Knall avslutning for Ragne

Skjermdump fra VGTV

Det er alltid spennende å se hvor våre løpere står i den første store internasjonale konkurransen. WC i Obihiro 10.-12. november bød på litt av hvert.

På fredag var det så som så for de fleste norske. Ingen toppresultater. Ragne Wiklund tok en 10. plass på 1000 m gruppe B med tiden 1.17,93. Dette er jo ikke Ragnes distanse og må mest ses på som oppvarming. Allan Dahl Johansson stilte også i gruppe B på mennenes 1000 m. Resultatet 1.10,61 var vel OK. Allan taper for mye i starten, men bedre sisterunde enn 26,9 måtte en opp i gruppe A for å finne.

Forhåpningene var større på lørdagens 1500 m. Både Ragne og Allan presterte imidlertid litt under forventning. Ragne kom inn på 9. plass med 1.57,43. Det var hele 2,89 sekunder bak den suverene vinner Miho Takagi (JAP), men bare 1,2 sekunder bak 2. plassen. Det meste av dette tapte hun på de første 300 meterne. Allan er heller ikke av de startraske og kom inn på 1.47,68, hele 2,11 bak vinneren Masaya Yamada (JAP). Sisterunde på 28,9 er bra, men da er «toget» allerede gått.

På søndagens 3000 m fikk vi oppleve Ragne slik vi gjerne vil se henne. Jevnt kjør, myk og rytmisk. Sluttiden 4.01,88 ga 1. plass og ny banerekord nesten 2 sekunder foran nr. 2 som litt overraskende var Momoka Horikawa (JAP).

Allan stilte sammen med Martine Ripsrud på mix-stafett som er en ny øvelse. Plasseringen ble nr. 5 av 11 lag. Raskest var Canada, men de ble disket etter hvert (?). Dette er en morsom øvelse å se på, og vi håper den fortsetter. Den krever nok litt rutine og frekkhet, særlig i vekslingene, og Norge kunne nok ha avansert én plass med litt andre valg.

Vi konsentrerer oss her om Aktiv SKs løpere, men vi gleder oss naturligvis over at Norge vant lagtempo overbevisende på lørdag med Sander Eitrem, Peder Kongshaug og Sverre Lunde Pedersen på laget. På søndag ble Sander Eitrem nr 3 på 5000 m.

Det gleder også at vi får skøytesendinger i vinter på VG+ Sport. Noen vil ha tilgang til kanalen via sin TV-distributør. Ellers kan en abonnere på web-TV.