Dugnad for Aktiv SK på "Tons of Rock"

ASK har gjennom årene hatt en rekke oppgaver i forbindelse med konserter i Oslo. Det begynte i 1980-årene med de store pop- og rock-konsertene på Valle Hovin, men senere har vi deltatt på mange andre slik som Findings Festival og enkeltstående konserter f.eks. med Adele. Dette har vi fått muligheten for takket være Hege Bratlis gode kontakter, og det at vi har gjort en helhjertet jobb. Dette er vår form for dugnad for å skaffe penger i klubbkassa, og vi er avhengig av at klubbens medlemmer stiller opp.

Årets store «dugnad» var på Tons of Rock på Ekebergsletta 23. til 25. juni - markedsført som Norges største rock- og metal-festival. Det tviler vi ikke på. Det var bygget opp en hel liten landsby på Ekeberg, med tre store scener, øltelt, matboder og salgsboder med band-effekter og masse annet utstyr. Festivalen kunne skilte med noen skikkelige storheter som Deep Purple, Iron Maiden, Europe, Backstreet Girls, Turbonegro, Wig Wam og CC Cowboys. I alt var det 49 band! Antall besøkende har vi ikke begrep om.  

Drøyt 20 ASK-ere stilte opp i løpet av disse tre dagene, og oppgavene var vakthold ved diverse innganger, ordensvakt inne på området, rydding, anvisning av toaletter og andre fasiliteter, m.m. Det var et herlig vær - til de grader at en del ble ganske solbrente. Vi hørte om et par «episoder» med publikum, og noen ble litt «retningsville» utpå kvelden, men ellers gikk det pent for seg. Siste dagen opplevde vi bevæpnet politi på området forårsaket av skyteepisoden i sentrum natten før.

Til de som deltok i dugnaden, sier vi: takk for innsatsen!        

Klare til innsats utenfor festivalområdet! Fra v. Carl Erik Sando, Ivar Njøs, Snorre Kverndokk og Sven-Åge Svensson. (Foto: tilfeldig forbipasserende)

Cathrine Lande vokter populær inngang - til personalets catering. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Lars Rambøl og Sven-Åge Svensson klare til innstas før innslipp. (Foto: tilfeldig forbipasserende)

Samme område som foregående bilde - etter innslipp. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Det var beregnet svært god tid for oppmøte, så det ble litt venting. Fra v. Carl Erik Sando, Ivar Njøs, Sven-Åge Svensson og Snorre Kverndokk. (Foto: Carl Erik Sando)

“Tons of Rock” er svære greier. Det tok et par uker å rigge til - og det tar nok en stund å rigge alt ned igjen.
(Foto: Sven-Åge Svensson)