Raske forhold under NC i Stavanger

Viktor Smedstad Haukaas og Julie Berg Sjøbrend fikk med seg nye personlige rekorder hjem fra Stavanger og NC2.

i flytEN: Viktor Smedstad Haukaas var på plass i Vår Arena Sørmarka arena.

STAVANGER; Norgescupløpet i Vår Energi Sørmarka Arena 4. og 5. november ble samtidig en test av flere funksjoner før World Cup 3 den første helgen i desember. Varmen var skrudd opp, og den ferske isparketten innbød til fartsfest.

Satte bestenoteringer i fleng

Speaker Kjell Rune Kristiansen fra ASK fikk snart gleden av å annonsere den ene persen etter den andre.

Viktor Smedstad Haukaas har fått en oppløftende start på sesongen, og kvitterte ut personlige rekorder både på 1000m og 1500m, 1.15,71 og 1.56,31 er forbedring med mer enn halvannet sekund på hver av distansene. To løp på 39-tallet på 500m ble det også for neosenioren - som har en relativt fersk 10.000 meter i beina fra forrige søndag og NM i Bjugn!

Tett på kravet

Julie Berg Sjøbrend var en av flere som ble koronasmittet under et ellers prikkfritt NM i Fosenhallen sist helg. Torsdag sto hun opp av sykesenga for å trene, og søndag stilte hun på startstreken under 3000m i Stavanger. Hun lå lenge an til topplassering, men sisterunden ble tung. 4.22.55, på europeisk bane, er likevel pers - og bare halvsekundet bak WorldCup-kravet på distansen!

Arrangøren konkluderte med at det nye tidtakersystemet fungerer som det skal. 101 personlige rekorder og 89 sesongbeste ble dessuten satt.

Det kan bli moro i Stavanger om tre helger, når verdenseliten og en stor kontingent kvalifiserte norske løpere inntar hallen i oljebyen.

Ps! Det meldes forøvrig om at landslagsløperne våre er vel framme i Japan, før kommende helgs World Cup-stevne i Obihiro. ASKs juniorer, som kombinerer liten og stor bane, er på vei til Italia for et av sesongens viktige innedende kortbanestevner i Bormio.

Tar stadig nye steg: Julie berg sjøbrend. (Arkivfoto.)