Gullkarusell på tynn is

Aksel Haartsen Njøs (t.v.) og Sofia Colbensen Tveten går mot mål (foto: Karen Boldingh Debernard)

Fra Karen Boldingh Debernard har vi mottatt nedenstående rapport:

Under mottoet «vi gjennomfører så sant det går på et vis» ble sesongens siste gullkarusell avholdt. Tre snaue måneder med skøyteis på Frogner stadion denne sesongen. Siden har det vært utplassering av kjegler der kjøleanlegget ikke har klart brasene mot vintersolen og det har vært fare for å gå gjennom isen. De siste ukene har treningene stort sett gått i indre bane. Nå titter kunstgresset frem ved inngangen til nordre sving. Med utplassering av kjegler og klosser for oppmerking av alternative løpebaner, nærmere bestemt i oppvarmingsbanen og indre bane, fikk vi likevel til en 100m, en slags 478 m, og en fellesstart. Trofaste funksjonærer gjorde igjen sitt ypperste for å få til et hyggelig løp.

Etter tidlig trening for en del, stilte rundt 20 løpere til start. Veldig hyggelig med flere ivrige løpere fra skøyteskolen på startstreken. Tvilsom is til tross - det ble god stemning og vennskapelige skøytedueller, både mellom Aktiv-løpere og mot treningskompiser i OSK. Det er morsomt å se den tekniske fremgangen gjennom sesongen hos alle. Litt uvante baner på 478 m, men det var god innsats, og vi fikk se tider under 50-tallet. Hundremeterne ble gjennomført med stil, og startfeltet på fellesstarten var flott å se.

Løpene ble avsluttet med premieutdeling samt utdeling av diplom til skøyteskole-deltagerne. Og kanskje det viktigste av alt - vafler. Duften var ikke til å ta feil av på oppløpssiden. Denne gangen med ekte smør, og vaflene gikk ned på høykant. Vaflene til Berit Sofie har visstnok også fostret en hakket eldre generasjon med Aktiv-løpere, noen av dem stiller som medaljekandidater i VM til helgen. Så dette lover bra for unge skøyteløpere!

Resultater

Noen glimt fra kveldens stevne (Fotos: Berit Sofie Wiklund og Karen Boldingh Debernard)
Klikk på bildene!