Seier til Julie og lovende ASK-takter under NC2

Det ble personlige rekorder for både Viktor og Julie under norgescupløpet i Vikingskipet.

Sprinttakter: Kombinasjonen idrettsstudier og skøytesatsing har vist seg positivt for Julie. (Foto: Cathrine Lande.)

HAMAR: Sist helg møttes norgeseliten til NM. Også denne helgen, 5. og 6. november, har det vært løp i Vikingskipet. ASK stilte med tre løpere; Julie Berg Sjøbrend, Thomas Lande Eriksen og Viktor Smedstad Haukaas. 

Viste sprinttakter
Julie kunne smile bredt lørdag. 500-meteren satt, og det ble pers med nesten halvsekundet. 41,86 holdt til bronse i kvinneklassen og seier i seniorklassen. På 1500m pyntet neosenioren på persen og vant kvinneklassen. På 1000 meteren ble det fall, men hun var ikke langt bak Inzell-persen på 3000m denne helgen.

Thomas kom godt i gang med 38,71 på 500 meter i seniorklassen. På de lengste distansene har han fortsatt et stykke igjen til toppformen, selv om tider under 4 og 7 minutter på henholdsvis 3000 og 5000 lar seg høre. Fortsatt er det tidlig i sesongen, det er jevnt mellom mange av løperene, så her kan det fort bli endringer i løpet av en spennende sesong.

Best på langdistansen
Viktor Smedstad Haukaas kunne også notere seg to perser denne helgen - for ordens skyld både på den korteste og den lengste distansen: På 5000 meter ble han klokket inn til 7.11,47, og neosenioren kryper stadig nærmere 7-minuttersgrensen.

Allan Dahl Johansson og Ragne Wiklund sto over og lader opp til kommende helgs verdenscupløp i Stavanger. For de øvrige kvalifiserte ASK’erene sto kortbane på menyen denne helgen, før europacup/ StarClass-konkurranse i Bormio, Italia, neste helg.

RESULTATER