Per Stålsett fyller 90 år!

FOTO: SVEN-ÅGE SVENSSON

Det ser ut som folk i ASK holder seg godt. Nå er det Per Stålsett som har nådd de 90. Hans vei inn i ASK var kanskje litt annerledes enn de fleste. Det startet med at han var en del sammen med Knut Johannesen i guttealderen. De var litt på dans, kikket på jenten sammen, osv. Men så begynte Knut å satse på skøyter, og trene. Det var på Jordal hvor Per husker det også var liv med musikk og ungdommer den gangen.

Per satset ikke på noen skøytekarriere, men da han fikk sine sønner, var det naturlig å ta dem med til skøytebanen – først Runar, så Jan. Det var på siste halvdel av 1960-tallet. Til å begynne med var han bare «en far» som fylte opp bilen med unger og kjørte rundt på stevner. Etterhvert ble det spørsmål om å melde seg inn i klubben, og så ble han med i Yngres avdeling (YA) hvor han etter hvert ble formann, som det het den gangen.

Da sønnene vokste til og ble juniorer, ble Per leder for Juniorkomiteen som eksisterte på den tiden. ASK hadde da et meget sterkt juniormiljø. Han husker bl.a. at de fikk noen sponsormidler og dro i 3-4 biler på treningsleir til Innsbruck.

Senere kom Per med i klubbens hovedstyre hvor han bl.a. hadde ansvaret for kontakten med skolene. De arrangerte en del skoleløp som et vervetiltak. Han satt for øvrig i styret da det famøse underslaget ble oppdaget, og de møttes første juledag for å diskutere den alvorlige situasjonen.

Per har også hatt en rekke verv utenom klubben. Han har sittet i Skøyteforbundets tekniske komité og hadde oppgaver i forbindelse med mesterskapene på Bislett og OL i Vikingskipet. Han har også sittet i NSFs valgkomité, og han har vært styremedlem i Akershus og Oslo skøytekrets. For sin lange og tro tjeneste har han fortjenestemerke og æresmedlemsskap i ASK.

Han er naturligvis medlem av ASK Liga-Team, men etter hvert har det blitt mindre kontakt med klubben.

Vi gratulerer med 90-årsdagen som skal feires kommende helg!    

Sven-Åge Svensson