Gode løp i Stavanger - Viktor brøt barriere

Viktor (19) har fått mye ut av sin første sesong som senior. formkurven er stigende og lørdag ble det full klaff. (Foto: Monika S. Risnes)

En solid skøytehelg sett med ASK’ske øyne - med gledelig framgang både på korte og lengre distanser for «våre».

Samme helg som Ragne slettet den seiglivede norgesrekorden på 5000 meter i Calgary, ble samme distanse gått under norgescupen, NC5. Deltakelsen var god både i sprint og allround-klassene 17. og 18. desember i Stavanger. ASK stilte med tre neoseniorer og tre juniorer. 

Fikk førjulsgave

Viktor Smedstad Haukaas har hatt 7-minutters grensen i sikte. At han skulle «gå under» allerede lørdagen før jul, kom likevel som en liten overraskelse. Svingene ble forsert med rask takt, det kunne til og med se ut som han hadde krefter igjen på slutten. Personlig rekord med 10 sekunder! Perset gjorde han også på de øvrige tre distansene.

En solid 5000 meter også for Thomas Lande Eriksen. 6.49,60 er flere knepp opp fra innledende løp i høst. Han tar med seg en femteplass sammenlagt i seniorklassen.

Julie Berg Sjøbrend kom rett fra eksamensbordet til NC, og stilte kun på lørdagens distanser, men noterte sesongbeste på 1000 meteren med 1.24,45.

Perset på sprinten

I juniorklassen gikk Linus Risnes lørdag under 39 for første gang. 38,75 etter moderat 10,9 -åpning. 1000 meter gikk unna på 1.15,67 - pers med tre sekunder. Etter fire distanser ble det en fin fjerdeplass sammenlagt.

I juniorklassen er det jevnt mellom løperne nå, og det kan bli spennende utover i sesongen.

10.400 meter 

Tinius Rambøl Alme og Eirik Andersen kom så og si rett fra shorttrackbanen. Begge gikk allround med både 5000 og 10.000 meter på programmet. ASK-juniorene er med det solid inne på adelskalenderen. Tinius best på 5000m med 7.27.55. Med allrounddeltagelse i dette NC-stevnet er de også aktuelle kandidater for uttak til internasjonale stevner på nyåret.  

Ps! (Eirik gikk like godt 10.400 meter søndag. Med ujevne par og lapping i kvartetten ble det vanskelig for sekundantene å holde tellinga. Tida ble fastsatt til 15,15.30.)

En velfortjent juleferie venter, og vi gleder oss allerede til neste år!

klare for 25 runder: Eirik (blått) og Tinius (ASK-dRAKt) gjør seg klare på startstreken (Foto: Monika S. Risnes)

ask var sterkt representert under Nc5. her er tinius i gang med sin 5000 meter. (Foto: Monika S. Risnes)