Befaring på Valle Hovin

Gjerdet rundt banen. Prosjektleder Anders Oppen t.v. (Foto: Henning Hagelund)

Vi skriver den 15.11.23 - nok en merkedag, med befaring av betongdekket på Valle Hovin sammen med Skøyteforbundets representant, Petter Andersen. Som leder av Interesseorganisasjonen for Valle Hovin, som gjennom hele byggeprosjektet har representert brukergruppen for anlegget, var vi innkalt til befaring av betongflaten på Valle Hovin. Det ble en svært spennende tur hvor vi også fikk anledning til et besøk inn i hjertet av anlegget. Om man synes de utvendige dimensjonene på anlegget er imponerende, er det som småtterier å regne i forhold til det som ligger under overflaten.

Selve betongflaten er støpt skjøtefritt og med en overflate som gjør at vi kan benytte den til rulleskøyter på sommeren. Petter konstaterte at dette er en suveren rulleskøyteflate. Under befaringen holdt de på å fylle på lake, ammoniakkvann, på fryseanlegget. Flere trailere måtte til for å frakte inn 70.000 liter med ammoniakkvann og 16.000 liter glykose til varmerørene i nordre halvmåne og området mellom banen og den 1000 m2 store driftsgarasjen.

Vi ble tatt med til Valle Hovins indre gjennom den oppvarmede kulverten til indre bane. Her ble siste hånd lagt på de flotte toalettene; to doble toaletter samt et eget handicaptoalett. Ferden gikk videre gjennom den tekniske kulverten som går langs begge langsidene. Selve kulverten er over 4m bred, nesten like høy, og bortimot 100m lang. Flere romslige lagerrom lå i tilknytningen til kulverten i tillegg til et par store, romslige rom som fremstod nærmest som saler. Disse tenker vi kan benyttes til sklibrett og vekter. Videre gikk turen inn til det enorme maskinrommet med fire svære pumper til ismaskineriet samt varmluftanlegget som er dimensjonert for fremtidig hall. Alle rom var i tillegg oppvarmet. Runden ble avsluttet der den gamle fellesgarderoben med sklibrettrommet en gang lå, nå pusset opp til det ugjenkjennelige. Dette overgikk alle våre fantasier om hvor omfattende det nye anlegget er.

Til slutt gjorde vi en liten utendørs inspeksjon av det nye gjerdet som omkranser hele anlegget og det flotte lekeområdet med en rekke spennende lekeapparater. Vi avsluttet ved regnfanget i søndre del av området. Det blir en flott uteplass med underbelyste krakker som omkranser et regnfang som vil samle opp vann i regnværsperioder. I regnfanget er det lagt ut tråkkesteiner som er et gjenbruk av elementer fra den gamle betongtribunen i vest.

Vi kan ikke annet en la oss imponere over det flotte anlegget, og nå er det bare å begynne å glede seg til å ta det i bruk. Vi må få uttrykke vår store takknemlighet til Oslo kommune!

Henning Hagelund

Pumpene til fryseanlegget (Foto: Henning Hagelund)

Trailer med lake (ammoniakkvann) til fryseanlegget (Foto: Henning hagelund)

Anlegget fylles med lake. (Foto: Henning Hagelund)

Toaletter i kulverten. (Foto: Henning Hagelund)

Lekeparken (Foto: Henning Hagelund)