Dag Bjørnstad er dagens jubilant

Dag Bjørnstad var naturligvis på plass under gjenåpningen av Valle Hovin i februar 2024. (foto: Henning Hagelund.)

I dag, den 30. juli 2024, kan vi gratulere Dag Bjørnstad med 75-årsdagen! Han er et kjent fjes i klubben gjennom flere tiår, sterkt deltagende som han har vært i styre og stell. Han ble Aktiv Skøyteklubbs første formann i 2001, da den nye klubben gjenoppsto som en Fugl Fønix i asken etter Ask Skøyteklubb. Dermed sa Dag ja til å bygge opp klubben igjen, etter konkursen som er beskrevet i flere kilder.   

Dagens jubilant startet sin karriere på JordaI. Han var nok ikke den eneste guttungen som fikk stjerner i øynene da Kupper’n i 1957 vendte hjem som verdensmester. Dag Bjørnstad meldte seg sporenstreks inn i ASK, og han har vært medlem siden.

- Jeg konkurrerte litt på klubbnivå, men etter hvert tok andre interesser over. Jeg fortsatte i klubben og hjalp til på stevner. 18 år gammel ble jeg tidtaker, og det var starten på dommerkarrieren. En tid satt jeg i forbundsgruppa for elektronisk tidtaking og reiste rundt på stevner i Norge med anlegget. Jeg var også styremedlem i ASK i en periode, forteller han selv.

I 2005 overlot Dag formannsklubben til Henning Hagelund. Han følte da at han hadde gjort jobben han hadde påtatt seg. Han var styremedlem en stund, og fortsatte som dommer.    

Klubben gratulerer jubilanten med dagen!