Gode ASK-takter under NC1

Julie Berg Sjøbrend (arkivfoto) overbevste under sesongdebuten i Arena Nordvest.

KRISTIANSUND/OSLO: For andre helg på rad var det klart for skøyteløp i Baillbyen. Og denne gangen var det «alvor», siden dette var sesongens første norgescupstevne. Skøyteinteresserte har kunnet følge med på Direktesports sendinger 14. og 15. oktober. Her gjelder det å abonnere på Amedia-avisen sin.

Mye å glede seg over

Forholdene i hallen var gode: 975 hPa og 3.5 grader står det notert på de offisielle resultatlistene lørdag. Lavtrykk var det iallfall på vestlandet denne helgen.

Resultatene viser at Aktiv skøyteklubbs løpere er i rute. Vi trekker fram noen høydepunkter:

Vant 1000 meteren

Allan Dahl Johansson testet formen på sprintdistansene lørdag og vant 1000 meteren i seniorklassen. Han fulgte opp med en overbevisende 3000 meter søndag - 3.50,18. Seier også her.

3000m pers for Julie

Mange mil på sykkelsetet og treningstimer i forkant av en ny sesong har det også blitt for Julie Berg Sjøbrend. Hun satte personlig rekord i Arena Nordvest med over sekundet søndag, etter et godt disponert trekilometersløp. 4.24,18. Ikke rart at speaker Kjell Rune Kristiansen var fornøyd.

Viktor Smedstad Haukaas, som hadde full løpshelg sist helg, kom godt i gang på sin 500 meter og gjennomførte nok en 5K lørdag. Søndag spurtet han inn til en 3. plass på 3000m! Litt overskudd framover vil gjøre susen.

Ragne - i en klasse for seg

Ragne Wiklund fortsetter med sin huskende svingteknikk - kopiér den de som kan - og rundet av stevnet søndag med å pynte på sin egen banerekord på 3000 meter. Også lørdag ble det banerekord på 1500m.

De aktuelle juniorløperne til ASK har forresten heller ikke ligget på latsiden, men var denne helgen opptatt med NC3 på kortbane i Skien.