Stort engasjement på klubbmøtet

fornøyd forsamling etter medlemsmøtet

Mandag kveld den 23.10. var det utlyst medlemsmøte på Valle Hovin. Leder Jon Gauslaa kunne ønske velkommen til 20 fremmøtte. Som vanlig kunne det gjerne vært noen flere.

Først fikk vi en orientering om status på det nye baneanlegget, ved Henning Hagelund. Det ligger fortsatt an til overlevering til bymiljøetaten medio desember, og forventet åpning 10. januar. Banedekket er nå ferdigstøpt, og det er kommet opp lysmaster, resultattavle og litt av høyttaleranlegget. Henning mente at selv om vi gjerne skulle hatt tak, så får vi i alle fall “verdens fineste” utendørsbane. Banedekket vil også egne seg for rulleskøytetrening om sommeren.

Videre ble det orientert om planene for sesongen. Det vil bli skøyteskoler for 6-9 år og for 10-12. Disse vil starte når Valle Hovin er åpnet. For løpere fra 8 år og opp til junior har vi et treningssamarbeid med OSK. Klubben har også juniorer og seniorer som bor og trener utenbys - med Mjøsteam i Hamar, Team Sørmarka i Stavanger og med landslaget.

Klubben har satt opp en liste over prioriterte løp for sesongen. Se link på forsiden.
I tillegg kommer klubbmesterskapet, kretsmesterskapet og tre gullkaruselløp. Datoer er ikke satt.

Kurt Feiring Larsen vil fungere som oppmann/lagleder for juniorgruppa, og Arild Nebb Ervik for de yngre (8-12 år).

Så langt økonomien tillater, dekker klubben utgifter til deltagelse i løp, innenfor gitte grenser. Dette forutsetter at aktivitetsavgift er betalt. Det er også mulig for enkeltutøvere å søke økonomisk støtte fra Akershus og Oslo skøytekrets. Dessuten yter Ligaen noe økonomisk støtte.

Som de fleste bør vite, runder ASK 100 år den 12. januar 2024. Dette vil i første omgang bli markert under ASK-cupen 13. januar, men det vil bli et større jubileumsarrangement etter sesongslutt.

Det store engasjementet blant møtedeltagerne kom da det ble snakk om rekrutteringstiltak og PR i forbindelse med gjenåpningen av Valle Hovin. Det var mange som hadde ideer, og som Arild Nebb Ervik sa, vil det ikke dreie som ett enkelt, men mange tiltak som kan bidra til å gjøre Valle Hovin og klubben kjent, samt øke rekruttering og aktivitet i det hele tatt. Styret har allerede tenkt seg at gjenåpningen markedsføres bl. a. ved å dele ut informasjon på kjøpesentre og andre steder der folk møtes.

For å få dette til, er vi avhengige av at medlemmene stiller opp og hjelper til både med ideer og innsats. Henning Hagelund bemerket at Ligaen har endret sitt formål til i større grad å være støttespiller for styret og supporterklubb for løperne.

Nye Valle Hovin blir et flott anlegg midt i et område med sterk befolkningsvekst, og det gir store muligheter for økt aktivitet i klubben og for skøytesporten i Oslo.

Sven-Åge Svensson