Årsmøtet gjenspeiler at aktiviteten tar seg opp igjen

Utsnitt av forsamlingen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Årsmøtet i Aktiv Skøyteklubb ble holdt 23. mars på Valle Hovin. I underkant av 20 medlemmer hadde møtt fram. Det kunne gjerne vært flere.

Leder Jon Gauslaa ønsket velkommen og ga ordet til den valgte dirigenten, Snorre Kverndokk. Jo Wiklund ble valgt til protokollfører, og Keith Price/Sven-Åge Svensson ble valgt til å undertegne protokollen.

Behandling av klubbens årsmelding var den posten som beslagla mest tid. Etter noen år med pandemi som demper på aktiviteten, har vi nå vært gjennom en tilnærmet normal sesong. Årsmeldingen bar preg av det. Det har vært mange gledelige sportslige resultater med Ragne Wiklunds verdensmesterskap og World Cup-seire som de desiderte høydepunktene. Men også klubbens yngre garde har gjort det bra med landsmesterskaps-medaljer i alle valører, beste klubb både i ASK-cupen og i Vikingløpet, og med hele seks løpere til Viking Race i Heerenveen. I Veteranmesterskapet ble det også flere gullmedaljer til klubbens deltagere. Av egne arrangementer har det vært ASK-cupen, ASK-mila, klubbmesterskapet og to Gullkarusell-stevner, og det har vært skøyteskoler for barn og voksne. Klubben har aktuelle «ansikter» utad med web-side, facebook-side og sesongmagasin.

Regnskapet ble godkjent med et pent overskudd for året 2022, og en solid balanse.

Innkomne forslag handlet om klubbens medlemsavgifter. Etter en lengre debatt ble det vedtatt å sette medlemsavgiften til 200 kr for alle typer enkeltmedlemsskap, og 600 kr for familiemedlemsskap. Det er en forutsetning at det samtidig satses på en økning av medlemsmassen.

Dette fikk naturligvis innflytelse på budsjettforslaget som måtte omarbeides og endte med et redusert overskudd.

Valgkomiteen hadde kandidater klare til alle verv. I styret var Emile Sparre Njøs på valg som nestleder og Pål Gulliksen som kasserer. Begge hadde sagt seg villige til å ta gjenvalg og ble valgt ved akklamasjon. I perioden som ble avsluttet, har styret manglet ett medlem. Til å fylle denne plassen ble Arild Nebb Ervik valgt ved akklamasjon. Styret er dermed fulltallig og ytterligere «slagkraftig». I tillegg til styret, ble det valgt anleggsutvalg og kontrollutvalg samt utpekt valgkomité. Disse vil snart finnes i adresselisten under “OM OSS” i toppmenyen.

I følge anleggsutvalgets rapport er byggearbeidene med «nye Valle Hovin» i rute og ventes avsluttet i desember 2023. Selv om vi kan si oss rimelig fornøyde med året vi har lagt bak oss, er det klart at vi ser fram til å få en ny hjemmebane som vil bety helt andre muligheter for rekruttering, arrangementer og klubbmiljø.

Sven-Åge Svensson