Ligaen justerer sitt formål

FOTO: SVEN-ÅGE SVENSSON

Onsdag 26.4. var det årsmøte i Ligaen, eller ASK Liga Team som den opprinnelig heter. Leder Henning Hagelund ønsket velkommen og kunne etter hvert telle 17 stemmeberettigede i uformell atmosfære på Valle Hovin.

Henning Hagelund ble godkjent som kveldens møteleder, Marja Haartsen som referent og Keith Price/Sven-Åge Svensson til å undertegne protokollen.

De ordinære punktene på dagsordenen ble raskt unnagjort. Årsberetningen var ikke omfattende, regnskapet ble godkjent med et moderat overskudd, og medlemskontingenten ble holdt uforandret på 250 kr.

Kveldens store diskusjon dreide seg om styrets forslag til lovendringer. Disse resulterte bl.a. i at det ikke lenger er aldersgrense for medlemsskap, og det presiseres at det ikke er nødvendig med medlemsskap i moderklubben, Aktiv skøyteklubb. En håper særlig å kunne verve yngre krefter med dette. I tillegg vinkles aktiviteten mer mot å være en mer generell ressursgruppe for Aktiv skøyteklubb. En tenker seg å bistå med konkrete oppgaver for å avlaste klubbens styre samt bidra som supporterteam for klubbens løpere. Underveis kom det andre forslag som utdypet årsmøtets og styrets oppgaver, samt ga loven et ryddigere oppsett. Alt i alt endres Ligaens preg fra å være litt mindre oldermannsliga til å være litt mer supporterklubb.

Valgene gikk greit da Stein Opdahl tok gjenvalg som kasserer for to år, Odd-Arild Ødegaard som styremedlem for to år og Keith Price som revisor for ett år. Leder Henning Hagelund og sekretær Marja Haartsen var ikke på valg. Valgkomiteen bestående av Roger Haug, Kai-Roger Olsen og Sven-Åge Svensson hadde sagt seg villige til å fortsette enda et år.

Etter møtet redegjorde Henning Hagelund litt for Aktiv skøyteklubbs kommende 100-årsjubileum. Det arbeides bl.a. med en jubileumsbok. Videre ga han en fersk status på fremdriften med nye Valle Hovin. Prosjektet skal være i rute med planlagt overlevering i desember dette år og med islegging i første halvdel av januar 2024.

Sven-Åge Svensson