Interessant medlemsmøte

Leder Jon Gauslaa ønsket velkommen til et 20-talls deltakere på Valle Hovin 25. oktober. Han ga først ordet til Henning Hagelund for en oppdatering om den nye banen på V/H. Henning kunne fortelle at i øyeblikket forsvinner siste rest av den gamle betongflaten. Posjektet er stort sett i rute, men pga. noen små endringer er ferdigstillelse forventet i desember 2023. Det er et forslag i bystyret om at en deretter går direkte over i et prosjekt med å få tak over banen, men dette får neppe flertall i denne omgang. Et annet interessant forslag går ut på å kle taket på hallen med solceller, noe som kan gi en energigevinst både sommer og vinter. I første omgang kan en håpe på å få igangsatt en utredning av dette, og at hallprosjektet kan komme med på neste budsjettbehandling.

Petter Andersen redegjorde for den sportslige situasjonen. Han står for treningsopplegget på «langbane» i samarbeid mellom ASK og OSK, mens OSK ved Einar Agdestein har hånd om kortbaneopplegget. Når det gjelder «langbane», legges det opp til istreninger mandag og onsdag fra kl. 17:30, samt lørdag/søndag fra kl. 11. Foreløpig er is-åpningen utsatt til helgen 12-13. november. Hvis dette holder, er det faktisk tidligere enn i fjor. Det nye banedekket på Frogner skal gi bedre grunnlag for isleggingen, men Petter er likevel litt opptatt av om det vil fungere etter hensikten.

Emilie Sparre Njøs sa at skøyteskolen for barn vil åpne så snart isen kommer. ASK vil i år ha egen skøyteskole for å kunne ivareta rekrutteringen best mulig. I stedet for sesongavgift, legges det opp til betaling pr. gang med «fakturering» ved sesongens slutt. Det vil bli sendt ut email til alle klubbens medlemmer om at det er skøyteskole, og det oppfordres til å spre denne informasjonen best mulig. Deretter fulgte en diskusjon om rekrutteringstiltak. Det kom fram mange gode ideer, og det viktige blir å sette dem ut i livet.

Marja Haartsen har satt datoene for skøyteskolen for voksne. Det er god søkning, men mangel på instruktører. Likeledes er det mangel på låneskøyter. Marja oppfordrer derfor klubbens medlemmer til å melde seg som instruktør og til å låne bort lengdeløpsskøyter som en måtte ha liggende.

Jon Gauslaa henviste til oversikten over sesongens løp som er sendt ut i nyhetsbrevet. De har prioritert løp i nærområdet i tillegg til NC, NM og Landsmesterskap. Styret har fortsatt ikke klart å finne en sportslig ansvarlig. En løsning med Kurt F Larsen som oppmann for de «eldre» løperne, og Arild Nebb Ervik som oppmann for de yngre, bør imidlertid kunne fungere bra.

Berit Sofie Wiklund redegjorde for arrangementene i kommende sesong. ASK-cupen går av stabelen 10. desember. Klubbmesterskapet er planlagt til 4. januar. Det er planlagt tre gullkaruselløp – ett før nyttår, og to etter. ASK-mila er planlagt til 13. februar. Det er alltid behov for funksjonærer. De som har lyst til å delta på tidtakerkurs kan melde fra til Berit Sofie. Det er også mulighet for å delta på starter- og dommerkurs.

Økonomiansvarlig Pål Gulliksen sa at klubben er økonomisk godt rustet for kommende sesong. Det har vært lite med stevner å bruke penger på de siste par-tre årene, samtidig som Landsmesterskapet forrige sesong ga et godt overskudd.

Det var god stemning på møtet. Mangel på «hjemmebane» og eget klubblokale gir oss imidlertid store utfordringer når det gjelder rekruttering og klubbmiljø. Alle ser fram mot nye Valle Hovin som blir en kjærkommen «gave» til klubbens 100-årsjubileum i januar 2024.

Sven-Åge Svensson

Foto: Sven-Åge Svensson