Nye Valle Hovin tar form

FOTO: SVEN-ÅGE SVENSSON

Bildet ovenfor viser byggearbeidene på Valle Hovin den 9. mai 2023. Til venstre ser vi tydelig søndre sving ta form. Midt på banen ligger en stor mengde oransje pakker. De inneholder isopor som skal legges under laget med fryserørene. Det er et energisparetiltak, idet det ikke vil gå med energi til å fryse ned underlaget. Resultatet er raskere og billigere islegging, og det vil også gå raskere når isen skal fjernes igjen.

Neste bilde er tatt lenger mot nord og viser et stort hull hvor kulverten til indre bane, toalettanlegg og heiser for rullestoler skal bygges.

Arbeidet utføres av Håndverkskompaniet og sies å følge tidsplanen etter at bygging av kulvert ble vedtatt. Dvs. at Bymiljøetaten skal kunne overta banen i desember i år, og at den vil bli islagt i første halvdel av januar 2024. Dermed ser det ut til at Aktiv Skøyteklubb kan få en fin “presang” til 100-årsjubileet i januar.

Under behandlingen av årets Oslo-budsjett ble det dessverre ikke vedtatt å utrede bygging av tak med solcellepanel. Det er håp om at det kan skje endringer under behandlingen av revidert budsjett, og at taket kan bygges som en fortsettelse av pågående prosjekt. I så fall vil åpningen forsinkes med ytterligere ett år.

Henning Hagelund, leder av Interesseorganisasjonen for Valle Hovin, sier at han håper på is-åpning i januar 2024, men enda mer på tak i 2025.

Sven-Åge Svensson

“Hullet” hvor kulvert, toalettanlegg og rullestolheis skal bygges (Foto: Sven-Åge Svensson)