Pallplasseringer på både Allan og Ragne i EM

EM gikk i Heerenveen i helgen 7.-9. januar, og denne gangen gjaldt det enkeltdistanser. Det ble lag-sølv og individuell bronse på Allan Dahl Johansson, samt lag-sølv på Ragne Wiklund.

Det startet på fredag hvor Allan hadde fått dra-jobben for lagtempolaget. Øvrige deltagere var Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen. Laget gikk samlet og holdt jevn og høy fart til ny banerekord. I neste duell kom imidlertid Nederland med sitt sterke mannskap og gikk 0,94 sekunder foran etter et par sterke runder på slutten.

Ragne startet i siste par på 3000m og hadde konkurrentenes tider å gå på. Hun gikk friskt til verks, særlig i svingene, men igjen ble det litt tungt på sisterunden. Hun manglet drøyt ett sekund på bronseplassen som gikk til Lollobrigida. Irene Schouten tok en klar seier.

På lørdag gikk Ragne 1500m. Det endte med en 5. plass, men hun var ikke mer enn 1,04 sekunder bak vinneren Antoinette de Jong, og 35/00 bak bronsen som igjen gikk til Lollobrigida.  

På søndag var det lagtempo for kvinner med Ragne samt Marit Fjellanger Bøhm og Sofie Karoline Haugen. De gikk et virkelig sterkt løp godt under 3 minutter. Det holdt til sølvplass, for Nederland feide inn til seier 4,41 foran.

Allan hadde på forhånd ikke ventet seg så mye av mesterskapet etter en ganske hard treningsperiode. Han gikk imidlertid ett av sine beste løp på distansen og tok en klar ledelse før de to siste parene. Der kom de sterkeste konkurrentene - først Kjeld Nuis 0,55 sekunder foran, og deretter Thomas Krol 0,25 foran. Allan hadde bedre sisterunde enn disse, men han havner litt for langt bak i starten.

Igjen bidrar våre to løpere til gode resultater for Norge. De var involvert i tre av Norges totalt seks medaljer. Allans formkurve ser ut til å være stigende. Avstanden til førsteplassen er ikke avskrekkende. så det kan bli mer spenning i fortsettelsen. Ragne ser ut til å holde formen. Vi tror fortsatt nøkkelen ligger i bedre disponering av kreftene, i alle fall på 3000m.

 Sven-Åge Svensson

 Resultater

Allan tar ut det siste over målstreken (Bilde fra TV 3s sending)

Joda, det er Allan bak masken og med bronsemedaljen på brystet (Bilde fra TV3s sending)

Kvinnenes lagtempolag som tok sølvmedalje. Ragne i midten (Bilde fra TV3s sending)