Snorre Kverndokk runder 60!

Foto: Hege Eliassen

Snorre har vært en sentral person i ASK i mange år, men hans skøytehistorie begynte i Skien. Skøyteinteressen var der fra han var gutt, og favoritten den gang var Ard Schenk. Egen utfoldelse fant sted på en lokal isflate, siden Herkules stadion lå for langt unna. Det var først som 15-åring, da han tok bussen på egenhånd, at han meldte seg inn i Herkules, begynte å trene og gå løp.

Etter hvert ble det militærtjeneste, og senere studier i Oslo. Der benyttet han anledningen til å prøve skøytene i ny og ne. Som med mange andre, er det imidlertid barna som virkelig får foreldrene i sving. Datteren Guro var 5 år og gikk i barnehage, og der gikk også Ragne Wiklund! Snorre tok dem med til Valle Hovin og Aktiv Skøyteklubbs skøyteskole. Der traff han en gammel kjenning, Carl Erik Sando, som vervet ham som instruktør på skøyteskolen.

Rundt 2008 – 2010 bodde familien i USA, og vi husker at klubben fikk noen hilsener fra dem, med kortbaneutstyr på. Da de kom tilbake, ble Snorre jentetrener, først med Birgitte Jorde og senere Amund Sjøbrend, i noen år. Men så var det sønnen Sigurds tur til å begynne på skøyteskolen, og da var Snorre tilbake der, som instruktør. Senere har han også vært instruktør på Skøyteskolen for voksne.

Snorre har for øvrig hatt en egen karriere som løper i voksen alder. Han har i mange år deltatt på LIK-mila» og Silke-mila, som er ukentlige begivenheter. Start i veteran-NM og Rekordløpet i Stavanger, har det også blitt. Men først og fremst han han gjort en innsats administrativt. Først var han revisor i flere år, og så ble det fire år i klubbens styre – den siste tiden som klubbens leder fram til årets generalforsamling. I tillegg er han med i redaksjonen for ASK Skøytemagasin, så det er en aktiv og allsidig person vi har med å gjøre. Vi kan bl.a. takke ham for at vi har en kvinnelig toppløper i dag!

Siden hans kone, Hege Eliassen, også har vært funksjonær ved mange stevner, har hele familien vært involvert i klubben.

Privat er Snorre samfunnsøkonom og profilert forsker innen klima, energi og helse. Utenom skøyter, har han også interesse for musikk, friluftsliv og båtliv.

Vi gratulerer så mye med 60-årsdagen!

Sven-Åge Svensson