Knut Dennis Johnsen til minne

Knut Dennis Johnsen i 2014 (foto: Sven-Åge Svensson)

Vi har fått den triste meldingen at Knut Dennis Johnsen døde 13. februar etter å ha vært pleietrengende noen år. Han ble 89 år gammel.

I 2014 hadde vi et intervju med «Denny» som han gjerne ble kalt. Han mente da han var den eneste i klubben som hadde kombinasjonen aktiv løper, klubbtrener, landslagstrener, formann i HK (hurtigløpskomiteen) og formann i klubbstyret! Det kan vi tro ham på!

Denny ble medlem i ASK allerede i 1948. Han bodde på Enerhaugen, og veien var ikke lang til Jordal som var ASKs hjemmebane på den tiden. Han ble klubbmester på 500m i yngre år, og han ble nummer 2 på 500m i et junior-NM. Det var sprinter han var, men det ble ikke noen stor karriere på skøytebanen. Han gjorde det derimot skarpere som trener og administrator.

I klubben var han trener for damegruppa med bl.a. Sigrid Sundby og Gerd Inger de Groot og senere Unni Knudsen og Berit Haugård. Det gikk så bra at han ble forespurt om å være forbundstrener (landslagstrener) for damene som i tillegg omfattet løpere som Kirsti og Tone Biermann samt Kari Kåring. Høydepunktet for ham var da Sigrid Sundby tok bronsemedalje under VM i West Allis, USA, i 1970.

Han tok over som klubbformann i 1965 - en turbulent tid pga. krangel om navnebytte. Økonomien var så som så, men han kunne levere fra seg en klubb med solid økonomi et par år senere. ASK hadde gode inntekter fra datidens store skøytestevner på Bislet, men det krevde også mye arbeid. I en periode måtte han ta ubetalt permisjon fra jobben for å klare oppgavene i den såkalte Osloalliansen hvor han jobbet sammen med Odd Haga (OI) og Willy Reisvang (OSK). Han satt i arrangements­komiteene for både EM, VM og den første 5-landskampen på Bislet. Utover dette har han sittet i komiteen for klubbens første jubileumsbok ved 50-årsjubileet, og senere i Lovkomiteen.

Denny var også formann i ASKs Liga (foreningen for «godt voksne» medlemmer) i en årrekke på 1970/80-tallet. Under intervjuet i 2014 ga han uttrykk for at han var kommet litt på avstand fra klubben, men at han satte pris på samværet i Ligaen med julebord samt treff vår og høst.

Både Knut Johannesen og Tor Berg minnes Denny fra yngre dager, og at han var «en morsom gutt». I ASKs 60 års jubileumsbok karakteriseres han som «Vår fremragende administrator og toastmaster». Knut Dennis Johnsen var en meget talefør person og en flott representant for klubben.

Urnen vil bli satt ned i minnelunden på Alfaset uten noen seremoni, men det vil bli en markering på et senere tidspunkt.

Sven-Åge Svensson