ASK markerte seg under Odalsskøyta

Tross manglende treningsmuligheter og miljø på Valle Hovin denne vinteren, var det gledelig nok 19 deltagere fra Aktiv Skøyteklubb på startstreken under Odalsskøyta på Hamar denne første adventshelgen. 19 løpere, i alder rekrutt til veteran, stilte til start fra klubben.

Det ble to dager med skøytemoro og høyt tempo, og litt nerver også, siden dette for mange var det første stevnet der man møtte igjen konkurrentene fra fjorårsesongen.

Blant mange gode enkeltprestasjoner, fine løp og perser, kan nevnes en duell mellom Aron Feiring og Fredrik Colbensen Tveten på 1500m i 12-årsklassen. Her ble det en tett fight. Begge måtte derfor skru til litt ekstra på sisterunden, noe som resultert i fine nye PB til begge.

I G12 år, hadde Aktiv fire gutter med, og her tok Eirik Andersen en fin bronse. I junior C-klassen ble det en tredjeplass sammenlagt på Linus Risnes. I denne klassen fikk vi forøvrig oppleve flere landsrekorder av Didrik Eng Strand.

 To jenter og to gutter fra ASK kan få oppsummere helgen (bildene under):

For øvrige resultater, se her

Tekst og bilder: Monika Risnes

Emmeline Berentsen (J12) pyntet på tre perser

Emmeline Berentsen (J12) pyntet på tre perser

59,14 lyder den nye 500m-persen til Inka Bonding Debernard (J12), som gikk under minuttet for første gang

59,14 lyder den nye 500m-persen til Inka Bonding Debernard (J12), som gikk under minuttet for første gang

I Jr.B gikk Viktor Smedstad Haukaas inn til sterke 4.20.07 på 3000m

I Jr.B gikk Viktor Smedstad Haukaas inn til sterke 4.20.07 på 3000m

Tinius Rambøl Alme (Jr C) med fin rytme på 3000m

Tinius Rambøl Alme (Jr C) med fin rytme på 3000m

Lørdagskveld med burger og shuffleboard sammen med løpere fra OSK

Lørdagskveld med burger og shuffleboard sammen med løpere fra OSK

Linus tatt ut til landskamp

I brev fra Norges Skøyteforbund i dag meddeles det at Linus August Risnes (jun C) er tatt ut til landskamp mellom Nederland, Tyskland og Norge 21. og 22. desember. Landskampen skal gå i Inzell som jo har en flott hall.

Det er tatt ut åtte løpere i junior C og åtte løpere i junior B, likt fordelt på gutter og jenter. Uttaket er først og fremst gjort på bakgrunn av sammenlagtresultatene i Odalsskøyta i helga der Linus ble nummer 3.

Vi gratulerer og ønsker lykke til!

Linus på oppløpssiden på Frogner tidligere i høst (Foto: Sven-Åge Svensson)

Linus på oppløpssiden på Frogner tidligere i høst (Foto: Sven-Åge Svensson)

Skøyteskolen for voksne er i gang

Tross uvisshet rundt baneforholdene utover høsten klarte vi å snekre sammen “Skøyteskolen for voksne” denne sesongen også. Den foregår nå på Frogner Stadion på onsdager. Det er i alt 13 deltagere etter at én måtte trekke seg på grunn av ankelbrudd (heldigvis ikke på Skøyteskolen). Leder er også denne sesongen Sven-Åge Svensson. Medinstruktører er Marja Haartsen, Kjetil Narum Bakken, Lillian Dahl Johansson og Snorre Kverndokk. Sven-Åge tenker å gi seg etter denne sesongen, men det skulle da være mulig å finne en etterfølger blant de overnevnte.

Bildet er tatt 27. november. Tre av deltagerne mangler, og Lillian Dahl Johansson er fotograf. Spilloppmaker i forgrunnen er Marja Haartsen.

skoyteskolenforvoksne2019.jpg


Marius klarte seg best også denne helgen!

Under WC for Junior og Neo-senior i Enschede/NED 23. og 24. nov ble Marius Bratli nr 6 på 500m og nr 10 på 1000m. Selv var han ikke helt fornøyd. Etter litt sykdom i begynnelsen av uka, følte han at han manglet litt kraft. Hvis han føler at han har litt å gå på, så er jo det bra, for han var ikke mer enn 3 tideler bak vinneren på 500m.

Julie Berg Sjøbrend gikk 3 distanser i juniorklassen med 19.plass på 3000m som beste plassering.

Resultater Enschede

Under WC for Senior i Tomaszów Mazowiecki/POL 22.-24. nov. stilte Allan Dahl Johansson opp på 1500m og fikk en 18-plass. Det er et spørsmål om han berger plassen i A-puljen på det.

Ragne Wiklund stilte opp på 1500m og 3000m og fikk henholdsvis en 10. og en 15. plass. På 1500m var hun bare drøyt 3 sekunder etter vinneren. En A-gruppeplass kan kanskje være innen rekkevidde ved neste anledning?

Reultater Tomaszów

Marius i starten

Marius i starten

Spinnoløpet

For flere av ASKs løpere ble Spinnoløpet på Geithus 16. november sesongens første stevne. 10 løpere fra klubben, i aldren rekrutt til veteran, stilte til start denne lørdagen. Værgudene hadde åpenbart bestemt seg for å herde og utfordre både løpere og arrangør - som gjorde sitt beste for å gjennomføre skøyteløp. Fine premier og kioskvarer var gevinsten, mens persene nok glimret med sitt fravær denne dagen.

Vikingene på bildet er; Ulrik Evenmo Ervik (rekrutt), David Luangtep Vangen (JrC) og Maiken Nerstad Gundersen. (JrB.)

Tekst og bilder: Monika Risnes

Ulrik Evenmo Ervik

Ulrik Evenmo Ervik

Maiken Nerstad Gundersen

Maiken Nerstad Gundersen

David Luangtep Vangen

David Luangtep Vangen

Marius kom best ut av World Cup-helgen

Fire ASK-løpere deltok i WC-stevner helgen 15.-17. november.

De beste resultatene, plasseringsmessig, oppnådde Marius Bratli under WC for junior/neo-senior i Bjugn. Han fikk en 2.plass på 500m og en 4.plass på 1000m i neo-senior. Julie Sjøbrend deltok i junior og fikk sin beste plassering på 3000m med en 14-plass. På 1500m og 1000m ble hun hhv. nr 20 og 27, men det var også inntil 50 deltagere i klassen.

Resultater fra Bjugn

De norske resultatene under WC-helgen i Minsk (BLR) var kollektivt skuffende. Til tross for sisteplass på 1000m, som definitivt ikke er Allans beste distanse, fikk han imidlertid demonstrert sine fartsressurser. Det samme kan en si om 1500m, hvor han fikk en 13.plass men gikk sisterunden raskest av de norske.

Ragne Wiklund deltok på 1500m og 3000m i B-gruppa og fikk hhv. en 15.- og en 11.plass.

Resultater i Minsk

De samme fire løperne er forøvrig uttatt til nye WC-løp i hhv. Enschede (NED) og Tomaszov (POL) til helgen.

Marius Bratli, best av våre i helgen. (Foto: Norges Skøyteforbund)

Marius Bratli, best av våre i helgen. (Foto: Norges Skøyteforbund)

Hyggelig medlemsmøte i "Ligaen"

Torsdag kveld kunne lederen i ASK Liga Team (som det offisielt heter), Asbjørn Hildrum, ønske et 25-talls medlemmer velkommen i Skøytemuseet på Frogner. Skøytemuseet skaper den rette ramme rundt et møte blant gamle skøyteløpere og skøytevenner.

Først var det servering av lekre snitter med “nogo attåt”. Deretter orienterte Henning Hagelund om situasjonen på Valle Hovin. Henning har hatt regelmessige møter med politikere og diverse utvalg i 17 år, i følge ham selv. De fleste møtene finner sted i arbeidstiden, så han kan takke en fleksibel arbeidsgiver for at det har vært mulig. Vi andre kan takke Henning for et utrettelig arbeid med å skaffe Oslo en skøytehall, og for det fikk han fortjent applaus. Status er mye den samme som redegjort for på ASKs medlemsmøte den 13.10. Det som var særlig verdt å merke seg, er at det finnes en “pott” til deling mellom ulike prosjekter, deriblant ny isflate på Valle Hovin. Hvis alt går som vi håper, kan det være klart for byggestart i 2020 og at banen er klar til bruk i sesongen 2020/21.

Siste post på programmet var en skøytequiz, laget for anledningen av Stein Opdahl. Her var det 15 spørsmål - de fleste tre-delte. Det var en veldig variert og morsom quiz med “nøtter” fra et stort spekter av skøytehistorien. Hva synes dere om denne: Én skøyteløper har deltatt i samme arrangørby i to ulike OL - hvem er det? (Svar annet sted på siden)

Vinnergruppen fikk forøvrig 33 1/2 poeng av 43 mulige. Honnør til dem og til Stein!

Nedenstående bilde har dessverre dårlig kvalitet pga. en feil ved kameraet.

Foto:Sven-Åge Svensson (beklager bildekvaliteten)Svar på quiz-spørsmålet: Ørjan Sandler, SWE i Innsbruck 1964 og 1976.

Foto:Sven-Åge Svensson (beklager bildekvaliteten)

Svar på quiz-spørsmålet: Ørjan Sandler, SWE i Innsbruck 1964 og 1976.


Testløp på Frogner

Lørdag 2.11. skulle det vært løp for de yngre klasser i Drammen, men dette var avlyst. Lørdag 9.11. hadde derfor ASK og OSK gått sammen om å arrangere et enkelt testløp på Frogner. Distansene var 500m og 1000m. Ca 25 løpere fra Akershus og Oslo Skøytekrets startet, hvorav 7 løpere fra vår klubb.

Forholdene så greie ut, men det var en sur vind, og det ble meldt om litt porøst topplag her og der. Likevel ble det satt minst én pers, nemlig Eirik Andersen (12) med 1.39,50 på 1000m. Raskest var Linus Risnes med 1.29,96. Fortest på 500m gikk naturligvis Thomas Lande Eriksen (sen), som fikk 40,42.

Resultater

Det var nok fint for de yngste å få prøvd seg i et løp.. Neste sjanse er Spinnoløpet på Geithus søndag 16.11.

Sikkerheten på Frogner Stadion må imidlertid bedres. Her er det flere muligheter for å skade seg alvorlig.

Klikk på bildene for å se neste:

4 ASK-løpere uttatt til de første World Cup-stevnene

Norges Skøyteforbund har tatt ut løpere til World Cup 1 og World Cup 2 i Minsk, Hviterussland og Tomaszow, Polen. Stevnene arrangeres henholdsvis 15.-17.11. og 22.-24.11.

Fra ASK er Allan Dahl Johansson og Ragne Wiklund tatt ut.

Videre har de tatt ut løpere til ISU junior/Neo-senior World Cup i Bjugn 16. og 17.11.

Fra ASK er Marius Bratli tatt ut som neo-senior og Julie Berg Sjøbrend som junior.

Vi gratulerer og ønsker lykke til!



Bra ASK-innsats i NC 2!

Åtte ASK-løpere deltok i NC 2 på Hamar i helgen 2. og 3. november. Det var tre juniorløpere og fem seniorløpere. Fire førsteplasser, flere gode plasseringer, fem perser og en rekke sesongbester ble utbyttet.

Marius Bratli (sen) vant 500m begge dager med bestetid 36, 03 (SB) og ble nr to på 1000m med 1.12,05 (SB).

Julie Berg Sjøbrend (jun A) vant 3000m 4.32,99 (SB) . Hun satte dessuten pers på 500m med 42,88 og sesongbeste på 1500m med 2.09,47.

Thomas Lande Eriksen (sen) vant 3000m på 4.00,79 og satte sesongbeste på 500m med 38,61 og på 1500m med 1.54,02.

Flest perser satte Viktor Haukaas (jun B) med 41,69 på 500m, 1.22,39 på 1000m og 2.07,81 på 1500m. Første gang under 2.10 på 1500m!

Emilie Sparre Njøs (jun A) satte ny pers på 500 med 44,72. Første gang under 45!

Ragne Wiklund stilte opp på tre distanser og fikk tre 3-plasser og tre sesonbeste. 2.01,20 på 1500m, 4.14,72 på 3000m og 7.35,82 på 5000m var imidlertid like bak nr 2 på alle distansene.

Simen Kroken stilte bare opp på de to 500-meterne og fikk 37,03 som beste tid, og en 3. plass som beste plassering.

Hva så med vår største stjerne, Allan Dahl Johansson? Han stilte bare opp på 1500m., og det i par med Sverre Lunde Pedersen. Sverre gikk fortere hele veien og vant distansen på 1.47,66 mens Allan fikk 1.49,55 som holdt til 4. plass. At det var sesongbeste sier ikke så mye. Vi håper han har krutt på lager til senere.

Resultater

NC2_Hamar-19_d.jpg

Norgescup 1 i Stavanger 26. og 27. oktober

Aktiv stilte med seks løpere i den første Norgescupen som ble arranger i Stavanger siste helgen i oktober. Julie Berg Sjøbrend og Viktor Smestad Haukaas gikk i juniorklassene, mens Marius Bratli, Simen Kroken, Allan Dahl Johansson og Thomas Lande Eriksen stilte opp i senior.

Julie og Viktor slo like godt til med tre perser hver, og det var fint å se Simen på startstreken etter skaden hans i sommer. Allan fightet om seieren på 1000 meteren med Håvard Holmefjord Lorentsen, og Marius imponerte også med to sterke 500 metere. Thomas er også godt i rute.

Resultater ser dere her.

Tekst og foto: Snorre Kverndokk

Bide fra Stavanger ved en tidligere anledning

Bide fra Stavanger ved en tidligere anledning

Aktivløpere med i Star Class i kortbane i Bergamo, Italia

En hel gjeng med både voksne og barn ankom Bergamo på torsdag ettermiddag. En koselig by litt nord-øst for Milano.

Fra Norge stilte følgende løpere:

- Eirik Andersen (Jun D), Aktiv Sk.

- Miika Klevstuen (Jun D), OSK

- Fredrik Pedersen (Jun C); OSK

- Tinius Alme Rambøl (Jun C), Aktiv Sk

- Guro Samdahl Melhuus (Jun C), Trondheim kortbaneklubb

- Aron Feiring (Jun D), Aktiv Sk

- Linus August Risnes (Jun C), Aktiv Sk

På foreldresiden stilte det like mange fedre - og så selvsagt også treneren vår, Einar Døving Agdestein :) En utrolig fin gjeng på tur med andre ord :)

Isen og hallen var slik vi drømmer om å ha her i Norge, og med unntak av litt kluss med klokker og resultater så var det godt arrangert. Våre håpefulle fikk virkelig kjørt seg med mange løp hver dag. Det ble (som det skal være) både morsomme episoder, glede av å prestere (både alene og sammen) og noen vonde fall.

Veldig moro å se idrettsgleden denne gjengen viser.

Så vidt vi vet så perset alle løpere, og det er nok liten tvil om at de har lært veldig mye i løpet av disse dagene.

For de som ønsker å se resultater så ligger de her: http://www.shorttrackonline.info/live.php

Tekst og bilde: Rolf Risnes

Strarclass Bergamo.jpg

Medlemsmøte med høyaktuelle saker

Tirsdag kveld kunne klubbens leder, Nils Einar Aas, ønske rundt 25 medlemmer velkommen i resepsjonsområdet på Valle Hovin. Han fortsatte med å orientere litt om forhandlingene som har pågått ang. fordeling av istidene på Frogner Stadion. Det kan oppstå problemer når så mange aktiviteter skal inn på én arena. Nils Einar oppfordret medlemmene til å ta det “sporty” og unngå å klage og syte.

Henning Hagelund orienterte så litt om banesituasjonen på Valle Hovin. Det er vedtatt at banen skal få ny isflate. Samtidig er det vedtatt at det tilrettelegges for en mulig hall i fremtiden. Etter det vi kan forstå, betyr det at banen må legges 20 meter lenger mot vest. Henning og Nils Einar skal onsdag i møte med utvalget for samferdsel og miljø. Der er det ny leder og flere nye, yngre medlemmer. Det betyr at mye av informasjonarbeidet må gjøres på nytt. Det er mange saklige argumenter for behovet for ny bane, og helst da hall, samt kostnadene sett i perspektiv.

Jo Wiklund snakket om klubbtøyet som må bestilles nå. Det gjøres via nettbutikk hos Trimtex. Dette er det sendt ut informasjon om. Når det gjaldt trikoter for kortbane eller langbane, finnes det flere alternativer, mer eller mindre kostbare.

Amund Sjøbrend informerte om treningen, som for det meste vil foregå på Frogner. Kortbanetrening vil opprettholdes på mandager og fredager, For de som kombinerer kortbane og langbane må treningen balanseres. De første løpene har startet. Drammensløpet til helgen er avlyst, så de neste løpene blir Spinnoløpet 16.11. og Odalsskøyta i månedsskiftet. Det siste gjelder som uttak til landskamp i Inzell rett før jul. Amund har bestilt reise dit, men håper å få med løpere fra egen klubb.

Mangnus Hagelund kunne fortelle at ASK-cupen er lagt til 1.2., og da på Frogner. Andre arrangementer er ikke planlagt p.g.a. banesituasjonen.

Pål Gulliksen kunne fortelle at vi til nå har et lite overskudd, likviditetsmessig. Vi vil få ytterligere inntekter i form av medlemskontingenter, men til gjengjeld kommer representasjonsutgiftene. Igjen pga. banesituasjonen blir det lite inntekter fra arrangementer denne sesongen.

Henning Hagelund kunne fortelle at ispigging blir en del av klubbens virkeområde. En gruppe ispiggere har meldt seg inn i klubben og ønskes velkommen!

Snorre Kverndokk kunne fortelle at klubbens sesongmagasin er på trappene og ventes å utkomme rundt nyttår. Vi har fått inn en rekke annonsører.

Mangelen på klubblokale gjennom de siste årene har hatt negativ effekt på klubbmiljøet og kan ha bidratt til at løpere er blitt borte. I tillegg mister vi hjemmebanen for en stund. Styret ønsker å gjøre noe med dette og har avsatt en lørdag til strategidiskusjon. Det kom opp en del forslag angående situasjonen, og Nils Einar takket for innspillene som de vil ta med seg til møtet.

Foto: Sven-Åge Svensson

Foto: Sven-Åge Svensson

Isåpningen nærmer seg – på Frogner Stadion!

Som kjent blir det ingen kunstis på Valle Hovin i vinter. Imidlertid vil det bli 400 meters løpebane på Frogner Stadion, og banen er klar til åpning fredag 1. november.

Valle Hovin åpner tidligst 1. desember, og uten kunstis er forholdene for hurtigløp tvilsomme. Aktiv Skøyteklubb kan derfor ikke basere sin aktivitet på dette. Det har pågått forhandlinger om tilgang til Frogner Stadion, først mellom de ulike is-idrettene samt publikums behov. Deretter har ASK, OSK, OASK (skøytekretsen) og OBIK (bedriftsidrettskretsen) forhandlet om tidene som er avsatt til hurtigløp. Det er klart det blir «trangt» når den aktiviteten som har foregått på to baner, nå skal «klemmes inn» på én. ASKs leder, Nils Einar Aas, sier at det har vært et positivt forhandlingsklima, og at OSK, som har Frogner som sin hjemmebane, har vært imøtekommende når det gjelder ASKs behov.

Se til venstre under «Aktuelt» angående istider på Frogner. ASK arrangerer ingen skøyteskole for barn i vinter, men “Skøyteskolen for voksne” vil bli avviklet i tidsrommet 7.11. – 5.12. (se under “Skøyteskole” i hovedmenyen).  

Vi håper at Frogner Stadion blir en brukbar erstatning til det igjen blir kunstis på Valle Hovin! I øyeblikket er det lite konkret angående en ny isflate der.

Fra et tidligere stevne på Frogner Stadion.

Fra et tidligere stevne på Frogner Stadion.

Ingen kunstis på Valle Hovin til vinteren

Denne uka kom nyheten om at det ikke legges kunstis på Valle Hovin til vinteren. De gamle kjølerøra er så lekk at Oslo kommune fant ut at anlegget ikke kan brukes. Konklusjonen ble derfor at Valle Hovin skal driftes som en naturisbane i kommende sesong, med åpning 1. desember. Det blir ingen organisert trening på banen, men det jobbes for at vi skal kunne bruke Frogner stadion isteden. Vi vet i skrivende stund ikke hvordan det blir, men la oss håpe at de klarer å holde en 400 metersbane åpen hele sesongen. Vi kommer tilbake til hva vi kan tilby av treningstilbud på is og hvorvidt vi blir istand til å arrangere en skøyteskole.

Det er nå bestilt to utredninger for å finne ut av hva en ny utendørsbane vil koste. Det første alternativet er å legge banen der den ligger nå, mens det andre er å flytte banen noen meter slik at det blir mulig å legge tak over banen en gang i framtida. La oss endelig håpe at kommunen lander på det siste alternativet, slik at ikke alt håp er ute for en gang å få et tak over Valle Hovin.

Dette er en tung stund for oss som jobber frivillig med å drive en skøyteklubb, og for at det skal være gode muligheter for å drive med skøytesport i Oslo. Vi får prøve å gjøre det beste ut av det, og håper på en kald vinter.

Bilde av valle hovin fra vår facebook-side

Bilde av valle hovin fra vår facebook-side

Full innsats på "Findings"

Den etterhvert årlige “FIndings Festival” gikk av stabelen på Bislet Stadion i helgen. Aktiv Skøyteklubb var blant dugnadsgjengene som på lørdag betjente barer og utsalg, og som på søndag ryddet opp etter lørdagens utskeielser.

Lørdag var det en trist dag, værmessig. Regnet silte ned, men utpå ettermiddagen holdt det oppe. Salget av drikkevarer gikk strykende, og stemningen steg tilsvarende. Rapporter går ut på at tilhørerne så ut til å kose seg, og at Kygo, tross litt varierende kritikker i avisene, var et desidert høydepunkt.

Søndag var det heldigvis fint vær. Over hele gressbanen var det lagt et plastgulv som beskyttelse - 7000 kvm i alt. Hver plate dekket 2 kvm, så da kan dere regne ut hvor mange plater som måtte feies, brekkes løs og stables på paller. Én gjeng ryddet gulv, mens en annen gjeng sto for renovasjon. Gressmatten skulle etterlates ren for f.eks plastkrus, bakte poteter, papir, flasker, og korker (som det var ganske mange av).

Lørdag var rundt 10 ASKere i sving, mens søndag var antallet rundt 25. Takk til alle for innsatsen, og en stor takk til Hege Bratli som skaffer dugnadsjobb og dermed kjærkomne inntekter til klubben!

En humørfylt dugnadsgjeng, fra v.: Carl Erik Sando, Petter Andersen, Vegard Berentsen og Keith Price. (Foto: Sven-Åge Svensson)

En humørfylt dugnadsgjeng, fra v.: Carl Erik Sando, Petter Andersen, Vegard Berentsen og Keith Price. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Stein Opdahl og Sven-Åge Svensson stabler gulvplater. Det ligger fortsatt “noen” igjen i bakgrunnen. (Foto: Petter Andersen)

Stein Opdahl og Sven-Åge Svensson stabler gulvplater. Det ligger fortsatt “noen” igjen i bakgrunnen. (Foto: Petter Andersen)

RAPPORT FRA SOMMERISEN 2019

Sommerisen 2019 pågikk fra fredag 26. juli til og med søndag 11. august.

Mange av «våre» løpere var der, noen i hele perioden, andre i kortere perioder.  De som tilbrakte mest tid på Hamar var de som har en fot eller to inne blant skøyteforbundets treningsgrupper.

Som trener hadde jeg gleden av ha en entusiastisk gjeng av unge gutter og jenter fra samarbeidsgruppen OSK/Aktiv rundt meg den første helgen. Vi gjennomførte en isøkt på fredag, to på lørdag og en på søndag. Med på et par av øktene var også Thomas og Julie, som resten av tiden var å se i andre treningsgrupper; Thomas trente noe både med Bergensgjengen og Mjøsteam, Julie med Mjøsteam og forbundets gruppe.

Kaptein og visekaptein, dvs. August og Viktor, førte de yngre trygt gjennom flere runder blant hurtiggående eliteløpere. Litt vemodig at visekapteinen emigrerer nordover til Mjøstraktene; men vi sier lykke til, både med trening og skole. Så håper vi at August fortsetter å være med oss og viser sin akselerasjonsevne på isen.

Selv om målet var å få mest mulig ut av timene på isen, gjorde grillmiddagen i Ankerskogen, organisert av Monika med bistand av skøyte-gener fra Tveter-familien, ekstra godt.

Det nye av året hvor oppvoksende «hurtigtigere» og OSK’ere, som sjonglerer mellom long track og short track, samles til trening er spennende. Petter og Christian «hoppet» derfor av, tok med seg gjengen og dro til hopp-byen Oberstdorf til det som ble en vellykket short track camp.

Selv om undertegnede var mest opptatt av sitt «oppdrag» i Skipet var det artig å observere andre Aktive, som er tettere opp under elitenivå enn oss (foreløpig), hvor godt det ser ut til at de jobber for å nå sine mål. Allan, Ragne, Marius og Simen virker klare for å «trå til».

Nest siste dagen gikk sommerløpet. Det er hyggelig å meddele at de tre fra klubben som gikk; Allan, Thomas og Julie viste blide ansikter etterpå.

 Mvh

Amund

Julie og Thomas

Julie og Thomas

Allan

Allan

Bjørn Jensen fyller 90 år!

Bjørn Jensen nådde den høye alder av 90 år den 14.8.! Han kan kalles for ASKs ”grand old man” Ingen har lengre fartstid i ASK, idet han meldte seg inn i den gang Arbeidernes Skøyteklubb allerede tidlig i 1945. Karrieren startet som aktiv i 14-16-årsklassen og fram til junior A. Senere gikk han over i administrasjon. Han har sittet i klubbens styre i flere perioder, og han har vært med 13 år i HK, hvorav 8 år som formann. (HK hadde tidligere det sportslige ansvaret for junior- og senior-løperne). Bjørn var også sekundant for Knut Johannesen ved noen av hans mesterskap. Senere ble Bjørn trener for klubbens rundt 20 dameløpere med Gerd Inger de Groot, Sigrid Sundby og Tove Berntsen i spissen. Bjørn var også trener for damelandslaget i mange år, og en av hans største opplevelser i karrieren var OL i Grenoble 1968. Det var første gang norske hurtigløpsdamer deltok i OL. Bjørn hadde også verv i NSF, bl.a. som formann i dommerkomitéen og medlem i utdanningskomitéen.

Bjørn er kjent som en saklig person med sine meningers mot, og at han nyter stor respekt i ASK, vises bl.a. av at han har både fortjenestemerke og æresmedlemskap.

ASK Liga-team ønsket å gi sitt eldste medlem en oppmerksomhet i anledning dagen. Kasserer Keith Price stilte opp på Vålerenga bo- og servicesenter hvor jubilanten bor, og overrakte en blomsterbukett i anledning dagen i går.

Vi gratulerer også så mye!

IMG_14911ref.jpg


Full fart for "Speedtigers" i Oberstdorf

Oslo-klubbene var sterkt representert under en kortbane-camp i Oberstdorf den første uka i august. Dette er en årlig begivenhet som i år samlet intet mindre enn 180 løpere fra 11 land og over 30 klubber. Campen holdes i Allgaü-alpene, i Eissportzentrum, et par steinkast fra den berømte hoppbakken i Oberstdorf. Flest kortbaneløpere deltar, men flere, deriblant nederlendere og nordmenn, går begge disipliner.

Oslo Skøiteklub startet denne tradisjonen og ordnet med påmeldingen av samtlige “Speedtigers”, det vil si yngre løpere fra både Aktiv Skøyteklubb og Oslo Skøiteklub. I tillegg til ASKs Aron Feiring, Fredrik Colbensen Tveten, Eirik Andersen, Tinius Rambøl Alme og Linus Risnes, stilte ASKs tigers-pappaer Tomas Alme, Knut Erik Tveten og Kurt Feiring Larsen til to daglige treningsøkter sammen med italienere, polakker, nederlendere og engelskmenn, blant mange løpere. I mastersklassen sørget sporty løpere med mer eller mindre skøyteerfaring for mange tette dueller med høy sjarmfaktor - og det manglet ikke på innsatsen. Bortsett fra noen blåmerker og gnagsår kom alle fra campen uten skader.

 Blant løpere i de yngre årsklassene, og junior-løperne, er konkurransen tøff. Sikkert er det at Oslos løpere, som nå trener både hurtigløp og kortbane, ikke gjør seg bort.

Et fjelløp ble også gjennomført i 1900 meters høyde i fjellet Nebelhorn, og her må Eirik Andersens seier i junior D-klassen nevnes, foruten Tinus Rambøl Almes sterke 2. plass  i junior C. Dette ga også løperne en fin pekepinn på formen foran en ny sesong.

I tillegg til Eirik greide to nye ASK-løpere, Aron og Linus, kvalifiseringskravet til Star Class som gir utøverne mulighet til å konkurrere rundt om i verden i denne skøytegrenen. ASK stilte med 8 og OSK med 7 utøvere utøvere og rikelig med støtteapparat. Gjengen hadde også ytterst godt selskap av gode kortbanevenner fra Trondheim Kortbaneklubb både i ishallen og på turer i fjellet. Alle var enige om at det hadde vært en skikkelig fin tur.

Monika Risnes

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Øvrige bilder er tatt av Monika Risnes.

Bilde 1: Tinius Rambøl Alme (t.v.) blir gratulert av Linus Risnes etter endt fjelløp

Bilde 2: Glimt fra sparkesykkelkonkurren for masters; Pappa Tomas Alme hakk i hel på kanadiske Rob Freitag

Bilde 3: Eirik Andersen, Aron Feiring og Miika Klevstuen i Eissportzentrum

Bilde 4: Speedtigers' maskot Sofia og mamma Anne Colbensen

Bilde 5: Pappa Knut Erik Tveten i farta

(Klikk på bildene)

En prat med Allan i Stavanger

Som mange sikkert vet, har ASKs fremste representasjonsløper, Allan Dahl Johansson, valgt å flytte til Stavanger. Siden undertegnede var innom Stavanger i ferien, passet det fint å møtes og høre hva han gjør og hvordan det går der nede. Selv om han kom hjem fra samling i Heerenveen dagen før, skal han ut og sykle allerede på formiddagen. Vi gjør derfor avtale om å møtes underveis i løypa - vi med bil. Det er fint sykkelvær, og vi ser at det er nok av bakker selv på Jæren.

Vi vil gjerne høre fra hans egen munn hvorfor han valgte å flytte hit. I korthet var det for å kunne trene på bedre is, optimalisere treninga og forhåpentligvis også kutte ned på antall reisedøgn gjennom året.

Nå flyttet han hit rett etter sesongen, men han har allerede fått etablert et bedre samarbeid med Olympiatoppen - som er nyetablert i Stavanger - enn han hadde i Oslo. Ellers synes han alt virker bedre. Er det fint vær, er det mange syklemuligheter, og er det dårlig vær, kan han gå rulleskøyter i Sørmarkahallen, f.eks.

Skøytemiljøet i området er voksende. Det er flere som flytter, deriblant ASKs Marius Bratli. Allan håper Stavanger kan bli et senter slik som Heerenveen er blitt det i Nederland. Han håper også at landslaget kan legge flere samlinger hit.

På spørsmål fra undertegnede forteller han at han nå er skøyteløper på heltid. Han forsøker å leve på sponsorpenger og premiepenger fra World Cup o.l. Han leier en leilighet på Forus sammen med Ida Njåtun. Forus ligger mellom Stavanger og Sandnes, og “det er kort vei til alt”.

Vi spør også om han har kontakt med klubben - altså ASK? For tiden er det lite kontakt. Han snakker noe med Thomas (Lande Eriksen) og med Arild (Neeb Ervik).

Allan føler han er “i bedre rute” i år enn i fjor på denne tiden. Tirsdag bærer det til Hamar og “Sommerisen”.

Vi ønsker Allan lykke til, og lover å følge godt med til vinteren.

Allan gir seg tid til en liten stopp under treningsturen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Allan gir seg tid til en liten stopp under treningsturen (Foto: Sven-Åge Svensson)