Forrykende sesongavslutning i Thialf

én av dem som forbedret seg mest var Eirik Andersen, som også stjal med seg en klubbrekord. (Foto: Douwe bijlsma.)

Hele seks ASK-løpere kunne vende hjem fra Heerenveen og Vikingrace 2023, rike på opplevelser og nye personlige rekorder.

Ulrik Evenmo Ervik (G11), Axel Haartsen Njøs (G12), Sunniva Johannesen (J12), Eirik Andersen (G15), Emmeline Berentsen (J15) og Tinius Rambøl Alme (G16) kunne ikle seg de norske draktene denne helgen.

En stor tropp fra ASK og OSK med supportere fikk oppleve den spesielle stemningen i Thialf - og gå løp i “restvarmen” etter den fantastiske VM-helgen. Fredag 10. og lørdag 11. mars ble nemlig det tradisjonsrike Vikingrace igjen arrangert - etter to år med koronapause. Stevnet har blitt kalt et uoffisielt EM for løpere i alderbestemte klasser.

Perser på alle distanser

Og Ragnes yngre klubbkamerater kastet ikke bort tida, tvert imot. Så vidt vi kan forstå, perset samtlige ASK-løpere på alle distanser de deltok i! Ingen nevnt, ingen glemt. Hele resultatlista ligger HER: Den viser også at de norske hevder seg meget godt i selskapet.

Vi nevner Eirik Andersen som med sitt kruttsterke 3000 meterløp på 3.58,34 tok en klubbrekord av det gjeve slaget: Den har tilhørt Allan Dahl Johansen, som satte rekorden i samme hall i 2015, nettopp under Vikingrace.

Det rapporteres om optimale isforhold fredag, med lavtrykk, og nesten like gode forhold lørdag. Mange kjente navn fra kortbanestevner er å se på listene, noe som vitner om at mange kombinerer de to grenene. Vi gratulerer med sterke resultater - og tipper at opplevelser og mestring gav mersmak!

Fv. Ulrik Evenmo Ervik og Axel Haartsen njøs med OSKs ella Wotherspoon i midten. Foto: Marja Haartsen

Emmeline Berentsen satte personlig rekord på 1500 meter med 3 sekunder. (Foto: Ivar Njøs.)

Tinius Rambøl Alme kunne kvittere ut fire nye, sterke personige rekorder. (Foto: Douwe Bijlsma.)

Axel, Ella og Sunniva fikk gå i VM-hallen. (Foto: Marja Haartsen.)