Frank Sverre Furuset fyller 80 år.

Frank Sverre kom til ASK i 1992 da han ble ansatt som trener. Han hadde lang fartstid i skøytesporten, som aktiv og som trener. Som trener hadde han bl.a. hatt en rekke internasjonale oppgaver som NSFs utsending til Kina og Tsjekkoslovakia, og han var Hans van Heldens sparringspartner i hans tid som fransk løper. Dessuten underviste han i 20 år på Skøyteforbundets B-trenerkurs.

I ASK startet han med å bygge opp en gruppe juniorløpere, deriblant Ellen Kathrine Lie som ble juniormester i både allround, sprint og på flere enkeltdistanser. Som senior var hun deltaker EM og flere World Cup-stevner. 

Frank Sverre tok etterhvert på seg oppgaver også som tillitsvalgt og dommer. Han var en tid nestleder i Aktiv SKs styre, og han hadde en rekke oppgaver som overdommer i NC- og NM-sammenheng. Han var også overdommer under veteran-VM i Hamar i 2002. 

I sin videre trenergjerning hadde Frank Sverre ansvaret for Asier Peña Iturria som i 2008 ble EM-deltager for Spania og satte flere spanske rekorder. Fram til 2014 var Frank Sverre medtrener for en gruppe juniorløpere i klubben, men han måtte da gi seg pga. helseproblemer.

Dagen skal feires med nærmeste familie. Han har bl.a. fått besøk fra Litauen hvor hans kone er fra.

Vi gratulerer med dagen!

Karakteristisk bilde av Frank Sverre som trener i 2008 (Foto: Sven-Åge Svensson)