Vel blåst for Vikingløpet!

I fjor måtte arrangøren avlyse det årvisse og populære stevnet. Den siste helgen i januar gikk startskuddet igjen for Vikingløpet anno 2022 - et arrangement som bokstavelig talt skulle få vind i seilene. Vinden hindret imidlertid ikke deltagerne fra å gå mange gode løp på den nyrestaurerte isflaten i Tønsberg.

Og Oslo-løperne hadde ikke glemt å gå på skøyter siden forrige Vikingløpet. Ekstra gjevt for treningsgruppa i ASK/OSK var det at OSKs Miika Klevstuen kunne ta med seg det gjeve Hjallistrofeet etter sine resultater i 15-årsklassen. Det er et vandretrofé med mange sterke navn inngravert, deriblant Allan Dahl Johanssons. Miika satte også “mesterskaps”-rekord på 1000 meter.

Årets utgave av Vikingløpet ble ikke kvalifiseringsløp til Vikingrace i Heerenveen, for det er avlyst også i år. I tillegg tikket det inn mange koronaforfall i dagene før stevnet. Mange fine løp og dueller ble det like fullt.

ASK stilte med Axel Haartsen Njøs i 11-årsklassen, Emmeline Berentsen, Eirik Andersen, Aron Feiring, Fredrik Colbensen Tveten i 14-årsklassen, Tinius Rambøl Alme i 15-årsklassen og Linus August Risnes i 16-årsklassen.
Blant mange gode resultater trekker vi fram Tinius' fine framgang som ga en tredjeplass i sammendraget i guttenes sterke 15-årsklasse.

Monika Risnes

Resultater:

Emmeline Berentsen (Foto: Monika Risnes)

Fredrik Colbensen Tveten (Foto: Monika Risnes)

Aron Feiring (Foto: Monika Risnes)

Tinius Rambøl Alme (bak) jakter på Fredrik Pedersen (OSK). (Foto: Monika Risnes)