Landsmesterskapet – dag 3

Været betyr mye for utendørs skøytestevner, og varslene for søndag var ikke gode. Det kunne bli både sludd, regn og flere varmegrader. Så ille ble det ikke. Det var til og med gløtt av sol og blå himmel underveis. Men luftfuktigheten var høy, og det rimte fort på isen.

Likevel var det mange gode resultater. Eller hva skal en si om 4.18,12 på 3000 m ved Didrik Eng Strand (G15), Hamar IL? Stevnets mestvinnende er etter det vi kan se Miika Klevstuen (G14) fra OSK og Martine Solem (J14) fra BØSK. De vant alt de stilte opp i, både individuelt og lagkonkurranser, og med god margin. For Aktiv SK ble det ingen landsmestere denne gangen, men det ble flere medaljer. Emmeline Berentsen (J14) hadde flest med sølv på 1000, 1500 og 3000 m pluss bronse på 500 m. Eirik Andersen (G14) fikk sølv på 3000 m og bronse på 500 og 1500 m. Tinius Rambøl Alme (G15) fikk bronse på 500 m. I tillegg hadde følgende ASK-løpere æren av å delta i Landsmesterskapet: Helle Boldingh Debernard (J12), Knut Pedersen (G13), Inka Boldingh Debernard (J14), Aron Feiring (G14), Mads Nordhus (G14) og Fredrik Colbensen Tveten (G14). Alle resultater finnes på vår hjemmeside under ARRANGEMENTER > LM 2022.

Etter litt rusk i maskineriet i går, tør vi si at avviklingen gikk fint i dag. Stevneansvarlig Heidi Støen har gjort en formidabel jobb både før og under mesterskapet for å dra det i havn. Koronasituasjonen, med mange forfall både blant aktive og funksjonærer, skapte stadig nye problemer. Det er grunn til å takke henne og de andre funksjonærene som har ofret OL-titting, mors-dag og annet for å få gjennomført mesterskapet. Som eksempel på vårt innsatsvillige funksjonærkorps kan vi nevne Keith Price. Han går i sitt 80-ende år og har stilt trofast opp i tre samfulle dager som svingdommer.  

Sven-Åge Svensson

Resultater

Seierspallen for Gutter 14 år. Fra v. Eirik Andersen (ASK), Miika Klevstuen (OSK), Halvor Kjøsterud Erlingsen (Asker). Foto: Sven-Åge Svensson

Nedenfor er et knippe bilder fra søndag. Klikk på bildene. Siste bildet er av stevneleder Heidi Støen, som puster lettet ut etter stevneslutt.
Foto: Sven-Åge Svensson (pga. et teknisk problem er dessverre ikke alle bildene helt skarpe)