Rune Gerhardsen er død

Den 13. juni hadde vi et innlegg om Rune Gerhardsen i anledning av at han fylte 75 år. I dag fikk vi den triste beskjeden at han har gått bort.

Selv om vi relativt nylig har skrevet om Runes forhold til klubben og skøytesporten, gjentar vi det i denne sammenheng. Rune er æresmedlem i Aktiv skøyteklubb og har vært medlem siden 1960. Han gikk gutteklassene oppover, og over i junior B. I følge ham selv fant han ut at hans fremtid nok ikke lå som aktiv skøyteløper, men interessen for skøyter holdt seg sterk. Desto større innsats har Rune gjort på den administrative siden, i det han har sittet 11 år (fordelt på 3 perioder) som president i Norges skøyteforbund - lengre enn noen annen. Rune har vært en fremtredende lokalpolitiker i Oslo, og har som sådan også vært medspiller i arbeidet for fremtidig skøytehall på Valle Hovin.

I 2019 ble Rune Gerhardsen tildelt Norges skøyteforbunds høyeste utmerkelse, gullmerket - for øvrig sammen med Lajla Andresen, OSK.

Hverken Rune selv, eller familien, har lagt skjul på at han var rammet av Alzheimer, og han bodde den siste tiden på sykehjem i Oslo.

Vi vil uttrykke vår medfølelse med de etterlatte, og vi lyser fred over Runes minne.

Bildet er tatt av norges skøyteforbund

Bildet er tatt av norges skøyteforbund