Første ASK-mil på fire år

erik vea drar hovedgruppen på 10.000 meter (foto: svens-åge svensson)

I kveld, mandag 13. februar, gikk den 36. ASK-mila av stabelen på Frogner stadion. På grunn av pandemien og baneforholdene har ASK-mila ikke vært arrangert siden 2019.

17 løpere stilte til start - 11 på 10.000 meter og 6 på halvmaraton. Av disse var det én kvinnelig løper. Vanligvis pleier flere av klubbens aktive løpere i de yngre klassene å stille opp. Siden de fleste deltok i Landsmesterskapet i helgen, valgte de kanskje å restituere seg med tanke på andre oppgaver?

Værforholdene var fine - vindstille og noen få varmegrader. Tiden teller ikke så mye i et slikt løp. Det gjelder å fullføre - da vanker det medalje. Mange deltar år etter år. Blant kveldens deltagere var det Morten Jensen, Sinsen, som har fullført flest ganger, hele 26 - fulgt av Geir Markussen, Lilleborg, med 24 og Espen Riktor, også Lilleborg, med 23.

ASKs trofaste funksjonærkorps stiller opp både “hjemme” og “borte”, helg og hverdag, og de sørget for en grei gjennomføring.

Sven-Åge Svensson

Resultater

Nedenfor er en del bilder fra kveldens ASK-mil. Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

Berit Sofie Wiklund har delt ut startnummer og krysser av for Geir Markussen, Lilleborg.

En vakker kveld for skøyteløp!

10.000 meter og halvmaraton startet samtidig, men på forskjellige steder på banen. Her er det 10.000 meterløperne som setter i gang.

Rundetellere og tidtakere, fra v. Jon Gauslaa, Stein Opdahl, Pål Gulliksen, Emilie Sparre Njøs, Berit Sofie Wiklund og Jens Debernard.

Eksempel til etterfølgelse for andre ASK-løpere: Snorre Kverndokk, etter fullført 10.000 meter.

Morten Jensen, med 26 deltagelser, har fått sin medalje av Heidi Støen.

Kim van Oorschot, eneste kvinnelige deltager, får sin medalje av Heidi Støen.