Landsmesterskapet - første dag

Landsmesterskapet 2022 arrangeres av Aktiv Skøyteklubb og Oslo Skøiteklub i fellesskap. Det går på Frogner Stadion over dagene 11. til 13.2. Den offisielle åpningen vil bli lørdag morgen 12.2., men de første løpene gikk allerede i dag, fredag. Det var 100-metere for alle, 500 m for jenter og gutter 15 og 16 år, samt fellesstarter. For første gang var det en egen klasse for parautøvere som hadde samlet 3 deltagere.

Både løpere og tilskuere så ut til å kose seg i det fine været - solskinn og litt over null grader. På startsiden var det en liten trekk i mot som kanskje var følbar under 100-meterne - men i følge speaker var det flere bestenoteringer for sesongen.

Fortsatt er vi preget av pandemien. Det er publisert en smittevernprotokoll for stevnet, og det var en del munnbind å se blant funksjonærer og publikum. Det var også usedvanlig mange forfall i siste liten, og de mange endringene skapte store problemer for arrangøren ved starten av stevnet.

For Aktiv Skøyteklubb knyttet det seg stor interesse til fellesstarten for gutter hvor vi hadde med tre av totalt seks løpere. Det var som vanlig lite å gjøre med Miika Klevstuen fra Oslo Skøyteklubb, men ASKs Eirik Andersen knep andreplassen.

I morgen, lørdag, før stevnestart er det offisiell åpning med tale av ordfører Marianne Borgen og flere prominente personer, samt avspilling av mesterskapsfanfaren.

Informasjon, startlister og resultatlister for Landsmesterskapet finnes på aktivsk.no

Sven-Åge Svensson

Resultater fredag

Trond Ratdal avfyrer mesterskapets første startskudd for Sivert Refsdal, Hamar IL (nærmest) og Christoffer Hovde, Jevnaker IF. Foto: Sven-Åge Svensson

Nedenfor er et knippe bilder fra banen på fredag. Klikk på bildene.
Foto: Monika Svendsen Risnes (msr) og Sven-Åge Svensson (sås).