6te-plass til Ragne og lagtempolaget

Det norske kvinnelaget i lagtempo hadde havnet i C-finalen under OL i Beijing og møtte vertslandet Kina. Kampen sto om 5te-plassen, men det norske laget var sjanseløse og måtte ta til takke med 6te-plassen. Foruten Ragne Wiklund besto laget av Marit Fjellanger Bøhm og Sofie Karoline Haugen. Etter målgang var det visstnok Marit som falt og dro med seg Ragne. Marit skadet seg og klaget over vondt i benet etterpå. Gullmedaljen gikk til Canada etter at Japan fikk et fall i siste sving.

Jentene var ikke helt fornøyde med resultatet etter hva de hadde vist tidligere i vinter, men de var tross alt glade over å ha kvalifisert seg til OL i det hele tatt. Til gjengjeld kunne de glede seg over guttas gullmedalje i lagtempo. Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen fremsto virkelig som er lag, kompakt og rytmisk. Etter å ha sneket seg foran USA i kvartfinalen, feide de både Nederland og til slutt Russland av banen. Allan Dahl Johansson var fjerdemann på lagtempolaget, men han slapp aldri til, og dermed ble det dessverre ingen medalje.

For Ragne gjenstår nå bare 1000 meter på torsdag - en distanse hun tar som fartstrening.

Sven-Åge Svensson

Resultater kvinner
Resultater menn

Det norske lagtempolaget i C-finalen, fra v. Marit Fjellanger Bøhm, Ragne Wiklund og Sofie Karoline Haugen. (Skjermdump fra Eurosport Norges sending)