Minnerik omvisning på nye Valle Hovin

fra v.: tom wollert larsen, knut johannesen, oddbjørn halvorsen

Tekst og foto: Henning Hagelund

 27. mai var dagen Knut «Kupper’n» Johannesen endelig fikk anledning til en omvisning på nye Valle Hovin. Dette var en dag Knut lenge hadde sett frem til. Vi hadde gjort en avtale med Oddbjørn Halvorsen, plassansvarlig på Valle Hovin fra Bymiljøetaten, om å få en omvisning på den tekniske delen av anlegget slik at Knut fikk se hvor omfattende arbeid som var gjort under bakken også. Vi plukket opp en strålende opplagt Knut hjemme på Ulsrud sammen med skøyteentusiast og venn, Tom Wollert Larsen.

Vi ankom Valle Hovin i strålende sol på en dag hvor tordenbygene stod i kø. Allerede ved innkjøringen til stadion, hvor parkområdet rundt banen var i sluttfasen, kunne Knut konstatere at dette var et flott anlegg, så flott at han nesten ikke hadde tort å drømme om det. Vi startet omvisningen ute sammen med vår eminente guide, Oddbjørn. Her ble detaljer om støp og løsninger diskutert, for Knut er opptatt av detaljer og hvordan ting er blitt bygd. Vi fikk en omvisning i det romslige sekretariatet og speakerrommet med alle de tekniske finessene for både tavlestyring, tidtaking og høyttaleranlegg. Deretter bar det ned i kulverten til indrebane med befaring av toalettanlegget. Etter kulverten gikk vi videre inn i den tekniske delen av anlegget, gjennom den brede kulverten som går langs hele oppløpssiden, og inn i salen med fryseanlegget og ventilasjonsanlegget. Knut lot seg virkelig imponere over de svære tekniske installasjonene med de 8 kompressorene som pumper 70.000 liter med kjølemedium ut på isflaten. Her ble det en liten hvil, og Knut fikk besvart en rekke spørsmål om anlegget og kompleksiteten i å bygge en bane av denne dimensjonen. Avslutningsvis gikk vi gjennom det som tidligere var fellesgarderoben på gamle Valle Hovin, og som nå vil bli rigget som klubbens treningsrom.

Det var en meget glad og tilfreds Knut som forlot Valle Hovin i vissheten om at nå må det også komme en hall hvor premiene hans kan få sin plass. - Dette er noe skøyteidretten har fortjent, og som kommer til å bety mye for rekrutteringen, var Knuts klare konklusjon. Med et hjerte som alltid banker for skøyteidretten, foroverlent og opptatt av fremtiden, følte Knut seg beroliget og trygg på at vi er på rett kurs mot nye høyder for skøyteidretten.

Knut i sekretariatet.