Da var OL over for Ragne

Ragne Wiklund har deltatt i alle skøyteøvelsene, unntatt 500 m og fellesstart. Det har blitt to 5te-plasser, én 6te-plass, én 12te-plass - pluss 18de-plass på dagens 1000 meter. Ragne er ingen sprinter, så starten blir for svak. Det hadde kanskje vært litt gunstigere for henne om hun hadde fått starte i indre bane, som hun opprinnelig skulle. Hun profiterer imidlertid på stayer-evnen, og i siste ytre gikk hun “rundt” parkameraten Sloeva fra Hviterussland. Det var faktisk bare 4 løpere som hadde bedre sisterunde enn Ragne! Så Ragne gjorde ingen dårlig figur og hadde gode sprintere som Bosiek og Minsun Kim rett foran seg - og det er heller ikke langt opp til ellers svært gode 1000meterløpere som Fatkulina og Quishi Li.

Vi synes det var morsomt at Miho Takagi sto igjen som vinner av dagens 1000 meter, og det med god margin til Jutta Leerdam og Brittany Bowe.

I intervju med Eurosport Norge ble Ragne spurt om hva som hadde vært hennes høydepunkt under OL. Etter å ha tygd litt på det, mente Ragne at det måtte være 5000-meteren, selv om den også hadde vært hardest.

Da venter hjemturen, og så ser vi alle fram til neste store begivenhet som er VM i Vikingskipet 3.-6. mars.

Sven-Åge Svensson

Resultater

Ragne kan puste ut etter god innsats i OL. (Skjermdump fra Eurosport Norges sending)

Ragne “runder” Sloeva i siste sving. (Skjermdump fra Eurosport Norges sending)