Kamp om medaljene på NMs siste dag

To nye medaljer og fine resultater for Aktiv skøyteklubb søndag på Hamar.

Fv. Allan Dahl Johansson, Eirik Andersen, Linus Risnes, Tinius Rambøl Alme, Ragne Wiklund og Thomas Lande Eriksen. Julie Berg Sjøbrend og Viktor Smedstad Haukaas var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Einar Agdestein.)

HAMAR: De to lengste distansene, samt 1000 meter for kvinner og herrer, gjensto søndag.

Vikingskipet vartet opp med fine isforhold denne helgen, og det skulle også bli en spennende siste dag.

Uslåelig

Noen reelle utfordrere til tittelen på 5000 meter var det aldri i kvinneklassen: Ragne innkasserte sitt tredje gull med sterke 7.05,36. En fin oppkjøring foran World Cup i november.

10.000 meter sto også på programmet. Mange frykter distansen, men ikke ASKs Viktor Smedstad Haukaas, som representerte klubben på en ypperlig måte. At han også stilte til start på 1000 meteren etterpå (!), ble lagt merke til. På den lengste distansen gikk neosenioren ganske jevne rundetider - og gikk i mål etter et kvarter. 15.02,89 holdt til en 6. Plass. Norgesmester ble Sander Eitrem med sterke 13.26,47.

Linus Risnes og Julie Berg Sjøbrend måtte begge stå over søndagens konkurranser.

Kamp om gullet

Hele 18 par stilte til start 1000-meteren i herreklassen. Eirik Andersen var først ut av våre. Debutanten var ivrig etter å slå både makker og pers. Sånn ble det også, med tida 1.17,25.

Det lå ellers an til en thriller og kamp om seieren på distansen. Allan Dahl Johansson møtte Odin By Farstad i samløp, som så mange ganger tidligere. Makkeren la opp til en rask åpning i møte med Allan som pleier å komme sterkt mot slutten. Så også denne gangen. Langspurten kom likevel litt for seint, og Allan måtte se seg slått. Bronsemedalje etter Peder Kongshaug og By Farstad lot seg likevel høre. 

Mange har nok fulgt TV-sendingen til e-tv gjennom helgen. ASK skulle ha to sikre kort i Ragne og Allan under de første internasjonale stevnene denne sesongen.

Vi gratulerer Aktiv Skøyteklubbs åtte løpere med flott innsats denne helgen!

Komplette resultater