To NM-gull og en bronse til Aktiv skøyteklubb!

Ragne og Allan sørget for hver sin seier under første distanse av NM enkeltdistanser i Vikingskipet fredag kveld.

Første dag av NM enkeltdistanser 2022/2023 på Hamar er unnagjort. Og for en kveld det skulle bli for Aktiv Skøyteklubbs løpere!

Kvinnene var først ut på sin 1500 meter. Her var det nok liten tvil om hvem som var favoritten. Så ble det også en suveren seier til Ragne - som leverte sterke 1.58,72, nesten seks sekunder foran nummer to på distansen, talentet Aurora Løvaas fra Nord Odal, og Sofie Caroline Haugen, Sandefjord, på bronseplass.

Aktiv Skøyteklubbs Julie Berg Sjøbrend tok en fin 6. plass, bare sekundet bak sin egen personlige rekord satt i Inzell nylig.

Tøft i herreklassen

I herreklassen måtte Allan Dahl Johansson kjøre med det han hadde, da flere av de sterkeste konkurrentene fulgte i parene etter. Hallgeir Engebråten måtte se seg slått med tidelen av Allan som gikk inn til en så sterk tid som 1.46,52.

Om dette bidro til å stresse Stavanger Sandnes’ Peder Kongshaug i siste par, vites ikke. Han ble diskvalifisert etter to tjuvstarter. Hva han og makker Håkon Sundøen Brørby ville levert, fikk publikum dermed ikke vite. At de måtte ha gått et toppløp for å hamle opp med Allan, er det imidlertid liten tvil om.

Perseskred

Gode forhold i Skipet gjorde at persene røyk én etter én. Thomas Lande Eriksen leverte en fin 1500m, det samme gjorde Linus Risnes som var rett bak sin pers, mens både Viktor Smedstad Haukaas og debutantene Tinius Alme og Eirik Andersen satte sterke personlige rekorder på 1500 meter. 

Vi gratulerer alle med fine løp! Resultater

Lureløp ga bronse

Før “Gullrekka”, skulle det også gås en fellesstart, og her var Aktiv SK sterkt representert med Tinius, Eirik og Linus. Ville de samarbeide om gode posisjoner? Det fikk bare de som var tilstede i hallen se. Knuffing hører med i kampen om posisjoner, og en runde før mål, var det helt åpent. 16-åringen Eirik fra Oslo og ASK vant fram med sin taktikk, spurtet inn og sikret seg klubbens medalje nummer tre denne dagen. Vi gratulerer!

Lørdag og søndag er det TV-overføring fra NM, som du kan du følge via denne linken på e-tv

Allan i stor fart sikret seg gullet. (Foto: Signe Alme)

Fornøyde ASK-løpere - f.v. norgesmester Ragne, Tinius og Linus. (Foto: Signe Alme)

Klart for fellesstart, menn. (Foto: Signe Alme)

Eirik kan juble etter bronsen i fellestart i seniorklassen. (Foto: Einar Agdestein)