jenter! (Foto: Monika Risnes)

Denne øvelsen får dere kondis av, jenter! (Foto: Monika Risnes)

Meld deg nå til AC/DC-konserten 17. juli!

Kan du forestille deg hvordan ASK hadde klart seg uten inntektene fra de store konsertene på Valle Hovin? Hadde vi klart å skaffe penger til å holde vårt aktivitetsnivå? Hadde vi måttet flerdoble medlemskontingenten? Eller betale alle reiser og alle startkontingenter selv? Eller arrangere loppemarkeder? Eller ta tusen småjobber gjennom året? Eller hadde det vært å drive på sparebluss???

Uten god økonomi er det vanskelig å oppnå suksess. Derfor er klubben veldig heldig som får disse mulighetene. Men inntektene avhenger av at medlemmene stiller opp. Hvis ikke vi gjør en god jobb, så er det mange andre som gjerne tar over. Er vi glade i skøytesporten? Ønsker vi at ASK skal være en klubb som synes i skøyte-Norge? Ønsker vi at våre aktive skal få muligheten til å utvikle seg, delta og hevde seg? Da håper vi at du stiller opp og tar et tak disse få dagene. Reserver noe timer den 17., 18. eller 19. juli til dugnadsarbeid! Det går i vakthold, rydding og salg av pølser og brus. Jo flere som stiller, jo mindre jobb blir det på hver enkelt.

Fra en tidligere konsert (Foto: Sven-Åge Svensson)

Fra en tidligere konsert (Foto: Sven-Åge Svensson)

Rydding etter en tidligere konsert (Foto: Sven-Åge Svensson)

Rydding etter en tidligere konsert (Foto: Sven-Åge Svensson)

Vellykket dugnad på Bislett

Olympiastadion fra 1952 fikk igjen besøk av skøyteløpere da Aktiv skøyteklubb feide søpla av banen under helgens Findings Festival. Hege Bratli hadde satt opp sterke arbeidslag på fem økter fra fredag kveld til søndag formiddag. Løpere, foreldre, slekt og venner i hele spennet fra 12 til 80 år var i aksjon, og sørget for at vi hele veien lå foran skjemaet slik at banen ble klar i tide. Tusen takk for innsatsen alle sammen, og en spesiell takk til Hege som imponerte med å rydde, instruere og organisere nær sagt døgnet rundt gjennom hele helgen!
I følge Hege var oppdragsgiveren "Live Nation" svært fornøyd med jobben som vi gjorde.

Bjørg Hagelund, Kjell Riise og Hege Bratli. (Foto: Henning Hagelund)

Bjørg Hagelund, Kjell Riise og Hege Bratli. (Foto: Henning Hagelund)

Henning Hagelund og Keith Price. (Foto: Hege Bratli)

Henning Hagelund og Keith Price. (Foto: Hege Bratli)