Knut fikk St. Hallvard-medaljen

Knut «Kupper’n» Johannesen fikk i dag overrakt St. Hallvard-medaljen under en høytidelighet i Oslo Rådhus.

St. Hallvard-medaljen er hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune eller på annen måte gjort seg fortjent til byens påskjønnelse. Medaljen er Oslo bys høyeste utmerkelse, og navnet er hentet fra byens skytshelgen, St. Hallvard (ca. 1020 – 1048). Hittil er det 155 personer som har mottatt medaljen siden 1956.

I sin tale til Knut siterte ordfører Marianne Borgen teksten på Knuts diplom: «For hans livslange engasjement for idretten, og for å være en viktig bidragsyter og motivator for å få barn og unge til å delta i idrett.»

Ordføreren tok videre for seg Knuts mange meritter og fortjenester. Disse er gjengitt, og kan leses, i den opprinnelige pressemeldingen. Til slutt i sin tale fremhevet hun Knuts hjerte for barn og unge, og at han hadde bidratt til en varmere, rausere og mer inkluderende by.

Knut sa bl.a. i sin takketale at han syntes at han hadde hatt et utrolig liv, og at livet hadde nådd toppen i dag med utdelingen av St. Halvardsmedaljen. Han var meget stolt over å ha blitt funnet verdig til medaljen. «Det er ikke hvem som helst som får den», sa han. Medaljen skulle få henge over alt han hadde samlet seg av gull og sølv fra olympiske leker og verdensmesterskap.  

Vi gratulerer Knut på det hjerteligste!

Ved den samme seremonien mottok Nasreen Begum St. Hallvard-medaljen for sitt initiativ og engasjement for integrering og inkludering av kvinner og barn med minoritetsbakgrunn.

Sven-Åge Svensson

Screenshot fra Oslo kommunes sending

Screenshot fra Oslo kommunes sending

Screenshot fra Oslo kommunes sending

Screenshot fra Oslo kommunes sending