Landsmesterskapet - andre dag

Dessverre hadde det fine været tatt slutt i løpet av natten, så dagen opprant litt grå og småguffen. Før løpsstart var det offisiell åpning av Landsmesterskapet. Stevneleder Heidi Støen ga først ordet til Henning Hagelund som i egenskap av styremedlem i Skøyteforbundet, erklærte stevnet for åpnet. Han minnet om at samtlige av Norges skøyteløpere som nå var med i OL i Beijing, også hadde deltatt i Landsmesterskapet i sin tid, og at de ikke nødvendigvis hadde vært blant de beste. Underforstått – det er håp for alle.  

Ordfører Marianne Borgen ønsket velkommen på vegne av Oslo kommune. Hun takket klubbene, ASK og OSK, for at de hadde tatt på seg arrangementet - to klubber som sto for mesteparten av Oslos skøytehistorie. Videre rettet hun en takk til alle frivillige - de som muliggjør dette stevnet, men også de som holder hele Idrettsnorge i gang. Hun avsluttet med ønsket om et godt mesterskap og hyggelige dager.

Sammen med ordfører Borgen var det flaggborg med løpere fra ASK og OSK. Siden Oslo jo er «Tigerstaden», var det i år også en søt, liten tiger som maskot. Under drakten skjulte seg fem år gamle Sofia Colbensen Tveten fra ASK. Åpningsseremonien skulle avsluttes med fanfare skrevet av Guro Eliassen Kverndokk, tidligere aktiv løper i ASK. I stedet ble det «Ja, vi elsker».

På dagens løpsprogram sto 500 m for de som ikke gikk det i går, dvs. klassene 12, 13, 14 og para. Paraklassen hadde i dag seks deltagere. Mesteparten av dagen gikk med til 1500 m for alle klasser, før det rundet av med lagtempokonkurransene. Forholdene var tydeligvis gode nok når en får tider på 500 m som 39,18 av Mika Klevstuen (OSK) i gutter 14, og på 1500 m 1.56,32 av Didrik Eng Strand (Hamar IL) i gutter 15. Under lagtempokonkurransen begynte det å komme litt regn.

Vi kan vanligvis rose oss av et ganske prikkfritt arrangement. Denne gangen ble det oppdaget feil på en resultatliste fra gårsdagens fellesstarten som gjorde at det ble utropt feil vinner av 12-årsklassen. Det er jo viktig å kåre riktig vinner, så de andre listene måtte kontrolleres på nytt for sikkerhets skyld. Dette forsinket premieutdelingen som igjen forsinket starten på lagtempo. Arrangøren beklager dette sterkt!

Sven-Åge Svensson

Resultater

Ordfører Marianne Borgen ønsker velkommen til Oslo og Landsmesterskapet.
Foto: Monika Svendsen Risnes

Nedenfor er et knippe bilder fra banen på lørdag - klikk på bildene.
Foto: Sven-Åge Svensson