Heder til Sara og Ragne på AOSKs årsmøte

fra v.: AOSK’s leder Renate Jeppsson, Sara hemmer med plakett og blomster. helt til h.: ragne wiklund med trofeet for “årets kvinnelige utøver”. (Fotos: sven-Åge DSvensson)

Akershus og Oslo Skøytekrets avholdt årsmøte i går kveld 8.5. Det fant sted på Skøytemuseet, Frogner stadion. Underveis under årsmøtet ble det utdelt hederspriser for 2023 til Sara Hemmer, Aktiv Skøyteklubb og Torbjørn Sæther, Eidsvoll Turnforening. I begrunnelsen til Sara Hemmer heter det bl.a.

«Sara Hemmer tildeles AOSKs hederpris for 2023 for lang og mangfoldig innsats for skøytesporten. Hun har vært medlem av Aktiv Skøyteklubb i rundt 35 år. Sara ble trukket inn i miljøet ved at datteren Mari begynte på Skøyteskolen, og snart jobbet hun i sekretariatet under stevnene, i pølsekiosk under konsertene, osv. De første årene hjalp hun for øvrig til på Skøyteskolen, og senere har hun vært trofast funksjonær på ASKs stevner, og også stilt opp for andre arrangører, mest som tidtaker.

Sara har dessuten deltatt i styre og stell. Hun har vært valgt som revisor i ASK gjennom en årrekke og sitter for tiden i Kontrollutvalget. Forøvrig har hun vært flittig benyttet som ordstyrer på klubbens årsmøter. Størst innsats på det administrative området har hun nedlagt i AOSK (Akershus og Oslo Skøytekrets) hvor hun satt som leder fra 1997 til 2018, bare med et par års avbrekk på 2000-tallet.

Etter hvert har Sara startet sin egen skøytekarriere. Fra å fullføre ASK-mila noen ganger har hun drevet det til å bli norsk veteranmester på enkeltdistanser og sammenlagt flere ganger, senest i 2022/23. I 2013 satte hun veteranverdensrekord i stor firkamp (500/1500/5000/10.000m) for kvinner 50-54 år. Den sto i 7 år. Etter årets sesong innehar Sara flere norske bestenoteringer på distanser fra 1500m til 10.000m for kvinner i klassene 50, 55, 60 og 65 år.»

Torbjørn Sæther fikk prisen for en skøytekarriere som strekker seg fra 1963 til i dag - som utøver, overdommer og mange andre verv og initiativ.

Vi gratulerer både Sara og Torbjørn.

ASKs Ragne Wiklund var også invitert innom i en pause i årsmøtet. AOSKs leder, Renate Jeppsson, sammenfattet noen av Ragnes prestasjoner det siste året, som Egebergs Ærespris, Årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen og norgesrekord på 5000m. Hun fremhevet også det gode forbilde Ragne er for nye generasjoner. Deretter fikk Ragne overrakt det flotte trofeet som Årets kvinnelige utøver, for hun var jo syk og fraværende under Idrettsgallaen. Til slutt kunngjorde Renate at AOSK hadde funnet å ville støtte Ragnes videre satsning med 10.000 kr!
Etter seremonien ble det spandert marsipankake med bilde av Ragne. Det har blitt en del slike kaker etter hvert, men det ser ut som Ragne klarer å opprettholde formen.

Vi slutter oss til gratulasjonene og ønsker Ragne fortsatt suksess!

Sven-Åge Svensson

foto: sven-åge svensson