Stor deltakelse i ASK Cupen

Den tradisjonsrike ASK Cupen ble arrangert på Frogner stadion lørdag 8. januar. Vi var på forhånd spente på om det kom til å bli mulig å arrangere løpet, da regjeringen strammet inn smittevernreglene før jul. Heldigvis kom det ikke ytterligere tiltak, og etter en nøye gjennomgang av reglene fant vi ut at det var mulig å gjennomføre ved å dele inn i to kohorter. Rekrutter og til og med 11-årsklassen gikk først. Etter at de var ferdige, gikk klassene 12 år og til og med junior B. Det var to år siden sist vi hadde arrangert et løp, så våre løpere og funksjonærer så fram til dette.

Det var tydeligvis populært å få gå skøyteløp igjen, og vi fikk hele 94 påmeldte løpere. Det var flere påmeldte jenter og gutter, og det var også mange juniorløpere. Frafallet ser derfor ikke ut til å ha blitt like stort som fryktet i løpet av koronaperioden.

Da vi startet løpet, snødde det litt. Vi hadde rustet oss godt med snøskyfler, men heldigvis ble det ikke mye snø, og forholdene ble derfor også ganske like.

Aktiv skøyteklubb stilte med 14 løpere, fra rekrutt til junior B. Nye trikoter og nytt overtrekkstøy var innkjøpt og ble delt ut før løpet. Våre løpere gjorde det godt, selv om noen var uheldige og falt eller ble diskvalifisert. Klubbkonkurransen var spennende til siste slutt, da det var fire klubber som kjempet om seieren. Til slutt var det Oslo Skøiteklub (OSK) som stakk av med seieren etter hard konkurranse fra Båstad IL og Aktiv SK.