Vellykket LM - og medaljer i alle valører til ASK

EMMELINE BERENTSEN, EIRIK ANDERSEN OG TINIUS RAMBØL ALME KUNNE TA IMOT GJEVE MEDALJER DENNE HELGEN. GULL BLE DET OGSÅ TIL AOSKS LAGTEMPOLAG BÅDE FOR JENTER OG GUTTER. HER ER GUTTA I AKSJON. (FOTO I KOLLASJEN: EMILIE SPARRE NJØS, GERRIT MIDDELKOOP OG SIGNE MARIE RAMBØL ALME.)

Deltagere fra 27 klubber gjorde sitt beste under helgens LM. Og ASKs løpere fikk godt betalt for innsatsen!

INDRE ØSTFOLD/ OSLO: Landsmesterskapet er en stormønstring for unge løpere fra hele landet.

10. - 12. februar kunne Båstad IL skøyter ta imot nærmere 140 løpere - fra Harstad i nord til Arendal i sør - foruten trenere og støtteapparat.

ASK stilte med åtte utøvere, samt en betydelig kontingent med funksjonærer som bidro til å lose stevnet vel i havn.

Nytt, stolt anlegg

Båstingene hadde naturligvis gledet seg til storinnrykk på Heiås, og det rapporteres om et vel gjennomført arrangement på den nye isstadion i Indre Østfold. Vegger og halvtak mot vær og vind, samt nytt flomlys, sikringsputer og ismaskin har banen fått før sesongen.

Og, det gledet nok skøytehjerter landet rundt å se at det faktisk går an å realisere et slikt prosjekt.

Været er riktignok fortsatt en faktor - og det ryktes at forholdene skal ha vært jevnest på lørdagen.

Alle vinnere

I tråd med LMs fremste mål - å samle løpere fra hele landet til skøyteglede og moro - gratulerer vi først og alle med innsatsen.

Like fullt: Landsmesterne blir kåret og medaljer delt ut. Søndag drysset det flere medaljer over ASK. Vi nevner i fleng: Gull til Eirik på 3000m og sølv på 1000m i guttenes 15-årsklasse, sølv til Tinius på 3000 meter og bronse på 1000m i 16-årsklassen, to sølv til Emmeline på de samme distansene i jentenes 15-årsklasse, dessuten bronse til Sunniva på 1000m i 12-årsklassen. Disse føyer seg til medaljene fra lørdagens distanser! Resultater fra helgen:

Påskjønnet av statistiker

En annen hyggelig overraskelse ventet også.

«Alt om skøyter 2023» inneholder mye av den tradisjonelle skøytestatistikken. Overskuddet fra salget deler statistiker Lars Finsen ut til sammenlagtvinnerne i LM. I år mottok Eirik og Tinius hver sin del av denne premien.

Hvem som vant banketten på Momarkedet, har vi ikke klart å bringe på det rene. Men, vi kan legge til at neste års LM etter planen skal gå på Leangen i Trondheim!

Saken oppdateres med flere bilder.

Lagtempogull til AOSK ved Tinius Rambøl Alme, Nicolai Bjerke (OSK) og Aron Feiring. (Foto: emilie sparre njøs.)

“dytte”-taktikken brer om seg, og har funnet veien til Indre Østfold. AOsks lag i askjon. (foto:Ëmilie Njøs.)

lagtempogull til jentene fra akershus og oslo, med emmeline på lag. (Foto: lars rambøl.)

lars finsen (tv.) synes det er hyggelig å kunne påskjønne løpere med overskuddet fra sin skøytestatistikk. Tinius (bildet) fikk del av dette i 2023, sammen med lagkompis eirik. (foto: lars rambøl.)

inka boldingh debernard. (Foto: Emilie Njøs.)

sunniva johannessen. (Foto: Emilie Njøs.)

axel haartsen njøs. (Foto: Emilie Njøs.)

helle boldingh debernard. (Foto: Emilie Njøs.)