Raskt og greit årsmøte i Ligaen

Foto: Sven-Åge Svensson

Enten det skyldtes fint sommervær, fotball-EM på TV, eller at noen har begynt ferien, så hadde bare 11 medlemmer av 49 funnet veien til ASK Ligateams årsmøte på Valle Hovin i kveld.

Leder Henning Hagelund ønsket velkommen før han begynte med den formelle konstitueringen av møtet. Innkalling og dagsorden ble godkjent, og de 11 fremmøtte ble godkjent som stemmeberettigede. Henning Hagelund ble valgt som møteleder, Roar Tollefsen og Asbjørn Hildrum ble valgt til å undertegne protokollen som ville bli ført av sekretær Marja Haartsen.

Årsberetningen var kort og ble godkjent med et par små bemerkninger. Regnskapet viste et underskudd på ca. 1500 kr. Inntekter var medlemskontingent og bidrag fra medlemmer, mens de største utgiftspostene var tilskudd og premier til ASKs løpere, samt medlemsmøte. Medlemskontingenten ble holdt uforandret på 250 kr.

Det var to innkomne forslag som dreide seg om endringer i ligaens navn. Det ble vedtatt at navnet skrives slik: ASK Ligateam. Styrets forslag innbefattet også en logo. Det oppsto imidlertid tvil om rettighetene til motivet som var benyttet, og Marja Haartsen og Sven-Åge Svensson ble bedt om å avklare dette samt utarbeide et par designforslag til neste årsmøte.

Både leder Henning Hagelund, sekretær Marja Haartsen og revisor Keith Price hadde sagt seg villige til gjenvalg og ble klappet inn. Kasserer Stein Opdahl og medlem Odd-Arild Ødegaard var ikke på valg.
Valgkomiteen, bestående av Kai Roger Olsen, Roger Haug og Sven-Åge Svensson, hadde også sagt seg villige til å ta et nytt år og ble utpekt samtidig.

Det formelle årsmøtet var fort unnagjort, men alle ga seg tid til å høre på Henning Hagelunds interessante oversikt over status i moderklubben Aktiv Skøyteklubb, ferdigstillelsen av nye Valle Hovin, samt prosessen med å få en hall.

Sven-Åge Svensson

Sesongavslutning med alle ingredienser

Utdeling av gjeve priser og klubbmesterskapspremier, pizza og kaker sto på menyen rett etter barmarkstreningen.

Selja Boldingh Debernard (12) fikk ASK liga Teams pris for beste jenteløper tildelt av Henning Hagelund. Foto: Sven-åge Svensson

OSLO/ FROGNER: Skøytesesongen 2023/2024 er historie. Det ble markert på tradisjonelt vis av ASK og OSK i felleskap 5. juni.

Det gror godt

Rundt 60 med stort og smått møtte og bidro til et myldrende liv i kaféen i Sonja Henie ishall. At mange har funnet veien til skøytesporten etter åpningen av ishallen på Frogner stadion, ble tydelig. Og med den første fulle sesongen på en nyrestaurert Valle Hovin i vente, er det vel grunn til å håpe at trenden fortsetter - med enda mer aktivitet på hovedstadens isflater kommende sesong?

Et sammenfallende arrangement i Skøytemuseet var grunnen til at avslutningen måtte flytte til foajeen i ishallen. Men her var det plass til alle, viste det seg. Etter en felles første økt markerte klubbene sesongavslutning for lengdeløpssesongen hver for seg, før troppene igjen ble samlet. Nettopp kortbanemiljøet samler løperne i de to klubbene. I sesongen som gikk, har stabile treningsforhold i Sonja Henie, i en ellers is- og anleggsmessig ustabil fase, bidratt til høy aktivitet.

storfint besøk: junior- og seniorløperne våre på stor og liten bane var også til stede. Foto: Sven-åge svensson

Fikk pokal og pris

Stein Opdahl i ASK hadde tradisjonen tro finregnet seg fram til hvem som fortjente den høythengende perseprisen. Hvem ville nå helt opp i år? Det viste seg at snart 17 år gamle Knut Pedersens framgang holdt til gull!

ASK Liga Teams priser til beste jente- og gutteløper ble også delt ut. Pokal og gavekort på 1000 kroner hos Robito gikk til henholdsvis Selja Boldingh Debernard og Ulrik Evenmo Ervik. Klubbmestere ble dessuten kåret. Det bør anmerkes at selveste Ragne Wiklund kastet lys over arrangementet og gikk én distanse på Valle Hovin.

Arrangør, løpere, trenere og foresatte kunne deretter ønske hverandre en god sommer. For ordens skyld kan vi legge til at treningen før neste skarpskodde sesong er i full gang.

formidabel forbedring: Knut pedersen vinner perseprisen og blir gratulert av henning hagelund tv. og asks leder jon gauslaa. foto: sven-åge svensson

klubbmester i sin klasse: LIV boldingh debernard mottar pokal og bevis. foto: sven-åge svensson

Minnerik omvisning på nye Valle Hovin

fra v.: tom wollert larsen, knut johannesen, oddbjørn halvorsen

Tekst og foto: Henning Hagelund

 27. mai var dagen Knut «Kupper’n» Johannesen endelig fikk anledning til en omvisning på nye Valle Hovin. Dette var en dag Knut lenge hadde sett frem til. Vi hadde gjort en avtale med Oddbjørn Halvorsen, plassansvarlig på Valle Hovin fra Bymiljøetaten, om å få en omvisning på den tekniske delen av anlegget slik at Knut fikk se hvor omfattende arbeid som var gjort under bakken også. Vi plukket opp en strålende opplagt Knut hjemme på Ulsrud sammen med skøyteentusiast og venn, Tom Wollert Larsen.

Vi ankom Valle Hovin i strålende sol på en dag hvor tordenbygene stod i kø. Allerede ved innkjøringen til stadion, hvor parkområdet rundt banen var i sluttfasen, kunne Knut konstatere at dette var et flott anlegg, så flott at han nesten ikke hadde tort å drømme om det. Vi startet omvisningen ute sammen med vår eminente guide, Oddbjørn. Her ble detaljer om støp og løsninger diskutert, for Knut er opptatt av detaljer og hvordan ting er blitt bygd. Vi fikk en omvisning i det romslige sekretariatet og speakerrommet med alle de tekniske finessene for både tavlestyring, tidtaking og høyttaleranlegg. Deretter bar det ned i kulverten til indrebane med befaring av toalettanlegget. Etter kulverten gikk vi videre inn i den tekniske delen av anlegget, gjennom den brede kulverten som går langs hele oppløpssiden, og inn i salen med fryseanlegget og ventilasjonsanlegget. Knut lot seg virkelig imponere over de svære tekniske installasjonene med de 8 kompressorene som pumper 70.000 liter med kjølemedium ut på isflaten. Her ble det en liten hvil, og Knut fikk besvart en rekke spørsmål om anlegget og kompleksiteten i å bygge en bane av denne dimensjonen. Avslutningsvis gikk vi gjennom det som tidligere var fellesgarderoben på gamle Valle Hovin, og som nå vil bli rigget som klubbens treningsrom.

Det var en meget glad og tilfreds Knut som forlot Valle Hovin i vissheten om at nå må det også komme en hall hvor premiene hans kan få sin plass. - Dette er noe skøyteidretten har fortjent, og som kommer til å bety mye for rekrutteringen, var Knuts klare konklusjon. Med et hjerte som alltid banker for skøyteidretten, foroverlent og opptatt av fremtiden, følte Knut seg beroliget og trygg på at vi er på rett kurs mot nye høyder for skøyteidretten.

Knut i sekretariatet.

Asbjørn Hildrum fylte 80 år den 20.5.

(Foto: Sven-Åge Svensson)

En virkelig veteran på skøytebanen fylte 80 år denne uka! Skøyteinteressen tentes allerede i 6-7-årsalderen med «blekkspann» på hovedveien gjennom Overhalla i Nord-Trøndelag. Senere flyttet han til Namsos hvor det var et visst skøytemiljø. 13 år gammel kjøpte han sine første Ballangrud støvleskøyter – for egne penger. Han mener prisen var rundt 100 kroner.

I 1967 flyttet han til Oslo for å begynne på politiskolen. I Oslo-politiets idrettslag, OPIL, var det en kollega som fikk trukket ham med på skøytebanen igjen. Han var i god fysisk form, og i sitt første OBIK-løp, på Frogner stadion, fikk han 44,8 på 500m. Da var han «solgt». Aftenpostens aftennummer hadde den gang fyldige reportasjer og resultater fra OBIK-løpene, og undertegnede kan godt huske navnet Asbjørn Hildrum som gjenganger på toppen av listene.

Nasjonalt gikk han først for Oslo Veteranskøyteklubb, men meldte seg for rundt 30 år siden inn i ASK. Det var det gode miljøet i klubben som var avgjørende. - Det var egentlig ikke noe alternativ, sier han. Siden har Asbjørn vært tro mot ASK. Han er dessuten medlem av ASK Liga Team hvor han også var leder i noen år.

Sportslig løsnet det skikkelig i Vikingskipet i 1994 - altså i 50 års alder. Tider som 42,1 på 500 og 2.09,9 på 1500m lar seg høre. Asbjørn har vært norsk Veteranmester noen ganger, sammenlagt og på enkeltdistanser. Ellers har han ikke tenkt så mye på rekorder og mesterskap, sier han, men har mest vært med fordi det var morsomt. Bare et par ganger har han deltatt utenlands – under veteran-VM i Baselga i 1998 og i Helsinki i 2006.

I 2016 og 2017 måtte han skifte kneledd. Selv med stål og plastikk i knærne gikk han løp helt til for et par år siden. Sitt siste milløpet gikk han i 2021. Fortsatt trener han barmark med «gutta» borte i Ekeberg-skråningen. Der går det stadig i lavgang og imhopp. I ny og ne tar han en sykkeltur på 30-40 km.

Det er en sprek 80-åring vi har foran oss. Vi gratulerer med dagen som var, og ønsker ham mange gode år!

Sven-Åge Svensson

Skøyteløpere tok miljøgrep før nasjonaldagen

Ryddet stranda: familien Boldingh debernard stilte med hele tre jenter; fv. Selja, helle og liv og pappa jens i midten. Marja Haartsen til høyre. (Foto: Monika Risnes)

ASKs og OSKs løpere tok beina fatt - og fjernet det de fant av plast og søppel i fjæra.

OSLO/BYGDØY: En stor tropp aktive og foresatte hadde satt av søndagsettermiddagen til å plukke søppel. «Alle monner drar» er kanskje en klisjé, men OSKs Kim Weger, som ledet dugnaden, kunne fortelle at selv én enkel sigarettsneip eller snuspose - som gjerne finner veien til sjøs til slutt - inneholder en masse mikroplast. Om plasten ikke blir konsumert av fugl eller andre dyr før den kommer så langt!

Klubbdugnaden var et oppdrag for Oslofjorden friluftsråd - og en oppdragende og miljømessig viktig sådann. Været var fint, og på den snaut tre kilometer lange transportetappen fra Frognerparken til Bygdøy Sjøbad ble mye søppel plukket opp. Dét var det nok mange som satte pris på, for løperne våre ble møtt med hyggelig oppmerksomhet fra folk på veien.

Sprintlandslagssjefen, sportssjefen, kortbanelandslaget og unge og lovende i begge klubber stilte, foruten foresatte og støtteapparat. Ingen badet i det kalde fjordvannet, men etter endt oppdrag vanket det kaker og frukt på stranda. Nå er det ryddet og klart - og nåde den som forsøpler igjen før 17. mai!

Små og store var utstyrt med plasthansker og poser, og mye søppel ble “spottet” og plukket opp i løpet av trEtimersøkta. (Foto: Monika Rsnes.)

elitetrener Jeremy wotherspoon deltok selv på dugnaden, og prøver her å samle troppene til et felles bilde avslutningsvis. (Foto: monika Risnes.)

Heder til Sara og Ragne på AOSKs årsmøte

fra v.: AOSK’s leder Renate Jeppsson, Sara hemmer med plakett og blomster. helt til h.: ragne wiklund med trofeet for “årets kvinnelige utøver”. (Fotos: sven-Åge DSvensson)

Akershus og Oslo Skøytekrets avholdt årsmøte i går kveld 8.5. Det fant sted på Skøytemuseet, Frogner stadion. Underveis under årsmøtet ble det utdelt hederspriser for 2023 til Sara Hemmer, Aktiv Skøyteklubb og Torbjørn Sæther, Eidsvoll Turnforening. I begrunnelsen til Sara Hemmer heter det bl.a.

«Sara Hemmer tildeles AOSKs hederpris for 2023 for lang og mangfoldig innsats for skøytesporten. Hun har vært medlem av Aktiv Skøyteklubb i rundt 35 år. Sara ble trukket inn i miljøet ved at datteren Mari begynte på Skøyteskolen, og snart jobbet hun i sekretariatet under stevnene, i pølsekiosk under konsertene, osv. De første årene hjalp hun for øvrig til på Skøyteskolen, og senere har hun vært trofast funksjonær på ASKs stevner, og også stilt opp for andre arrangører, mest som tidtaker.

Sara har dessuten deltatt i styre og stell. Hun har vært valgt som revisor i ASK gjennom en årrekke og sitter for tiden i Kontrollutvalget. Forøvrig har hun vært flittig benyttet som ordstyrer på klubbens årsmøter. Størst innsats på det administrative området har hun nedlagt i AOSK (Akershus og Oslo Skøytekrets) hvor hun satt som leder fra 1997 til 2018, bare med et par års avbrekk på 2000-tallet.

Etter hvert har Sara startet sin egen skøytekarriere. Fra å fullføre ASK-mila noen ganger har hun drevet det til å bli norsk veteranmester på enkeltdistanser og sammenlagt flere ganger, senest i 2022/23. I 2013 satte hun veteranverdensrekord i stor firkamp (500/1500/5000/10.000m) for kvinner 50-54 år. Den sto i 7 år. Etter årets sesong innehar Sara flere norske bestenoteringer på distanser fra 1500m til 10.000m for kvinner i klassene 50, 55, 60 og 65 år.»

Torbjørn Sæther fikk prisen for en skøytekarriere som strekker seg fra 1963 til i dag - som utøver, overdommer og mange andre verv og initiativ.

Vi gratulerer både Sara og Torbjørn.

ASKs Ragne Wiklund var også invitert innom i en pause i årsmøtet. AOSKs leder, Renate Jeppsson, sammenfattet noen av Ragnes prestasjoner det siste året, som Egebergs Ærespris, Årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen og norgesrekord på 5000m. Hun fremhevet også det gode forbilde Ragne er for nye generasjoner. Deretter fikk Ragne overrakt det flotte trofeet som Årets kvinnelige utøver, for hun var jo syk og fraværende under Idrettsgallaen. Til slutt kunngjorde Renate at AOSK hadde funnet å ville støtte Ragnes videre satsning med 10.000 kr!
Etter seremonien ble det spandert marsipankake med bilde av Ragne. Det har blitt en del slike kaker etter hvert, men det ser ut som Ragne klarer å opprettholde formen.

Vi slutter oss til gratulasjonene og ønsker Ragne fortsatt suksess!

Sven-Åge Svensson

foto: sven-åge svensson

 

Årsmøtet i Aktiv Skøyteklubb 2024

vanseklige kjøreforhold slo negativt ut for oppmøtet. (Foto: Snorre kverndokk)

Årsmøtet 2024 ble avholdt på Valle Hovin 4. april. Uheldigvis kom vinteren tilbake den dagen, noe som skapte vanskelige kjøreforhold og preget oppmøtet på årsmøte. Likevel var det 11 personer til stede, alle med stemmerett. Leder Jon Gauslaa åpnet møtet hvor Snorre Kverndokk ble valgt som ordstyrer, Jo Wiklund som referent, og Stein Opdahl og Kurt Larsen ble valgt til å underskrive protokollen.

Årsberetningen ble gjennomgått, og det var enighet om at det hadde vært en god sesong for Aktiv Skøyteklubb på mange måter. Våre løpere, fra yngre aldersklasser til veteraner, har gjort det godt gjennom sesongen. Blant annet har tre av våre yngre løpere satt nye klubbrekorder, det ble sju gull i landsmesterskapet, det har vært deltakelse i ungdoms OL, seire i verdenscupen og i veteran-VM, og Ragne Wiklund fikk både Egebergs Ærespris og prisen for Årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen. I tillegg fikk vi tilbake vår egen bane da nye Valle Hovin åpnet 10. februar, og vi har fått gode signaler på at det vil komme en hall på Valle Hovin.

Det ble en del diskusjon rundt regnskapet og budsjettet. 2023 gikk med et underskudd på kr 75.000, og 2024 er også budsjettert med et underskudd. Flere var bekymret for dette da klubben må påregne en del kostnader framover som følge av satsingen på rekruttering som må starte for fullt i år, samt at det antagelig vil komme en del kostnader når vi skal etablere oss i den framtidige hallen. Styret fikk derfor signaler om at de må tenke kostnadsstyring og se på mulighetene for å øke inntektene framover.

Et forslag fra styret som ble diskutert, var å få en fullmakt til å etablere et aksjeselskap til å drifte Valle Hovin. Oslo kommune ønsker at klubbene selv skal stå for drift av kiosk og annen publikumskontakt på idrettsanleggene. Aktiv SK har ikke stor nok medlemsmasse til at vi kan klare det på dugnad, og da Valle Hovin åpnet, gjorde klubben derfor en avtale med Odd-Arild Ødegård om at hans enkeltpersonforetak utøvde klubbens driftsansvar ut sesongen som var. Årsmøtet ga styret fullmakt til å gå videre med planene om å etablere et aksjeselskap som frigjør klubben for økonomisk risiko, og som kan gjøre fremtidige avtaler om driften av Valle Hovin.

Et nytt styre ble valgt som siste punkt på årsmøtet. Jon Gauslaa ble gjenvalgt som leder, Henning Hagelund ble valgt som nestleder, Monika Risnes ble gjenvalgt som styremedlem, Hege Bratli ble valgt som styremedlem og Karen Boldingh Debernard ble valgt som varamedlem. Arild Nebb Ervik og Pål Gulliksen var ikke på valg.

Snorre Kverndokk

Fra v.: styremedlemmene Arild Nebb Ervik, Berit Sofie Wiklund og formann jo Gauslaa (Foto. Snorre kverndokk)

Rekordinnspurt i Stavanger

Axel Haartsen Njøs (JrC) og neosenior Viktor Smedstad Haukaas pyntet begge på persene i Stavanger 9. og 10. mars.

Pappa Ivar Njøs (Leinstrand IL) så 39-tallet for første gang denne sesongen! men det spørs om ikke sønnen axel (snart 14) har sin styrke på de litt lengre distansene. Viktor smedstad haukaas (th) bryter nok en barriere når han går 3000 meter under fire minutter, og dét med god margin. Foto: MOnika S. Risnes

STAVANGER/OSLO: Samtidig som Ragne og de norske kjempet om pallplasseringer i Inzell, var det duket for norgescupfinale og Rekordløpet 2024 her hjemme, nærmere bestemt i Stavanger og Sørmarka Arena. Arrangementsmessig var det ikke noe småstevne, noe blant andre ASKs Heidi Støen i overdommerapparatet kunne skrive under på.

Osloklubben stilte (i stigende aldersrekkefølge) med; Axel Haartsen Njøs, Viktor Smedstad Haukaas, Sveinung Vea og Sara Hemmer. Vi lar oss imponere over alles innsats og resultater.

Fin 3000 meterdebut

Axel kom helskinnet fra sin 3000-meterdebut, og kunne etter målgang rapportere om krefter igjen! Det virker lovende, all den tid slutttida ble 5.18,27. Han forbedret i tillegg 1000 meterpersen med tre sekunder.

Solid sesong for Viktor

Viktor har hatt en sterk sesong, og når han endelig kan «slippe opp» og hente ut overskudd, gjør han det på skikkelig vis; 3000 meter går unna på på 3.57 - under 4 minutter for første gang. På 5000 meteren søndag forbedrer han seg med sju sekunder(!) til 6,51 og noen små.

Med disse tidene tilhører unge Haukaas nå et eksklusivt knippe norske skøyteløpere.

NC-poengene for 2023/2024 venter på godkjenning, men ASK-løperen er med i tetskiktet også denne sesongen. Helt på tampen av sesongen går turen til Thialf, for avslutning på rask is. Vi ønsker lykke til også der!

Heroisk 5000m av Ragne

skjermdump fra vgtv + spport

Ragne Wiklund satset virkelig friskt på den avsluttende 5000-meteren under siste dag av VM allround i Inzell. Hun gikk allerede i første par og visste ingenting om hva konkurrentene ville prestere. Foruten å klatre oppover sammenlagt, ville hun gjerne vise at “hun kunne gå på skøyter”.

Én etter én kom konkurrentene til kort. Før siste par lå Ragne fortsatt på topp med 6.53,51. Sølvmedaljen var sikret for Ragne - men kunne det bli gull på distansen? Joy Beune tok en klar ledelse på henne, men differansen skrumpet runde for runde. I mål var det bare 0,89 sekunder i Beunes favør. Begge var utkjørt etter løpet, men vi var virkelig imponert over Ragne her.

Joy Beune ble verdensmester. Ragne passerte to konkurrenter på 5000 m og endte på 6-plass i sammendraget. Ragne hadde virkelig alvorlig uflaks i en veksling på 1500 m og tapte fart. Uten det uhellet kunne det blitt kamp om enda et par plasser. Lørdag gikk Ragne inn til en fin 3. plass på 3000m, men 500-meteren satte henne litt ut av medaljekampen.

Under intervjuet sa Ragne at hun satset på å starte neste sesong som hun sluttet av, og så få god progresjon. Vi støtter den innstillingen.

Sven-Åge Svensson

Resultater

trener jonas bekken og ragne etter løpet (skjermdump fra vgtv + sport)

Flotte resultater av våre i Viking Race

Sunniva Haug Johannessen og ULRIK EVENMO ERVIK (Fotos. Arild Nebb Ervik)

Aktiv Skøyteklubb stilte med en fin tropp i årets Viking Race som 8. og 9. mars ble arrangert for 34. gang i Heerenveen. Selja (J11), Ulrik (G12), Sunniva (J13), Emmeline (J16) og Aron (G16) hadde alle, som én av tre norske i hver klasse, kvalifisert seg til å delta i stevnet som også anses som uoffisielt EM i hurtigløp for ungdom. Dette er et stevne med høyt sportslig nivå samtidig som det legges opp til læring og utvikling - blant annet ved at alle løperne bor hos nederlandske vertsfamilier som gjerne har egne barn som konkurrerer på skøyter. 

Tre ganger klubbrekord for Sunniva. 
Sunniva Haug Johannessen satte klubbrekord tre ganger på 500m J13. Fredag ble hun klokket inn til sterke 44,65 - og hun forbedret dermed Ragne Wiklunds klubbrekord på 44,74. Lørdag forbedret Sunniva seg ytterligere og fikk notert tiden 44,26. På 1000m oppnådde Sunniva 1.28,73 som også er klubbrekord med et par hundredeler. Sammenlagt fikk Sunniva en 13 plass.

Solid 7. plass for Ulrik sammenlagt.
Ulrik Evenmo Ervik gikk fire gode løp i G12 - noe som holdt til en fin 7. plass i sammendraget.  Klassen domineres av tre sterke gutter fra Nederland, med en Italiener, en Polakk og en Ukrainer foran vår løper. Ulrik oppnådde 42,89 på sin raskeste 500m, noe som holdt til 5. plass og pers på distansen. Totalt forbedret Ulrik seg med 1,2 sekunder på 500m gjennom helgen. På 1000m gikk han gode 1.26,33 etter en sterk mellomrunde, noe som holdt til 6. plass på distansen - og pers med hele 6(!) sekunder. 

Debut for Selja med pers på 500!
Selja Boldingh Debernard gikk jevnt på sine 500-metere. Best av alle ble den første med ny pers på 51,51. Dette var en forbedring av Hamar-persen med ca. 4 ti-deler! Selja ble nummer 18 sammenlagt, og beste norske jente i klassen!

Emmeline og Aron.
Våre to eldste løpere fikk også med seg noen solide resultater og nye perser hjem.
Emmeline Berentsen fikk serien 46,10 (500m) - 2.24,45 (1500m) - 1.33,43 (1000m) og 5.10,26 (3000m). 500 og 3000 var nye perser av året, og forbedringen på 3000 var på hele 5 sekunder. Emmeline ble nummer 18 i sammendraget.
Aron Feiring tok med seg 4 nye perser som motivasjon mot en ny sesong. Han noterte pene 39,40 på 500m, 4.31,16 på 3000m, 1.18,32 på 1000m og 2.03,20 på den avsluttende 1500 meteren. Aron ble nummer 15 sammenlagt. 

Kortbane next up.
Hurtigløpsesongen går nå mot slutten for de fleste, og vi takker for en strålende sesong!

For mange av våre løpere fortsetter på en måte sesongen likevel - da de aller fleste også trener og konkurrerer kortbane. Første løp der er NM/LM kortbane på Lillehammer 22.-24. mars.

Arild Nebb Ervik

Resultater

Samlebilde av ASKs og OSKs tropp til Viking Race 2024 I Heerenveen.
Fra v.: Ulrik Evenmo Ervik (ASK), Miika Klevstuen (OSK), Emmeline Berentsen og Aron Feiring (ASK), Ella Wotherspoon og Josephine Stenback (OSK), Sunniva Johannessen og Selja Boldingh Debernard (ASK).
(Foto: Arild Nebb Ervik)

ASK-mila for 37de gang!

startsignalet har gått, men ikke alle har det like travelt med å komme i gang (foto: Sven-Åge Svensson)

ASK-mila er blitt en skikkelig klassiker. Den ble arrangert i går kveld, 5. mars, for 37de gang. Det var vel bare under pandemien at vi så oss nødt til å avlyse. Rundt 25 løpere stilte til start på 10.000 m og halvmaraton – langt de fleste på 10.000 m naturligvis.

Forholdene var gode - et par varmegrader og fin is, men med en liten sno fra nord. Selv om det bare gjelder å fullføre, er det litt prestisje i å komme først til mål. Odd-Arild Ødegaard og Anders Høstad hadde en tvekamp om det, der Odd-Arild klarte å komme seg et par ti-deler foran. Det var på 10.000 m. På halvmaraton var det ingen spenning. Clemént Mjelstad (tidl. Chaduc) dreide sine runder i fin stil og god fart til en overlegen «seier».

Speaker Henning Hagelund kommenterte løpene underveis og holdt god orden på hvem som passerte og for hvilken gang.

Mennene var i sterk overvekt blant deltagerne. For den som har drevet Skøyteskolen for voksne gjennom mange år, var det morsomt å dra kjensel på den ene tidligere eleven etter den andre. Bare tre kvinner deltok, hvorav Kim van Oorschot på halvmaraton. Og så var det én gutteløper, Jonas Aasen Fredriksen fra Eidsvold Turn som gikk 10.000 m sammen med sin far.

Stevneleder Heidi Støen sto selv for medaljeutdelingen etter løpet. Det vanker medalje i bronse, sølv eller gull for henholdsvis 1ste, 2de og 3de gangs deltagelse. For gang 4-9 er det sølv med emalje. Så er det plaketter for 10de gang, 20de gang, og eventuelt videre.

Selv er ASK-mila godt på vei til 40de gang!

Sven-Åge Svensson

RESULTATER

Nedenfor en del bilder fra ASK-mila. Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

clemént mjelstad (chaduc) i fin fart. jonas aasen fredriksen sammen med sin far.

forfra og bakover: Heidi støen, kjetil bakken, berit sofie wiklund, jo wiklund og sara hemmer i sving under løpet

konsentrasjon i speakerbua. fra v.: stein opdahl og henning hagelund.

heidi støen rekker medaljen til gerrit middelkoop mens lars petter ernø og espen riktor bivåner

slik ser medaljene ut - fra v.: gull - sølv - bronse og sølv med emalje

Gull til Andreas i Veteran-VM

Skjermdump fra privat video

ASKs Andreas Haugerud tok gull i klasse 35-39 år under Veteran-VM allround som gikk i hallen Ijsbaan Twente i Enschede/NED 2de-3de mars. Offisielt navn på mesterskapet er: 32nd Masters International Allround Games 2024.

Vi har fått rapporter fra Andreas underveis i helgen. Han fortalte at etter 500 m så det kanskje litt betenkelig ut der han med 44,45 ble klart slått av indiske (!) Viswara Jadeja som fikk 43,27! Det er litt spesielt med indere som hevder seg i hurtigløp, men Jadeja er altså bosatt i Nederland. Etter en solid 3000 m på 4.34,13 hadde Andreas imidlertid så å si spist opp forspranget.

Søndag morgen våknet han forkjøla; harkete, kald og snørrete, men beina kjentes egentlig ganske gode. Etter en 1500 m på 2.10,56 hadde han skaffet seg en solid ledelse foran 5000 m. I par med Jadeja på 5000 hadde han i alle fall kontroll på konkurrenten som gikk opp i ledelsen midtveis. Andreas prøvde bare å bevare roen og tenke at jevnt løp var bedre enn rykk og napp. Etter det gled han fra fordi han holdt rundetiden, mens konkurrenten spratt oppover. Andreas gikk inn til sin nest beste tid noen gang - 7.49,30 og dermed solid sammenlagtseier.

Andreas forteller at det var grei temp i hallen, men at isen kanskje var litt myk. Det var veldig bra feste, men en måtte jobbe for farta. Andreas hadde følge av sin mor og sin sønn Johannes på 2 ½ år. Det var sto stor stas!

Vi gratulerer Andreas med nok et gull!

Andreas var for øvrig eneste løper fra ASK. Det var mange norske deltagere, men bare én annen mester: Reidar Borgersen fra Geithus i klasse 40-44.

Sven-Åge Svensson

RESULTATER

Innsatsfylt Andreas i svingen (Foto: Harry van ‘t Veld)

Klubbmesterskapet også tilbake på Valle Hovin

Kjetil Narum Bakken starter Liv Boldingh Debernard (ASK) og Atle Solgård (OSK). Foto: Sven-Åge Svensson

Som de siste årene ble det avholdt felles klubbmesterskap for ASK og OSK, men denne gang på Valle Hovin. Uten å ha fintelt, ser det ut for oss som det var i overkant av 30 løpere «i alle aldre», pluss noen fedre og en gjesteløper. Fortsatt savner vi en del av våre gode juniorløpere som har vært ute og reist.

Den løperen som har reist mest, er nok Ragne Wiklund, men hun stilte opp og gikk en 500 m til alles glede. Tiden ble et stykke bak persen, men det er kanskje et lite sjokk å ha gått innendørs hele sesongen, og så komme til «Kalde motvind». Selv om banen er ny og fin, fikk vi merke at den fortsatt lever opp til økenavnet sitt. Vekslingssiden var tung for mange.

Det er hyggelig at det er mange rekrutter - men det er flest hos OSK. Med ny hjemmebane skal nok ASK raskt komme etter igjen. Mange av parene var satt opp etter løpernes styrke, så det ble ung mot «gammel» og jente/kvinne mot gutt/mann i flere par. Dagens raskeste løper var ASKs Viktor Smedstad Haukaas med 39,99 på 500 m og 1.19,46 på 1000 m. Etter det vi forstår, skal det noteres nye banerekorder for den nye banen, så dette er da også banerekorder for menn. Sunniva Johannessen, også ASK, gikk 1000 m på 1.35,54 som likeledes må være banerekord for kvinner. På 500 m tror vi det må være Ragne Wiklund som har rekorden med dagens 42,02.

Vi vedlegger en resultatliste. Den sier ikke klart hvem som ble klubbmestere, så vi venter med å utrope dem til årsavslutningen.

Sven-Åge Svensson

Resultater

Nedenfor viser vi noen bilder fra kvelden, Kvaliteten på løpsbildene er ikke den beste pga. feilinnstilt kamera.

Sunniva (til v.) og VIKtor på vei mot banerekorder på 1000 m (Fotos: Sven-Åge Svensson)

Skøytene må sitte skikkelig. Axel Haartsen Njøs får hjelp av Pappa Ivar (Foto: Sven-Åge Svensson)

rundeanviser Berit sofie Wiklund får representere ASK’s villige Arrangørstab (Foto: Sven-Åge DSvensson)

Helle BOLDINGH debernard og Ulrik evenmo ervik synes de har fortjent litt kake etter innsatsen (Foto: Monika Svendsen Risnes)

"Siste Indre" og KM måtte flyttes til Valle Hovin

Sunniva til v. og Knut til h. Bildene er tatt ved en tidl. anledning (foto: Sven-Åge Svensson)

Det tradisjonsrike "Siste indre" ble avholdt sist lørdag den 24.2. På grunn av isforholdene på Frogner stadion, ble arrangørklubben Oslo Skøiteklubb nødt til å flytte stevnet til Valle Hovin. På Valle er det solid kapasitet på fryseanlegget, og løperne som hadde tatt turen fra hele Østlandet, ble møtt av en innbydende og nærmest perfekt isparkett på Valle Hovin.

Aktiv SK stilte med et ganske redusert antall løpere dette stevnet, da flere avviklet vinterferie eller trengte litt hvile etter et hektisk løpsprogram i januar og februar. Det la imidlertid ikke noen demper på det hele. Ekstra spenning var det knyttet til at startlistene var slått sammen på tvers av klasser, noe som førte til ekstra fine dueller og prestasjoner.

For Aktiv var det Sunniva Johannessen og Knut Pedersen som førte an denne gangen. Sunniva gjennomførte to gode løp på 500 og 1500m, henholdsvis 47,45 og 2.35,75. Spesielt 500 meter ble en spennende duell mellom Sunniva og Ella Wotherspoon som representerer arrangørklubben OSK. Sunniva og Ella er gode treningsvenninner i det daglige, og de fikk nå muligheten til å måle krefter i et offisielt løp. Knut var som vanlig lynkjapp i åpningen, og kom i mål på 48,64 på 500m. På 1500m noterte Knut 2.44,34. 

Sindre Indre var kombinert med Kretsmesterskapet for Akershus og Oslo skøytekrets. Vi fikk dermed 2 kretsmestre: Sunniva Johannessen i klasse J jr.C og Knut Pedersen i klasse G jr.B.

I dag, tirsdag 27de, arrangeres det klubbmesterskap på Valle Hovin klokken 18.00 - sammen med OSK. For alle som vil heie på våre unge og lovende løpere - dere er hjertelig velkomne! Odd-Arild serverer pølser, kaffe og annet snacks i kiosken!

Arild Nebb Ervik

Resultater kl 11år-Jr.B Resultater kl rekrutt-10 år

Vellykket aktivitetsdag på Valle Hovin

Foto: Marja Haartsen

Hva kan passe bedre enn at Aktiv Skøyteklubb arrangerer skøyteaktivitetsdag for barn? Det skjedde på Valle Hovin i dag søndag 25. februar. Marja Haartsen hadde tatt på seg arrangementet etter forespørsel fra klubbens styre, og hun hadde hjelp av et par andre foreldre samt seks av klubbens unge løpere.

Mange familier med barn hadde funnet veien, og barna fikk prøve å skøyte forlengs og baklengs, under «hekker», rundt kjegler, samt leke «sisten». Til slutt var det en 400 meters runde med et 100-talls deltagere. Premie til alle som deltok. Marja forteller om gledelig respons: «når blir det mer aktivitetsdag eller skøyteskole?» hørte hun fra flere.

Skøyteskole ble det ikke i år. I og med den utsatte åpningen av banen ble det lite tid til å starte noen skøyteskole. Denne aktivitetsdagen skulle være en liten erstatning, Til neste år blir det sikkert skøyteskole igjen - og flere aktivitetsdager.

Som reklame for aktivitetsdagen hadde Marja laget plakater som ble satt opp ute og inne på Valle Hovin. Arrangementet ble annonsert på Valle Hovins Facebook-side og på Aktiv Skøyteklubbs Facebook-side og hjemmeside. Det var tydelig at mange fra nærområdet deltok, og vi har god tro på at et nyåpnet Valle Hovin, og Aktiv Skøyteklubb, vil bidra til en skikkelig oppsving for skøytesporten i denne delen av byen.

Sven-Åge Svensson

Nedenfor noen bilder fra dagen. Fotos: MH=Marja Haartsen. Øvrige bilder: Sven-Åge Svensson.

Sterk innsats både i Skipet og på Gol

Viktor Smedstad Haukaas leverte en særdeles overbevisende 5000 meter utendørs på Glitre stadion. (Foto privat)

OSLO/HAMAR/GOL: Ni løpere fra ASK stilte til start i den 20. utgaven av Sandefjordløpet 17. og 18. februar. Foruten fire ganger Boldingh Debernard (en prestasjon i seg selv!), i ulike jenteklasser, var ASK representert med junior B-løperne Aron Feiring, Knut Pedersen og Emmeline Berentsen, Sunniva Haug Johannessen (junior C) og Ulrik Evenmo Ervik (G12.)

Lillesøster Liv Boldingh Debernard satte standarden med raske 14.12 på 100 meter. Og av resultatlistene kan vi se at det ble flere perser, i et stevne der over 300 deltakerne satte ikke mindre enn 592 personlige rekorder.

Vi kan gratulere Inka i junior A, som gikk under 50 på 500 meter for første gang! Søster Helle noterte en sterk, ny pers på 47 og noen små. Ulrik er stadig i norgestoppen i 12-årsklassen, så også i dette stevnet. Sunniva var ikke helt i form denne helgen, men gikk tre distanser på overbevisende vis. Knut satte pers på søndagens 1500 meter med 2.35,34, mens Aron var revansjelysten etter at vekslingskluss spolerte lørdagens 1500 meter. Revansje ble det, med fin pers på 1000 meter på tampen av sesongen. TIDER  

Samme helg ble det gått norgescup på Gol. Her tok vår neosenior Viktor Smedstad Haukaas seieren sammenlagt under et stevne på gnistrende  vinterforhold utendørs. Finere forhold blir det neppe, enn på Glitre stadion denne helgen: Resultater. 


God 5000m av Ragne i VM enkeltdistanser

Ragne til v. og joy beune til h. (skjermdump fra vgtv +sport)

Ragne Wiklund gikk sin nest beste 5000m på siste dag av VM-enkeltdistanser som har pågått i Calgary 15.-18.2. Tiden ble 6.52,46 som er strålende, særlig tatt i betraktning at hun har vært utsatt for en del helseproblemer i vinter, og nok ikke er fullt restituert.

Tiden hold til en 4de-plass. Vi trodde også det skulle ha endt med medalje, for ved siste passering hadde hun 0,9 sekunder til gode på bronsevinner Sáblíková, og Ragne hadde holdt ganske jevn fart. Ragne gikk imidlertid en del opp på sisterunden, mens Sáblíková gikk ned. Vi hørte etterpå at Ragne hadde hatt et feilskjær i siste ytre. Dette så vi ikke på skjermen, så vi vet ikke hvor alvorlig det var, men det kan ha vært avgjørende.

Ragnes parkamerat var Joy Beune, NED, som litt overraskende tok seieren med 6.47,72 foran landsmanninne Irene Schouten.

På torsdag fikk Ragne en 5te-plass på 3000m, et absolutt hederlig resultat vil vi si. Marijke Groenewoud, NED, snek seg 3 hundredeler foran, ellers hadde det blitt 4de-plass der også. Vinner ble Irene Schouten.

Ragne gikk også en 1500m etter 5000m på søndag. Det endte med en 14de-plass, men likevel på årsbeste - 1.56,16.
Det er en hårreisende beslutning av arrangøren å legge 5000-meteren noen få timer før 1500-meteren. For mennene var det 10.000 før 1500m! Dette virker som rovdrift på utøverne for å «holde på» publikum.  

Klubbens andre deltager, Allan Dahl Johansson, var forfulgt av uflaks i helgen. Han stilte til semifinale i Fellesstart på lørdag. Hovedgruppen slapp tre løpere foran seg, og i spurten kom Allan inn som nummer fem i hovedgruppen. Det skulle gitt en 8de-plass og avansement til finalen. Imidlertid hadde Loubineaud, FRA, 3 poeng fra den første spurten og gikk dermed foran. 8de-plassen gikk til Cepuran, USA, med 3 hundredeler bedre tid enn Allan!

I og med at Hallgeir Engebråten måtte trekke seg fra 1500m, skulle Allan komme inn som reserve. 1500m er Allans beste distanse. Under hva vi oppfatter som prøving av isen tidligere på dagen, falt Allan i en sving, skadet seg og måtte stå over 1500-meteren. Vi vet ennå ikke om det er en alvorlig eller en lett skade, men det ble meldt at han blødde. Vi håper det ikke er alvorlig!

Allan har vært forfulgt av uhell i det siste. Vi håper han holder motet oppe, og nå ønsker vi ham virkelig litt suksess!

Sven-Åge Svensson

RESULTATER FRA VMe

Allan (i rødt) manglet noen centimeter på å gå til finalen i Fellesstart (Skjermdump fra VGTV +SPort)

Gull, sølv og bronse til ASK i Veteranmesterskapet

andreas Haugerud på 5000m (skjermdump fra privat video)

Veteranmesterskapet, dvs. norgesmesterskapet for veteraner, gikk i Vikingskipet helgen 10.-11. februar. Oslo Speedskaters sto for et fint arrangement med bistand fra andre klubber, bl.a. ASK. Menn 30-60 år gikk 500, 3000, 1500 og 5000m. Kvinner samt menn 65-85 gikk 500, 1500, 1000 og 3000m.

Andreas Haugerud kunne igjen innkassere gull i klasse 35-39 år etter fire løp med årsbeste eller like i nærheten. Han klatret opp på pallen sammen med sønnen Johannes på 2 1/2 år som solte seg i glansen.

Sølvmedaljer ble det til Sveinung Vea, klasse 50-54 og til Sara Hemmer, klasse 65-69, mens Terje Erfjord tok bronse i klasse 70-74. Altså medalje til samtlige av ASKs deltagere.

Totalt deltok 63 løpere etter det det vi kan se, derav 10 kvinner. Det er ikke til å nekte for at det var litt tynn deltagelse i noen av klassene. Det trengs nok litt rekrutteringsarbeide på veteransiden også. Men det begynner å bli dyrt å arrangere noe i Vikingskipet. I tillegg skal man reise, bo og spise, og veteraner må gjerne betale av egen lomme,

Forholdene var tydeligvis gode, men ikke glimrende. Kanskje litt bløt is første dag. De fleste satte likevel sesongbeste på alle distanser - men det sier kanskje mer om forholdene i tidligere løp denne vinteren.

Sven-Åge Svensson

RESULTATER

7 gull og totalt 18 medaljer til Aktiv SK i Landsmesterskapet!

Fellesbilde: Axel Haartsen Njøs, Ulrik Evenmo Ervik, Helle Boldingh Debernard, Emmeline Berentsen, Inka Boldingh Debernard, Aron Feiring. Sunniva Johannessen var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto Arild Nebb Ervik)

Landsmesterskapet på skøyter ble denne helgen (fredag til søndag) arrangert på Leangen i Trondheim. Klassene J/G12 til og med J/G16 konkurrerte. Våre 7 løpere gjorde sine saker meget bra, med 7 individuelle gullmedaljer og totalt 18 medaljer som ble med i bagasjen til Oslo! I Trondheim var det flott vintervær denne helgen med en svak vind, sol og temperaturer ned mot 10 minusgrader. 

4 gull til Ulrik!
Ulrik Evenmo Ervik i G12, hadde virkelig skarpe skøyter denne helgen. Han tok med seg hele 4 gullmedaljer hjem, i tillegg til en sølvmedalje på 100 meter hvor han oppnådde den gode tiden 11,94. Første gull ble sikret på fellestart over 6 runder fredag, deretter gikk det slag i slag med et superløp på 500m på 45,03 som var ny pers, før han fortsatte helgen med gull på både 1000 og 1500.

6 medaljer til Aron i G16!
Aron Feiring i gutter 16 gjorde sine saker meget sterk med 5 individuelle medaljer, samt medalje på lagtempo for Oslo og Akershus sitt førstelag. Spesielt var det mange som lot seg imponere over innsatsen hans på 1000m, med tiden 1.21,50 som holdt til bronse på distansen.

Gull til både Sunniva og Emmeline.
Våre jenter i henholdsvis klasse J13 og J15 gjorde sine saker meget godt. Sunniva åpnet ballet på fredag med bronse på 100m, før hun tok et overbevisende gull på fellestart. Her var erfaringen hennes fra kortbane helt avgjørende for et knallsterkt gull! Resten av helgen ble preget av litt stang ut for Sunniva som gikk en meget sterk 500 frem til hun falt.  Hun fikk bronse på 1500 og 1000, men måtte trekke seg fra 3000 pga. sykdom.
Emmeline vant både 1500 og 3000, i tillegg til medaljer på 500 og 1000. 

I tillegg må vi trekke frem Helle (J14) som perset på 500 med den solide tiden 48,52! Inka i J16 leverte også solide prestasjoner denne helgen. Ute på Leangen gikk hun helt ned mot tidene sine fra Vikingskipet på flere distanser og fikk sesongbeste på 1500! Dette lover godt for resten av sesongen!

Uheldige Axel
Axel var uheldig på trening i oppkjøringen til mesterskapet og skadet leddbåndet i ankelen. Til tross for det, etter rask restitusjon, så valgte han å stille i den sterke G13-klassen. Axel gjorde sine saker godt etter omstendighetene med tidene 12,30 på 100 og 46,27 på 500m. Begge deler holdt til 9-plasser, ikke så langt bak de beste i klassen! Axel slo dessverre opp skaden på 1500m og valgte derfor å stå over resten av stevnet.

Trondheimsalliansen hadde laget en flott ramme for arrangementet på Leangen, og vi som var til stede, virkelig storkoste oss. Neste år ser vi frem til å kunne reise til Arendal på LM2025.

Arild Nebb Ervik

Resultater

Ulrik på toppen av pallen (Foto: Arild Nebb Ervik)





Endelig er Valle Hovin gjenåpnet

“Åpningsrunden” med byrådsleder lae solberg i teten (rett under fanen). (Foto: Sven-Åge Svensson)

Gjenåpningen ble markert på flere måter. Først var det mottakelse med taler og lett servering i kantinen på Intility Arena. Deretter var det offisiell åpning av selve banen med båndklipping ved byrådsleder Eirik Lae Solberg - og påfølgende “åpningsrunde” med en mengde barn og voksne på slep. Dermed var kommunens program over og Aktiv Skøyteklubb kunne overta med sitt program.

Til stede ved mottakelsen var politikere og andre representanter for kommunen, samt representanter for skøytesporten. Direktør Eli Grimsby fra Oslobygg KF, som er den formelle byggherren, ønsket velkommen. Deretter var det taler av byrådsleder Eirik Lae Solberg, idrettsbyråd Anita North, en representant fra Norsk Tipping som har bevilget penger til anlegget, av skøytepresident Mona Adolfsen og tilslutt av Henning Hagelund på vegne av Aktiv Skøyteklubb og Interesseorganisasjonen for Valle Hovin.

Ute kunne vi etter hvert skimte en blek sol, så været var pent, men med en meget sur sno fra nord. Det lot ikke til å affisere publikum som strømte til banen i store mengder. Henning Hagelund ønsket velkommen over det nye og svært gode høyttaleranlegget, og han kom med litt informasjon om banen og arrangementet. Østensjø Janitsar spilte opp forut for at byrådsleder Eirik Lae Solberg klippet båndet og markerte den endelige åpningen. Etter «åpningsrunden» fikk vi en demonstrasjon av hurtigløp ved at Runar Njåtun Krøyer gikk en 500m med full fart. Vi hadde måttet låne en løper fra Asker Skøyteklubb til dette pga. at våre egne løpere var spredt på mesterskap både i Norge og andre steder i verden.

Så var det tid for 400m-runden som måtte gås i flere puljer. Her ble barn fra 12 år og nedover premiert med refleksarmbånd med LED-lys. Det så ut til å være veldig populært. Vi delte ut 124 armbånd som er lik antall deltagere på 400m-runden. Vi anslår at det kan ha vært rundt 4-5 ganger så mange tilstede. Under toppluene gjenkjente vi f.eks. en rekke av klubbens garde av tidligere løpere, ledere og funksjonærer som ville ta den nye banen i øyesyn.

Anders Oppen fra Oslobygg smilte bredt og var glad for den store tilstrømningen. Han har vært prosjektleder for Nye Valle Hovin hos Oslobygg KF. Oppen syntes det har vært veldig tilfredsstillende å være med å skape noe som skal være til glede for så mange, både gamle og unge. Selve entreprisen har vært utført av Håndverkskompaniet AS.

Vår egen Henning Hagelund var også blid og fornøyd. Han har jobbet for tak over Valle Hovin i årevis. Den nye isflaten er første trinn, og aldri har det vel sett lysere ut for en realisering av trinn to: selve hallen. Byrådsleder Lae Solberg bekreftet i sin tale at forprosjektet er startet.

I mellomtiden skal vi glede oss over å ha fått en tidsmessig, flott skøytebane i Oslo, og at vi – Aktiv Skøyteklubb – er tilbake på vår hjemmebane. Bare dét gir oss så mange nye muligheter.  

Sven-Åge Svensson  

Tilv.: byrådsleder Eirik Lae Solberg taler ved mottakelsen. Tilh.: ASKs Lars Rambøl kåserer avslutningsvis om pølsetradisjon ved skøyteløp (Fotos: Henning Hagelund)

Etter hvert ble det trangt om plassen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Østensjø Janitsjar underholder (Foto: Sven-Åge Svensson)

Tilv.: Henning Hagelund som mobil speaker. Tilh.: Berit Sofie Wiklund har funnet fram ASKs fane (Foto: Sven-Åge Svensson)

Byrådsleder Lae Solberg klipper båndet og markerer med det den offisielle åpningen.
(Foto: Sven-Åge Svensson)

Starten for en pulje 400m-løpere. Starter er Lars Rambøl. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Berit Sofie Wiklund og Pål Gulliksen fikk det travelt med å levere ut refleksarmbånd med LED-lys (Foto: Sven-Åge Svensson)

To som gleder seg over åpningen og tilstrømningen. Tilv.: Henning Hagelund, ASK og Interesseorganisasjonen for Valle Hovin. Tilh. Anders Oppen, Oslobyggs prosjektleder for nye Valle Hovin. (Foto: Sven-Åge Svensson)

To av ASKs eldre, trofaste som også ville ta det nye Valle Hovin i øyesyn. Fra v.: Dag Bjørnstad og Kjell Svean (Foto: Henning Hagelund)

Etter nesten fire års pause, var det plutselig full fart igjen hos Odd Arild i kiosken. (Foto: Sven-Åge Svensson)