Medaljedryss til ASK i NM enkeltdistanser

dobbeltseier til ASK på 1500m med Ragne Wiklund (1) og Julie Berg Sjøbrend (2). Nr 3 er aurora løvaas fra nord-odal (screendump fra streamingen til osTvpt)

NM enkeltdistanser for sesongen 2023/24 gikk i Bjugn i helgen 27-29 oktober. Det var særlig Ragne Wiklund som bidro til medaljedrysset med sine fire gullmedaljer. Hun vant alt hun stilte opp i: 1500 m, 3000 m 1000 m og 5000 m. Men også Allan Dahl Johansson hentet seg gull på 1000 m og dessuten bronse både på 1500 m og fellesstart. Julie Berg Sjøbrend sørget for sølvmedaljer og dobbeltseier til ASK på både 1500 m og 3000 m.

Fredag.
Mesterskapet åpnet med 1500 m for kvinner. Julie hadde slått parkamerat Aurora Løvaas fra Nord-Odal og ledet med 2.07,81 da Ragne startet i siste par. Ragne bare feide rundt i energisk stil og viste at hun er den suverene ener i Norge i dag. Tid 2.00,93.
På mennenes 1500 m gikk Allan i par med Hallgeir Engebråten og hadde en klar ledelse undervis. Men Hallgeir feide gjennom siste ytre og vant med en tre-fire meter. I paret etter kom imidlertid Peder Kongshaug og slo begge forholdvis klart. Dermed bronse til Allan.
Allan stilte også i fellesstarten. Etter at Kristian Ulekleiv hadde revet seg løs og gått først i mål etterfulgt av Vegard Rye fra Stavanger/Sandnes, vant Allan spurten i hovedfeltet og kapret bronsen. Eirik Andersen, som er junior, knekte seg nok på å følge Ulekleiv midtveis og kom inn til 8. plass som ble hans beste plassering i mesterskapet. Eirik ser imidlertid ut til å ha talent for fellesstart og kommer nok sterkere tilbake.

Lørdag.
Denne dagen var det klart for våre to jenter på 3000 m. Ragne tok en soleklar ledelse med 4.08,23 i par nr 7. I paret etter bidro Julie igjen til dobbeltseier for ASK etter å ha slått parkamerat Hanna Svenni fra Asker SK. Avstanden til Ragne var imidlertid på 20 sekunder, så det er klart hvem som er vårt internasjonale håp.
Allan stilte også opp på 5000 m og fikk en respektabel 8. plass. Viktor Haukaas trives best på de lange, men 5000 m er kanskje for kort? Det ble i alle fall en 14.-plass.

Søndag.
Avslutningsdagen startet med 1000-metere. Ragne stilte opp her også og vant foran Martine Ripsrud. Tiden 1.19,78 røper kanskje at nivået blant våre kvinnelige sprintere kunne vært høyere? Julie kapret for øvrig 4de-plassen.
På 1000m for menn havnet Allan i par med Håvard Holmefjord Lorentsen som oppskriftsmessig tok ledelsen. Allan gikk imidlertid et par sterke runder og «snublet» i mål 4 hundredeler foran. Vi var spent på Peder Kongshaug i neste og siste par, men han klarte ikke Allans sisterunde og ble nr. 3.
På 5000 meter for kvinner møttes Ragne og Julie i siste par. Skulle det bli en ny dobbeltseier til ASK? Ragne dro straks ifra. Rundetidene krabbet imidlertid oppover og endte helt på 35,9. Tiden 7.14,02 virker likevel bra til å være i Bjugnhallen, og den var milevidt foran nr. to som ble Ingrid Håkegård Eichler fra SSK Toten. I det Ragne gikk over mål, fikk vi vite at Julie hadde brutt løpet. Vi vet ikke årsaken.
På 10.000 m gikk Viktor et jevnt og godt løp. Han gikk lenge på runder rundt 35, men mot slutten krøp han stadig lenger ned på 34-tallet. Tiden 14.42,59 er ny pers! Han tapte imidlertid klart for parkamerat Ole Bjørnsmoen Næss, og de lå som nummer 1 og 2 så langt. I neste og siste par kom Sander Eitrem mot Sigurd Henriksen, og dermed ble det 4-plass til Viktor. Det er sterkt, og vi tror ikke han gråter for det!

Alt i alt har det vært en knallhelg for våre løpere. Synd at det ikke er ordinære TV-sendinger - men de som visste om det, kunne følge streamingen på osvpt.com.
Resultater  

Sven-Åge Svensson

allan dahl johansson (t.H.) kjemper seg de nødvendige centimeterne foran håvard holmefjord lorentsen på 1000m (screndump fra streamingen til osvpt)