Historisk EM- sølv til Ragne og ASK!

Et potpurri av screenshots fra en historisk EM-helg på hamar (Skjermdump, TV3.)

De fleste riksmedier har fått det med seg: Med dagens sølv er Ragne Wiklund (22) første norske kvinne som tar sammenlagtmedalje i et allround-EM.


HAMAR: På tribunen i Vikingskipet satt familie, venner og kjente. At de også var spente, kunne en se gjennom TV-ruta - forøvrig i en fin sending på TV3.

Fikk valuta for pengene
Ragne la ikke skjul på at hun var spent før den innledende 500 meteren, en distanse hun ikke går så alt for ofte. Den oppgaven løste hun imidlertid godt, og etter en solid 3000 meter og seier på distansen lørdag, kunne “alt skje”. Det ble imidlertid tidlig klart at alt måtte klaffe på søndagens 1500 meter, for at gapet til den nederlandske favoritten Antoinette Rijpma de Jong ikke skulle bli for stort. Det ble det, dessverre, selv om ingen kunne frata Ragne seieren på den avsluttende 5000 meteren!

Mesterskapet på Hamar, 7. og 8. januar 2023, er vel dokumentert, og tider, makkere, rundetider og detaljer ligger HER:

Vi tipper at det ble tatt gode bilder fra pallen - som klubben får senere.

Eksamen som oppladning

Det meste er nok sagt på TV i løpet av en lang EM-helg. Men, en liten “detalje” rundt oppladningen til dette mesterskapet, kan vi legge til. Torsdag leverte Ragne en eksamensbesvarelse, fra Hamar, som ledd i sin bachelor på universitetet på Ås (NMBU).  Også der har hun tatt et steg videre - og vi slutter ikke å la oss imponere over denne jenta.

Nå ser hun selv, og klubbkameratene, fram til resten av en spennende sesong - med det avsluttende verdensmesterskapet i Heerenveen i mars som et høydepunkt. Vi har jo også de norske herrene - med helgens sølvvinner i EM, Sander Eitrem, i spissen å glede oss over. Er det noen som vil bli med på tur?