Skøyteløpere tok miljøgrep før nasjonaldagen

Ryddet stranda: familien Boldingh debernard stilte med hele tre jenter; fv. Selja, helle og liv og pappa jens i midten. Marja Haartsen til høyre. (Foto: Monika Risnes)

ASKs og OSKs løpere tok beina fatt - og fjernet det de fant av plast og søppel i fjæra.

OSLO/BYGDØY: En stor tropp aktive og foresatte hadde satt av søndagsettermiddagen til å plukke søppel. «Alle monner drar» er kanskje en klisjé, men OSKs Kim Weger, som ledet dugnaden, kunne fortelle at selv én enkel sigarettsneip eller snuspose - som gjerne finner veien til sjøs til slutt - inneholder en masse mikroplast. Om plasten ikke blir konsumert av fugl eller andre dyr før den kommer så langt!

Klubbdugnaden var et oppdrag for Oslofjorden friluftsråd - og en oppdragende og miljømessig viktig sådann. Været var fint, og på den snaut tre kilometer lange transportetappen fra Frognerparken til Bygdøy Sjøbad ble mye søppel plukket opp. Dét var det nok mange som satte pris på, for løperne våre ble møtt med hyggelig oppmerksomhet fra folk på veien.

Sprintlandslagssjefen, sportssjefen, kortbanelandslaget og unge og lovende i begge klubber stilte, foruten foresatte og støtteapparat. Ingen badet i det kalde fjordvannet, men etter endt oppdrag vanket det kaker og frukt på stranda. Nå er det ryddet og klart - og nåde den som forsøpler igjen før 17. mai!

Små og store var utstyrt med plasthansker og poser, og mye søppel ble “spottet” og plukket opp i løpet av trEtimersøkta. (Foto: Monika Rsnes.)

elitetrener Jeremy wotherspoon deltok selv på dugnaden, og prøver her å samle troppene til et felles bilde avslutningsvis. (Foto: monika Risnes.)