AOSKs hederspris til Carl Erik

FOTO: CARL ERIK SANDO

Under kretstinget til Akershus og Oslo Skøytekrets onsdag 10. mai, ble Carl Erik Sando fra Aktiv Skøyteklubb tildelt kretsens hederspris. Han delte denne med Lars Petter Ernø fra Oslo Speedskaters og Renate Jeppsson fra Nesodden Idrettsforening.

I begrunnelsen for Carl Eriks hederspris, heter det bl.a.: Skøyte-Norge og særlig Aktiv Skøyteklubb, har nytt godt av Carl Eriks gode humør og inkluderende stil på en rekke felt. Han har bidratt administrativt og stilt opp for klubben i en årrekke – og med sin diskre og lite oppmerksomhetssøkende personlighet – på flere felt enn de fleste er klar over.

Men først og fremst har han bidratt på isen – der han siden begynnelsen av 2000-tallet har vært involvert i trening av utøverne på alle nivåer – fra rekrutt til senior – fra bredde til elite. Carl Erik er aldri tungbedt. Han stiller opp der han trengs, alltid like blid og hjelpsom.

Han brenner for rekruttering, er opptatt av bredden og ønsker å bidra til at unge skal få mulighet til å gå på skøyter. Han er derfor et selvsagt medlem av ASKs anleggsutvalg og Interesse­organisasjonen for Valle Hovin, som jobber for å få ny kunstisbane og hall på Valle Hovin. Der nyter man godt av hans grundighet og hans gode økonomiske betraktninger.

Lars Petter Ernø fikk prisen for sin utrettelige entusiasme og innsats for skøytesporten i kretsen, både som ildsjel, arrangør, dugnadsarbeider og løper. Særlig gjelder det hans bidrag til etablering og drift av mange naturisbaner.

Renate Jeppsson fikk prisen for mange års virke i Akershus og Oslo Skøytekrets, som styremedlem og leder, og for sine prestasjoner på isen som bl.a. har resultert i mange veteranverdensmesterskap. Utvelgelsen skjedde naturligvis uten hennes medvirkning, og hun måtte gi anerkjennelse til det øvrige styret for å ha klart å holde det hemmelig.

Aktiv Skøyteklubb er glade for at våre medlemmers innsats blir lagt merke til og påskjønnes. Vi gratulerer Carl Erik med hedersprisen, og gratulerer samtidig Lars Petter og Renate!

Sven-Åge Svensson