Ragne viste seg suveren også på lørdagens 3000 meter. ASK-jenta sikret seg dermed sitt andre gull i årets enkeltdistanse-NM.

Dag to av NM på Hamar lørdag bød på to 500 metere, 3000m og 5000 meter.

På sprintdistansen stilte ASK med juniorene Eirik Andersen og Linus Risnes. Eirik startet dagen med å pynte på persen fra forrige helg med 39.29, mens Linus gikk inn rett bak sin pers, med 39.30. 500 meter nummer to seinere på dagen ble nesten identisk for begge.

Sterk 3000m

Først ut at våre jenter på 3000 meter var Julie Berg Sjøbrend. En frisk start straffet seg litt mot slutten, men habile 4.30,18, etter sykdom holdt til en 6. plass.

Ragne måtte gjøre jobben alene. 4.05,31 holdt i massevis både til gull og mesterskapsrekord, og det blir spennende å se henne i World Cup i Stavanger om 14. dager.

Hard kamp på 5000m

Gårsdagens 1500 meter-vinner, Allan Dahl Johansson, så seg nødt til trekke seg fra 5000 meteren. Så også Nord-Odal ILs Hallgeir Engebråten. Dermed var to sterke konkurrenter ute av seierskampen. Om noen ville ha greid å tukte odølingen Sander Eitrems vinnertid på 6.19,39 (ny mesterskapsrekord), er likevel uvisst.

Fra ASK stilte Viktor Smedstad Haukaas og Thomas Lande Eriksen. Viktor viste bedre form i Bjugn sist helg, og fikk det dessverre noe tungt mot slutten. Thomas gikk inn til en respektabel 10. plass på distansen, etter sykdom. Resultater:

Tidtakeranlegget klikket under den siste 500 meteren, og tidene er ikke klare i skrivende stund. Sikkert er det imidlertid at Henrik Fagerli Rukke vant 500meteren for herrer, mens Martine Ripsrud vant dameklassen.