En liten "seier" for fremtidig skøytehall på VH

Bystyret behandlet i dag revidert budsjett for 2019. Blant sakene hadde Høyre satt fram forslag om fullfinansiering av skøytehall på Valle Hovin. Dette fikk bare stemmene fra H, Frp, V og Krf, og forslaget falt dermed. Det ble deretter stemt over et s.k. verbalforslag fra Rødt med følgende ordlyd: “Bystyret ber byrådet sikre at det vil være mulig å bygge tak over isflaten på Valle Hovin”. Dette fikk subsidiær støtte av de borgerlige partiene og ble dermed vedtatt mot AP, SV og MPG sine 28 stemmer. Vedtaket vil da binde byrådet til en løsning som etter hva vi forstår, betyr at isflaten flyttes tilstrekkelig vestover til at en hall lar seg bygge på et senere tidspunkt uten å komme i konflikt med bygget hvor Valle Hovin v.g. skole holder til i Vålerenga Kultur- og idrettspark.

En skøytehall på Valle Hovin er fortsatt i “det blå” - men muligheten er i alle fall til stede. (Montasje: Sven-Åge Svensson)

En skøytehall på Valle Hovin er fortsatt i “det blå” - men muligheten er i alle fall til stede. (Montasje: Sven-Åge Svensson)

Stort oppmøte på sesongavslutningen

Tradisjonen tro arrangerte Aktiv skøyteklubb sesongavslutning i månedsskifte april/mai. Denne gang på Valle Hovin tirsdag 30. april. Oppmøtet var gledelig stort, og det var tett i klasserommet, både med skøyteentusiaster og luftmessig, men stemningen var god, og pølser og kaker gikk ned på høykant.

Nyvalgt leder Nils Einar Aas ønsket velkommen, og Erik Vea, som nå har vært medlem av klubben i 50 år, holdt et power-point-innlegg hvor han fortalte om sin karriere gjennom minst like mange år. Et konsertopptak med Di Derres sang om Erik Vea ble avspilt og førte til mye humring i lokalet.

Høydepunktene på sesongavslutningene er utdelingen av premier. Premier for klubbmesterskapet kom som en oppvarming til Perseprisen og premier til beste gutte- og jenteløper. Spenningen var stor da Henning Hagelund gikk gjennom lista over hvem som har perset mest gjennom sesongen, men til slutt stod han igjen med ett navn, David Luangtep Vangen. Vinnerne av premiene for beste jente- og gutteløper henger også i høyt. Ligaen står for denne, og årets vinnere ble Linus Risnes og Maiken Gundersen.

Så kom turen til å takke de voksne. Trenerne fikk hver sin blomsterbukett, og i tillegg ble Jo Wiklund takket for sin innsats som utgående styreleder, Cathrine Lande for sin innsats som materialforvalter siden 2010, og utgående styremedlem Magnus Hageland for innsatsen i styret.

I fjor delte styret ut et spesiell utmerkelse til klubbmedlemmer som har hatt verv sammenhengende i mer enn 15-20 år, og som fremdeles er aktive. Disse ble hedret med hver sin litografi av Steinar Hansen, sportslig leder og billedkunstner, og tilsvarende ble gjort i år. Nestleder Snorre Kverndokk delte ut litografier til fire personer. Henrik Stiansen ble hedret for sin innsats på skøyteskolen i mer enn 20 år, tilsvarende lenge har Bjørn Kroken hatt treneroppgaver noe som også er verd heder. Kjell Svean har vært medlem av klubben siden 1973 og har hatt verv og stilt opp som funksjonær i hele denne perioden, noe som klubben setter pris på. Den siste som fikk en litografi var Arild Nebb Ervik. Han har ikke hatt verv like lenge som de andre, men har vært trener for klubbens elitegruppe i åtte sesonger. Han takker nå av noe som barna hans nok setter pris på, og klubben takker for innsatsen som har gitt svært gode resultater.

Bilder: Hege Bratli

Stort oppmøte på sesongavslutningen

Stort oppmøte på sesongavslutningen

Erik Vea

Erik Vea

Henning Hagelund skaper spenning rundt Perseprisen

Henning Hagelund skaper spenning rundt Perseprisen

Fornøyde løpere med sine premier

Fornøyde løpere med sine premier

David Luangtep Vangen med pokalen for Perseprisen

David Luangtep Vangen med pokalen for Perseprisen

Linus Risnes og Maiken Gundersen med premiene som beste gutte- og jenteløper, omkretset av Ligaens Marja Haartsen og Keith Price.

Linus Risnes og Maiken Gundersen med premiene som beste gutte- og jenteløper, omkretset av Ligaens Marja Haartsen og Keith Price.

Nils Einar Aas og Cathrine Land

Nils Einar Aas og Cathrine Land

Henrik Stiansen og Snorre Kverndokk

Henrik Stiansen og Snorre Kverndokk

Bjørn Kroken og Snorre Kverndokk

Bjørn Kroken og Snorre Kverndokk

Kjell Svean og Snorre Kverndokk

Kjell Svean og Snorre Kverndokk

Arild Nebb Ervik og Snorre Kverndokk

Arild Nebb Ervik og Snorre Kverndokk

Fornøyde trenere med blomsterbuketter: Carl Erk Sando, Petter Andersen, Ivar Njøs og Amund Sjøbrend.

Fornøyde trenere med blomsterbuketter: Carl Erk Sando, Petter Andersen, Ivar Njøs og Amund Sjøbrend.

Marius Bratli gir premie fra klubbmesterskapet til Linus Risnes

Marius Bratli gir premie fra klubbmesterskapet til Linus Risnes

Magnus Hagelund

Magnus Hagelund

Nils Einar Aas og Jo Wiklund

Nils Einar Aas og Jo Wiklund

Sponsortreff

Aktiv skøyteklubb i samarbeid med Ligaen, arrangerte et sponsortreff på Scandic Helsfyr hotell (en av klubbens sponsorer), onsdag 24. April. Klubbens leder Nils Einar Aas ønsket velkommen før Henning Hagelund ga oss status om hallprosjektet på Valle Hovin. Dessverre var det ikke mye nytt å melde, men det var fint å høre at anleggsutvalget med Henning i spissen fremdeles er optimister.

Etter dette hadde vi en gjennomgang av sesongen 2018/19. Trenerne Arild Nebb Ervik og Amund Sjøbrend ga oss en oversikt over sesongen som nettopp er ferdig,. Deretter kom et utvalg av løpere fra junior B tom. senior opp på podiet og hadde en samtale med Snorre Kverndokk om sesongen. Det var selvsagt anledning til å stille spørsmål både til trenere og løpere, noe mange benyttet seg av.

Til slutt fikk de sponsorene som hadde møtte opp, et signert bilde av klubbens forbundsløpere i sesongen 2018/19 (se bildet). Resten vil få dette i posten.

I denne sesongen har klubben hatt følgende sponsorer: Scandic Helsfyr hotell, Badstuspesialisten, Svein Svendsen trafikkskole, Robito, Skøytebutikken og Valle Hovin kiosk og kafeteria.

Forbundslopere_kvadrat.png

Fire ASK-løpere på forbundslagene!

Fire av Aktiv skøyteklubbs løpere har fått “invitasjon til deltakelse på forbundslag for sesongen 2019/2020” som det heter i en kunngjøring fra Norges Skøyteforbund i dag. Det gjelder følgende løpere:

Forbundsgruppe «Elite distanse»: Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson

Forbundsgruppe «Talent 2022 (sprint)»: Marius Bratli

Forbundsgruppe «Junior»: Julie Berg Sjøbrend

Du kan lese om hele uttaket her

Ragne - Allan - Marius - Julie

Ragne - Allan - Marius - Julie


Nils Einar Aas valgt til ny leder i ASK

Årsmøtet ble avholdt den 28.3. i Valle Hovin vgs’ lokaler. 24 stemmeberettigete hadde møtt fram. Det kunne gjerne vært flere til en så viktig begivenhet. Leder Jo Wiklund ønsket velkommen og gikk gjennom de første punktene på dagsordenen. Sara Hemmer ble nok en gang valgt til dirigent, og Berit Sofie Wiklund ble valgt til referent.

Årsberetningen viser at aktivitetsnivået er høyt, og at det er mange gode sportslige resultater. Regnskapet viser et underskudd i og med at inntektene sviktet noe i fjoråret. Bl.a. var det bare én konsertdugnad pluss at ASK-cupen måtte avlyses. Heldigvis har klubben økonomiske reserver til å takle situasjonen. Det var en del diskusjon om medlemskontingent og aktivitetsavgift (treningsavgift), men det endte med tilslutning til styrets forslag som hovedsakelig er uendret fra i fjor. Det nye styret ble imidlertid bedt om en klargjøring av medlems-og løperkategorier i sammenheng med kontingenter og avgifter til neste årsmøte. Det vedtatte budsjettet balanserer men er noe innstrammet i tråd med de reduserte inntektene. Styret ble bedt om å vurdere andre inntektskilder.

Jo Wiklund ønsket ikke gjenvalg som leder, og valgkomiteen hadde ikke funnet noen ny kandidat. Nils Einar Aas ble forespurt og ba om pause for en sondering. Det endte med at han aksepterte, men for bare ett år. Han ble dermed valgt til ny leder, men det må finnes en ny løsning til neste generalforsamling. Sverre Vangen tok gjenvalg som styremedlem for nye to år. Kurt Feiring Larsen tok ikke gjenvalg som økonomiansvarlig, og Pål Gulliksen ble valgt som erstatter. Magnus Hagelund trakk seg etter bare ett år som styremedlem, og Henning Hagelund ble valgt som erstatter. Monika Risnes ble valgt som vararepresentant.

Sara Hemmer gjorde en utmerket jobb som dirigent. Møtet ble avsluttet med at Jo Wiklund takket for fremmøtet og takket de avtroppende styremedlemmene, Han fikk selv takkens ord med på veien av Henning Hagelund.

Nils Einar Aas (Foto: Sven-Åge Svensson)

Nils Einar Aas (Foto: Sven-Åge Svensson)

Utsnitt av forsamlingen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Utsnitt av forsamlingen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Sara Hemmer fyller 60 år!

Sara Hemmer fyller 60 år i dag. Stein Opdahl har tatt en prat med henne i anledning jubileet.

Sara forteller at hun vokste opp i Trondheim, og at hun ikke har noen "skøytekarriere"' fra den tiden. Hun kom i kontakt med Ask Skøyteklubb (som klubben vår het på den tiden) da Mari begynte på skøyteskolen 6-7 år gammel, dvs rundt 1990. De første årene hjalp Sara til på Skøyteskolen, og hun har senere vært funksjonær på mange stevner, bl.a. som tidtager.

I 1997 ble hun valgt som leder i AOSK (Akershus og Oslo Skøytekrets) og hadde det vervet fram til årsmøtet i fjor, bare med et avbrekk på 2 år på 2000-tallet. Hun har ikke hatt så mange formelle verv i Aktiv SK, men hun var revisor i en årrekke fram til 2013. Hun husker ikke når hun begynte, men tror det må ha vært i 1997. Forøvrig har hun vært flittig benyttet som ordstyrer på klubbens årsmøter. For vår egen del kan vi tilføye at med unntak av 2014, da Arne Jorde hadde jobben, har vel Sara stilt opp som ordstyrer i ca 10 år.

Vi kan også tilføye at Sara etterhvert har startet sin egen skøytekarriere. Hun ble veteran-norgesmester både i fjor og i år. Etter sesongen har hun alle norske rekorder i veteran K60. Hun har dessuten verdensrekorden i Allround Big Ladies (500, 5000, 1500, 10000) klasse 50!

Vi gratulerer med dagen og ønsker mange spreke år!

Sara Hemmer . Bildet er tatt noen år tilbake (Foto: Sven-Åge Svensson)

Sara Hemmer . Bildet er tatt noen år tilbake (Foto: Sven-Åge Svensson)




3 ASK-deltagere - 3 medaljer i Veteran-VM.

Verdensmesterskapet for veteraner gikk i Bjugn i helgen med 121 deltagere fra 12 land. Deriblant var det deltagere fra så fjerntliggende land som Japan, Australia og USA. ASK hadde bare med 3 deltagere, men de tok også hver sine medaljer. Erik Vea tok sølv i klasse M65, Martin Grothe Lien sølv i klasse M35, og Andreas Haugerud bronse i klasse M30. Det var litt tynn deltagelse i de yngre klassene.

ASK gjorde seg også bemerket på arrangørsiden med Kjell Rune Kristiansen som speaker og Hege Gundersen som starter. De gjorde begge en utmerket jobb.

Bjugn Ørland Skøyteklubb er forøvrig dyktige arrangører, og vi hørte mange godord om arrangementet. Forholdene i hallen var bra, og det ble satt flere personlige rekorder og sesongbester. Som vanlig er det det ganske kaldt inne i hallen. Det er likevel strålende å ha tak over hodet, for ute var det kulingkast på lørdag, og søndag formiddag falt det en dynge med våt snø. Utlendingene fikk oppleve ulike sider av Norge.

Resultater

Erik Vea med sølvmedaljen. Martin Grothe Lien og Andreas Haugerud måtte reise før premieutdelingen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Erik Vea med sølvmedaljen. Martin Grothe Lien og Andreas Haugerud måtte reise før premieutdelingen (Foto: Sven-Åge Svensson)

ASK markerte seg under NM og LM kortbane

LM og NM i kortbane 2019 ble en fartsfylt opplevelse. Aktiv SKs løpere var sterkt representert både på banen og på seierspallen etterpå.

GJØVIK:  Fjorårets arrangement i Asker bar bud om at denne grenen er i vekst i Norge, en tendens som ble bevist i år. Den spektakulære fjellhallen på Gjøvik huset årets arrangement, som skøyteklubbene Gjøvik SK og SSK Toten sto for i fellesskap. Her skulle det bli mye å glede seg over i alle aldersklasser, fra rekrutt til senior.

God stemning

At skøytepresidenten hadde satt av helgen, ble satt stor pris på i kortbanemiljøet. Det hersker en egen stemning under et kortbane-NM/LM, noe NSFs Mona Adolfsen presist satte ord på i sin velkomsttale:

“De som er her, kan se fram til en fin skøytehelg. Og de som ikke er her, vet nok rett og slett ikke hva de går glipp av.”

Her var det nemlig lave skuldre og mange smil å se, tross fartsfylte og tette dueller. Gledelig var det også å se at flere “langbane”-løperne hadde tatt utfordringen og stilte til start. For de fleste var dette også sesongen siste skøyteløp.

Gull og sølv

Det ble medaljer i fleng, også på ASK, som kanskje bør vurdere å få tegnet sin egen kortbanedrakt etter dette? Mii Erik Haugård og Thomas Lande Eriksen tok sølv og bronse i seniorklassen. En som fikk erfare en av kortbanesportens første bud: “Opp igjen”, var rekrutt Fredrik Colbensen Tveten (12) som gikk inn til en fin-fin 2. plass under søndagens 2000-meter. Et av flere rørende idrettsøyeblikk denne helgen. (Se bilde.) Øvrige skarpskodde ASK-deltakere var Eirik Andersen, Tinius Rambøl Alme, Aron Feiring, Linus Risnes og Emilie Sparre Njøs.

Arrangøren fortjener ros for et godt gjennomført og hjertevarmt arrangement. Kortbanedommerne Stein Andersen og Morten Staubo sørget for å holde orden på et vell av heat innenfor en rekke distanser.

Tekst og bilder: Monika Risnes

Fullstendig resultatliste finner du her:

 

Aktivløpere som var med under NM og LM kortbane. Fra venstre: Tinius Rambøl Alme, Eirik Andersen, Thomas Lande Eriksen, Linius Risnes, Fredrik Colbensen Tveten, Aron Feiring, Emilie NJØS og Mii Erik Haugård.

Aktivløpere som var med under NM og LM kortbane. Fra venstre: Tinius Rambøl Alme, Eirik Andersen, Thomas Lande Eriksen, Linius Risnes, Fredrik Colbensen Tveten, Aron Feiring, Emilie NJØS og Mii Erik Haugård.

Seierspallen for senior: Fra venstre Mii Erik Haugård (ASK), Einar Agdestein (Asker) og Thomas Lande Eriksen (ASK).

Seierspallen for senior: Fra venstre Mii Erik Haugård (ASK), Einar Agdestein (Asker) og Thomas Lande Eriksen (ASK).

Fredrik Colbensen Tveten

Fredrik Colbensen Tveten

Rekordløpet i Stavanger lever opp til navnet

De siste årene har Stavanger Sandnes Skøyteklubb arrangert Rekordløpet i Sørmarka Arena. Dette er et løp for alle, fra rekrutter til veteraner, helt på slutten av sesongen, og tanken er at det skal være rekordforhold i hallen slik at man kan forbedre sine personlige rekoder. Slik var det også i år da Uego Rekordløp 2019 ble arrangert 16. og 17. mars, med rundt 240 løpere fra 8 til 73 år fra 41 klubber. Disse satte utrolige 511 personlige rekorder, altså mer enn to hver i gjennomsnitt.

Aktiv Skøyteklubb stilte med sju løpere; Aron Feiring (G11), Mads Nordhus (G11), David Luangtep Vangen (JC1), Thomas Lande Eriksen (Senior), og veteranene Kurt Feiring Larsen, Snorre Kverndokk og Sara Hemmer. Disse satte selvsagt flere perser. Aron på 500, Mads på 500 og 1000, David på 1000 og 1500, Thomas på 500 og 1000, Snorre på 1500, 5000 og 10000 og Sara på 5000.

Det er hyggelig å se at våre yngre løpere har tatt store skritt framover i løpet av sesongen Det er også gledelig at Thomas er på vei tilbake etter en litt trøblete sesong. Sprinttreningen den siste tiden har nok hulpet. Saras bestenoteringer for sesongen er også nasjonale rekorder i klasse K60. Vi regner med at det blir flere rekorder neste år.

At Rekordløpet ga inspirasjon var også tydelelig da to av våre veteraner kjøpte seg nye skøyter i Stavanger. Kanskje vi kan vente oss flere perser også blant våre godt voksne løpere neste år?

Foto: Snorre Kverndokk, Torbjørn Sæther og Alf Nordhus.

Resulteter finnes her.

Far og sønn: Kurt Feiring Larsen og Aron Feiring

Far og sønn: Kurt Feiring Larsen og Aron Feiring

Ivar Njøs og Thomas Lande Eriksen

Ivar Njøs og Thomas Lande Eriksen

David Luangtep Vangen og Nils D’Alauzier (OSK)

David Luangtep Vangen og Nils D’Alauzier (OSK)

Snorre Kverndokk og Sara Hemmer

Snorre Kverndokk og Sara Hemmer

Mads Nordhus (ytre bane)

Mads Nordhus (ytre bane)

Mange perser på tampen av sesongen

Flere av våre junior- og seniorløpere var i aksjon 9. og 10. mars. Under rekordforhold i Salt Lake City, satte Allan Dahl Johansson ny personlig rekord på 1500 meter under World Cup-finalen. Den nye persen ble på 1.42,92 , noe som ga 7. plass. Han ble også nest best av de norske, bak Sverre Lunde Pedersen.

I Nord Amerika, nærmere bestemt Calgary, har Marius Bratli og Simen Kroken gått løp. Under det internasjonale skøytestevnet "Grand Prix 2019", satte de begge personlige rekorder på 500 meter med tider på 35-tallet. Simen gikk på 35,64 og Marius på 35,89.

Det har også vært Norges Cup-avslutning i Stavanger. Der deltok Emilie Sparre Njøs og Thomas Lande Eriksen. Emilie perset på 1000 meter med 1.34,20, og Thomas perset på 500 meter med 38,51.

Resultater fra World Cup-finalen ligger her.

Resultater fra Grand Prix 2019 er her.

Resultatene fra Norges Cup-finalen finnes her.

Allan gjør seg klar til start på 1500 meteren i Salt Lake City (bilde fra NRK)

Allan gjør seg klar til start på 1500 meteren i Salt Lake City (bilde fra NRK)

Valle Hovin stengt for sesongen!

Det er like vanskelig å akseptere hvert eneste år: Valle Hovin er stengt enda det er full vinter! Det er til og med det vakreste vintervær med 1 plussgrad og vindstille. Det kunne vært den fineste tiden for skøyteløp på hele sesongen. Det er mildere i været, og kveldene er lengre og lysere.

Fortsatt gjenstår det noen konkurranser som en trenger å trene til, slik som rekordløp i Stavanger om en uke og veteran-VM i Bjugn om to uker. Og så er det publikum - vi er ganske sikre på at det kommer til å være flere som oppsøker Valle Hovin de neste dagene og blir forundret over at portene allerede er stengt. Kunne det ikke være mulig holde åpent et par uker til?

“Kroken på døra” på Valle Hovin (Foto: Sven-Åge Svensson)

“Kroken på døra” på Valle Hovin (Foto: Sven-Åge Svensson)

ASK-mila

Emmeline Berentsen og Mads Nordhus etter 10 000 meter (Foto: Jo Wiklund)

Emmeline Berentsen og Mads Nordhus etter 10 000 meter (Foto: Jo Wiklund)

Clement Chaduc får medalje og gratulasjon av sven-Åge Svensson etter sin halvmaraton (foto: Henning Hagelund)

Clement Chaduc får medalje og gratulasjon av sven-Åge Svensson etter sin halvmaraton (foto: Henning Hagelund)

ASK-mila er et fellesstartløp som arrangeres på Valle Hovin på tampen av hver sesong. Distansene er 5000m, 10.000m og halvmaraton. I alt var det 41 løpere som stilte til start - tre løpere gikk 5.000 m, én gikk halvmaraton, og resten gikk 10.000m. Mange unge og noen riktig gamle fullførte løpet i regnvær på en ruglete is.

Clement Chaduc, franskmann, fullførte halvmaraton med bare 37- og 38 runder. Det var imponerende, særlig fordi forholdene ble verre mot slutten. Vidar Frisk Svendsen imponerte også - han har fullført ASK-mila 35 ganger, dvs samtlige som har vært arrangert!

Løpet var greitt organisert av Arrangementskomiteen med leder Magnus Haglund. Heidi Støen var overdommer og Henning Hagelund var speaker. Tidtaking er ikke lenger noe problem med MyLaps-systemet som ble styrt av Petter Andersen. Alle deltagere får eksakt sluttid, rundetider mm.

Resultatene finner du her.

Allan - årets idrettsutøver i Groruddalen

DSC_0347.jpg

Statuetten for beste idrettsutøver i Groruddalen 2018

Akers Avis kåret Allan Dahl Johansson til årets utøver i Groruddalen. Prisen ble ovrerrakt under en hyggelig og morsom seremoni på Thon hotell Linne. Allan selv var ikke tilstede, han er i Amerika og forbereder seg til helgens avslutning av World Cup. Gratulerer med prisen og lykke til på årets siste 1500m!

Les om prisen her.

Viking Race 2019 - Noen ord fra en førstereisgutt!

Nå har endelig Trener 16-17 også vært tilstede under Viking Race i Heeerenveen.

Jeg har ikke vanskeligheter med å skjønne hvorfor det å delta her er ettertraktet blant våre unge håpefulle skøyteløpere.

Det var et intenst og spennende stevne fra start til slutt, med et arrangement som viste at det var ikke bare løpere som gjorde alt for å prestere. Sett fra tribunen, det meste av tiden, så det ut til at stevnet ble gjennomført prikkfritt. En stor prestasjon med tanke på det store antallet løpere spredt over mange alderstrinn, og fra mange land.

Det var veldig artig å se treningsdrakter på løpere med størrelse «extra small» med for eksempel «Belarus» og «Italy» sammen med ivrige norske gutter og jenter.

For at det skulle fungere godt for våre løpere, fra de gikk om bord, ble fraktet i timer, først vannveien, deretter milevis med buss før overlevering til imøtekommende vertsfamilier for nye etapper; med soving, spising, oppvarming, konkurranser, nesten rett på bankett og noen timers søvn før de svever hjem med myk landing på Gardemoen var det godt at også folkene fra Tønsberg Turn var godt trent og forberedt. Som trener med et innarbeidet forhold til; «når skal jeg varme opp», «når ut på isen», «når starter jeg» og «skal jeg ta noen ekstra spensthopp før start» tillot jeg noen «stikkprøver» for å teste «beredskapstroppen» med baser i og utenfor garderobe, på indre bane og på vekslingssiden. Testen ble bestått med glans.

Hvem som hadde gitt mest; løpere, trenere, medfølgende familiemedlemmer eller arrangører er ikke lett å si, men etter min oppfatning gjorde all så godt de kunne.

Våre aktører var Petter som trener, med sønn Eirik til start i klassen 11 år, og Julie i jenter 16. De ytet definitivt ikke noe mindre enn de andre som deltok.

Takk for opplevelsen, dere som var med!

Tekst og bilder: Amund Sjøbrend

Resultater finner dere her.

Fine Gutter på tur – Treningskompisene Eirik, Miika og Fredrik med venner og konkurrenter

Fine Gutter på tur – Treningskompisene Eirik, Miika og Fredrik med venner og konkurrenter

«Norway Base Camp» – Senter for koordinering og kommunikasjon

«Norway Base Camp» – Senter for koordinering og kommunikasjon

Fra åpningssermonien

Fra åpningssermonien

Julie betrakter det flotte anlegget; Se de fine nyansene av blått og hvitt

Julie betrakter det flotte anlegget; Se de fine nyansene av blått og hvitt

Ragne avsluttet sesongen med VM-deltagelse!

VM allround gikk i helgen i Calgary/CAN. Det er jo en av drømmebanene i verden, men forholdene var kanskje ikke helt på topp. Ragne Wiklund var norsk deltager i kvinneklassen sammen med Ida Njåtun. Ragne startet med ny pers på 500m med 40,03. På 3000m og på 1500m ble det mer ordinære resultater, og hun var langt fra å kvalifisere seg til siste distanse, 5000m. Det klarte forøvrig ikke Ida Njåtun heller.

Ragne føler seg sliten på slutten av en lang sesong, og hadde derfor ingen store forventninger foran VM. Vi skal huske på at Ragne bare er 18 år, og det er klart at det “kjøret” hun har vært med på i år, er nytt og uvant for henne. Hun reiser hjem etter mesterskapet og regner konkurransesesongen for å være over. Når en tenker tilbake på sesongen, har Ragne hatt en eventyrlig fremgang, og vi ser med spenning fram mot neste sesong.

Kvinneklassen i VM ble forøvrig vunnet av Martina Sáblíková/CZE i kamp med Miho Takagi/JPN, mens herreklasssen ble vunnet av Patrick Roest/NED foran Sverre Lunde Pedersen.

Resultater

Ragne i fint driv mot ny pers på 500m (Foto fra NRK TV)

Ragne i fint driv mot ny pers på 500m (Foto fra NRK TV)

Sandefjordløpet 2019

Aktiv stilte med hele 16 løpere til start i årets Sandefjordløp, hvor 364 utøvere var påmeldt. Det ble satt utrolige 734 personlige rekorder, 300 flere enn i fjor! Det gror godt i skøytenorge, med mange potensielle arvtagere til forbildene som samtidig kjempet om medaljer i Calgary.   

Forholdene i Vikingskipet var strålende, og for mange av løperene markerer dette flotte arrangementet slutten på sesongen.  

Takk til arrangør Sandefjord skøyteklubb, utøvere, trenere og supportere, for nok en super skøytehelg!  

 Resultatene kan du se her

Tekst og bilder: Signe Marie Rambøl Alme

Maiken Nerstad Gundersen, Fredrik Colbensen-Tveten, Aron Feiring og Tinius Rambøl Alme

Maiken Nerstad Gundersen, Fredrik Colbensen-Tveten, Aron Feiring og Tinius Rambøl Alme

August Middelkopf

August Middelkopf

Tinius Rambøl Alme

Tinius Rambøl Alme

Julie imponerer i landskamp

Våre jenter har igjen hatt en god helg på skøyteisen. Julie Berg Sjøbrend deltok i juniorlandskamp i Vikingskipet på Hamar mellom Norge, Sverige, Finland og Storbritannia 23. og 24. februar. Hun vant 3000 meteren på 4.43,72 og ble nummer to på 1000 meter, og nummer fire på 500 meter. Dessverre ble det diskvalifikasjon på 1500 meter etter et fall.

En annen av våre jenter som gjorde det bra i helgen var Emilie Sparre Njøs som deltok i Norges Cup (NC7) i den nye hallen, Arena Nord-Vest, i Kristiansund. Hun gikk sprintdistansene og tok bl.a. en andreplass på 500 meter på søndagen med tiden 45,85.

Ellers har våre seniorløpere prøvd seg på rask is i Calgary. Marius Bratli , Simen Kroken og Allan Dahl Johansson deltok i Time Trials lørdag 23.2, sammen med store deler av det norske, svenske, nederlandske, Italienske, kanadiske, amerikanske og kinesiske landslaget. Våre løpere hevdet seg bra i et felt med verdens raskeste løpere.

For resultater fra landskampen se her.

For resultater fra NC7 se her.

For resultater fra Time Trials se her.

Bilder: EF sportsfoto.

Julie på toppen av seierspallen på 3000 meter. Sølvet gikk til Arwen Szygenda og bronsjen til Sarrah Marie Sanderud

Julie på toppen av seierspallen på 3000 meter. Sølvet gikk til Arwen Szygenda og bronsjen til Sarrah Marie Sanderud

Emilie Sparre Njøs i fint driv.

Emilie Sparre Njøs i fint driv.

To LM-titler og mange perser for ASKs løpere i Sørmarka

LM i Sørmarka Arena 15. - 17. februar ble en fartsfest for 130 deltagere fra hele landet. Julie Berg Sjøbrend kapret to LM-titler i klassen jenter 16 år. Linus Risnes tok sølv på 500meter i G13, og det drysset flere medaljer over ASKs løpere denne helgen.

Julie klarte å prikke formen til LM, og hun ble dermed vanskelig å bryne seg på, på de to lengste distansene. Foruten gull på 1500 og 3000, ble det og bronse på sprintdistansene. Perser ble notert på samtlige fire distanser: 43,96 – 1.25,59 – 2.10,42 og 4.39,69 ble fasit denne helgen.

I 15-årsklassen satte Viktor Smedstad Haukaas personlige rekorder på samtlige fire distanser. På søndagens 3000 meter var det nok en tid han var på jakt etter, og det er bare å slå det fast: Nå er det Haukaas jr. som har gjeldende familierekord på distansen, med 4.40,05.

I 14-årsklassen kom Maiken Nerstad Gundersen inn rett bak sine perser. Nærmest var hun på 1000 meteren søndag, med 1.54,30. David Vangen, Linus Risnes og Tinus Rambøl Alme satt personlige rekorder på samtlige fire distanser. Foruten LM-sølv på 500 meter, fikk Linus med seg bronse på 1000m og 1500m i G13. Gledelig var det også at Akershus og Oslo Skøytekrets’ jentelag tok sølv på lagtempo med Julie på laget.

Stevnets speaker Kjell Rune Kristiansen fra ASK fikk en stor jobb med å holde tritt med perserne som ble satt underveis, noe han løste med glans.

Resultater finner dere her.

Tekst: Monika Risnes

Bilder: EFsportsfoto og Monika Risnes

Landsmester i J16: Julie berg sjøbrend

Landsmester i J16: Julie berg sjøbrend

En samling ASK og OSK løpere utenfor Sørmarka Arena. Fra venstre David Vangen, Nils D’Alauzier (OSK), Fredrik Pedersen (OSK), Mathilde Pedersen (OSK), Tinius Rambøl Alme, Linus Risnes og Maiken Gundersen

En samling ASK og OSK løpere utenfor Sørmarka Arena. Fra venstre David Vangen, Nils D’Alauzier (OSK), Fredrik Pedersen (OSK), Mathilde Pedersen (OSK), Tinius Rambøl Alme, Linus Risnes og Maiken Gundersen

Ragne er juniorverdensmester på 3000 meter!

Ikke siden Bjørg Eva Jensen i 1980 har ei norsk jente vunnet et jr. VM på skøyter. Men endelig skjedde det da Ragne nå vant 3000m i Baselga di Pine.

 Junior-VM på skøyter er et kombinert mesterskap med allround og enkeltdistanser. Ragne var i år Aktiv Skøyteklubbs eneste deltager.

Det ble noen veldig jevne oppgjør på Ragnes to best distanser. På 1500m fikk hun bronse noen tideler bak, mens marginene altså gikk rett vei på en spennende 3000m. På de to korte distansene ble det 15. plass og ny pers (40,22) på 500m og 4. plass på 1000m. Sammenlagt ble hun nummer 3.

Løpene gikk i strålende solskinn på en bane som ligger omtrent 1000m over havet. På morgenen var det gode forhold, men utover dagen ble det tyngre - akkurat som Ragne fryktet på forhånd.

 Nå reiser Ragne direkte til Calgary for å avslutte sesongen med VM allround.

 

Tekst og bilder: Jo Wiklund

Gull til Ragne, ASK og Norge!

Gull til Ragne, ASK og Norge!

Medaljevinnerne på 3000 meter. Fra venstre: Robin Groot, Ragne og Karolina Bosiek

Medaljevinnerne på 3000 meter. Fra venstre: Robin Groot, Ragne og Karolina Bosiek

Ragne på toppen av seierspallen på 3000 meter.

Ragne på toppen av seierspallen på 3000 meter.

Gullkarusell nr 3

Årets siste Gullkarusell gikk av stabelen i kveld. Heldigvis sluttet snøværet akkurat i tide før løpene som startet kl 18:15. Det var mye snø på indre bane og noen tilløp til snøballkrig, men i løpebanen var isen brukbar.

Rundt 15 barn fra Skøyteskolen gikk 100m. Først en fellesstart og så parvis på tid. Noen tok en “pingvin” til help, men alle kom til mål. Kanskje er disse beskjedne skøyteskjærene den spede begynnelsen for en ny Allan eller en ny Ragne?

Etterpå fikk de som ville, prøve seg på en 400 meter fellesstart før klubbens egne løpere slapp til, ispedd noen gjesteløpere. I alt var det nesten 30 løpere fra 10-årsklassen og opp til veteran som gikk 400 meter eller 500 meter. 400-meteren måtte gå på uvannet is, mens det ble vannet foran 500-meteren. De beste tidene krøp da lavt ned på 39-tallet.

Resultater

Klikk på bildet under for å se flere (Fotos: Jo Wiklund og Sven-Åge Svensson)