5te-plass til Ragne på 3000m

Ragne Wiklund fikk en 5te-plass på lørdagens 3000m under OL i Beiijing. Naturligvis hadde vi, og sikkert også Ragne, håpet på en medalje. Selv om avstanden til bronseplassen var på nesten 3 sekunder, vil vi si at den var innen rekkevidde. Ragne gikk meget fint teknisk, men farten ble nok litt for høy i den første halvdelen av løpet. Hun hadde dermed ikke så mye å stå i mot med da makkeren Isabelle Weidemann tro til mot slutten. Gullvinneren Schouten, og f.eks. Weidemann og Sáblíková gikk framfor alt meget jevne løp.

Men vi må si at Ragne absolutt er i det gode selskap. Det er ingen skam å se løpere som Schouten, Lollobrigida, Weidemann og Sáblíková foran seg, og bak seg hadde hun sterke løpere som Miho Takagi, Achtereekte og de Jong.

Vi tror at vi har mye å glede oss til de neste årene etter hvert som Ragne får rutine. Hun sier selv at det er OL i 2026 som er siktepunktet.

Nederst er et bilde av resultattavla. Vi fikk den aldri ordentlig på skjermen, så dette er et forstørret bilde fra en tavle vi kunne se i bakgrunnen.