Junior-NM: Satte ny pers i kald hall

Emmeline Reiste ikke til Kristiansund uten grunn - men uten bagasje! (Foto: Privat.)

Emmeline Berentsen (16) tro til fra start og gikk sin raskeste 500 meter i karrieren.

14. og 15. januar kunne kristiansunderne invitere landets juniorer til sprint-NM.

Med sin nye innendørshall, som offisielt åpnet i 2018, er de sikret stabile vær- og vindforhold. Arena Nordvest er imidlertid ikke oppvarmet, og temperaturene krøp ned under frysepunktet under mesterskapet. Det stoppet imidlertid ikke juniorene fra å levere gode tider.

Emmeline var eneste representant for Aktiv skøyteklubb denne gangen.

Fredag den 13.

Aller først fikk Aktivs delegasjon erfare konsekvensene av datoen det er knyttet overtro til: Bagasjen fra Oslo nådde aldri frem. Heldigvis var skøyter og trikot med i håndbagasjen, men det ble hektisk handling både fredag og lørdag, da både treningstøy og antrekk til bankett manglet! Bagasjen kunne plukkes opp på Gardemoen søndag kveld, tilføyer reiseleder og far Vegard.

Han legger til at det var et flott arrangement ildsjelene i Kristiansund hadde stelt i stand.

Gikk fire jevne løp

Hva angår resultater, både åpnet og avsluttet Emmeline mesterskapet på beste måte. Lørdagens 500 meter, 47.45, er personlig rekord. 1000 meteren søndag gikk unna på 1.36,60, som er sesongbeste. Junior B-jenta slo flere konkurrenter som har bedre perser, og ble nummer 12 sammenlagt. RESULTATER:

Resten av ASKs juniorer var i aksjon på andre arenaer. Både Tinius, Linus og Eirik gikk norgescupstevne i kortbane i Skien - som oppladning til internasjonale konkurranser de kommende ukene.