Fine ASK-resultater i NC7

Fra fellesstarten til juniorene under NC7. (Skjermdump, sportsklubben Falkens sending.)

Det ble flere perser - og seier på juniorenes fellesstart - til ASK under sesongens siste norgescupstevne i Stavanger.

Samtidig som årets høydepunkt internasjonalt, VM i Thialf, var det norgescupavslutning i Vår Arena Sørmarka Arena 3.- 5. mars. 

Det ble dessverre ikke tatt noen bilder, men løpene er vel dokumentert - takket være Sportsklubben Falken, som sendte direkte. Fra Aktiv Sk stilte Thomas Lande Eriksen, Viktor Smedstad Haukaas, Linus Risnes, Emmeline Berentsen, Tinius Rambøl Alme, Eirik Andersen og Aron Feiring. Sistnevnte debuterte i NC-sammenheng.

Overbeviste i felt

For utøverne som kombinerer kortbane og hurtigløp har flere stevner kollidert denne sesongen. Nå kom en anledning til å pynte på persene innendørs. Pyntet ble også gjort, til tross for høytrykk, sol og ikke de beste isforholdene.

Etter et taktisk smart løp sikret Eirik Andersen seier på juniorenes fellesstart. Dette som et resultatmessig høydepunkt. Men det skulle bli flere, og vi nevner persene:

Sprinttakter

Raskest av våre på 500m var Linus med 38,29. Pers også til Eirik 38,97 og Aron, 40,71 lørdag. På grunn av svikt i tidtakeranlegget lørdag ble det manuelle tider. Viktor satte pers på søndag med 39,09. 

Kuriosa: Tinius har notert seg at 1.17,29 er en kurant 1000 metertid - for nøyaktig samme tid ble han ble klokket inn til under sprint NM i januar, i samme hall. For Aron ble det pers med 1.23,35 på distansen.

På 1500 meter noterte Linus ny bestetid og det ble sesongbeste for Emmeline - vi viser her til resultatene. 

Best på de lange

Viktor stilte sporty opp på 100 meter, 5000 meter, og alt imellom! 3000 meterpersen på 4.01,59 smakte godt. Så også for Linus, som med 4.09,54 senket sin med seks sekunder.

Med 6.58,30 ble det knepen pers for Viktor på 5000 meter - eneste utøver fra ASK her. 

Noe sykdom har det vært på tampen av sesongen. Gode resultater og plasseringer ble det likevel for flere. Vikingrace venter for noen, men for de som ikke dukker opp i Rekordløpet i Stavanger om 14 dager, var dette sesongens siste stevne. Vi håper å se alle ASK’ere på startstreken neste sesong! Resultatene fra NC7.