Heder og bløtkake til Ragne.

Pga. pandemien ble det ikke noen sesongavslutning slik som vi pleier å ha, og klubben inviterte derfor til en forsinket utgave på Valle Hovin i kveld 19.8. Blant de få som fikk gått noen løp sist vinter, var Ragne Wiklund. Som kjent resulterte det i verdensmesterskap på 1500 m. Det var derfor en kjærkommen anledning til å feire dette. Andre, tradisjonelle innslag, som persepriser og ligaens pokaler til beste jente- og gutteløper, var det ikke grunnlag for i år.

Nestleder Snorre Kverndokk ønsket et 40-talls deltagere velkommen og presenterte menyen: pølser og bløtkake. De ble fortært i nevnte rekkefølge. Bløtkaka var spesiell – med stort bilde av Ragne! Det var nesten synd å begynne å skjære i den.

Klubbens leder, Nils Einar Aas, kom fra sitt første møte i Idrettsforbundet hvor han skal tiltre som generalsekretær i begynnelsen av september. Han gratulerte Ragne nok en gang. Han mintes da de i februar holdt en improvisert mottagelse for Ragne «i snøhaugen» utenfor barndomshjemmet på Kringsjå. Det var også et stort øyeblikk. Ragne var klubbens første senior-verdensmester siden Knut Johannesen.

Nils Einar sa også noen ord om fremdriften i bygging av ny bane på Valle Hovin. Den er for så vidt i rute ettersom arbeidet nå er ute på anbud, og han håpet de vedtatte kostnadsrammene ville holde. I sin nye stilling representerer han alle idretter, men han ville nok ha et ekstra øye for at ting gikk «riktig for seg» når det gjelder de planlagte skøyteanleggene.

Snorre introduserte Ragne. Han hadde kjent henne fra hun var to år og gikk i barnehage med hans egen datter. Ragne var allerede den gang «tidlig ute og god i alt». Ragne fortalte selv litt om tiden i Heerenveen med EM, World Cup og VM i rask rekkefølge mens de levde «i en boble» - altså nokså isolert pga. pandemien. Hun mente framgangen i fjor skyldtes mange faktorer, men kanskje særlig at hun ble fulgt tett opp av sin trener, Jonas Bekken. På spørsmål om hun følte press foran neste sesong, var svaret «nei». Sesongen starter med World Cup, og der hadde hun ikke vært bedre enn nummer syv, så hun følte ikke at hun hadde noe å forsvare.

Knut Johannesen var også tilstede og sa noen ord til Ragne. Han hadde merket seg hennes innstilling og hennes fine bevegelser. Han trodde det siste kunne ha noe med orienteringsløpingen å gjøre – han hadde gode erfaringer med løping i Østmarka fra sin egen karriere. Knut hadde ellers mange gullkorn, men hans avsluttende råd var: «hold fram som du stevner».

Underveis fortalte trenerne Petter Andersen og Carl Erik Sando litt om treningen i sine grupper, mens sportslig koordinator Amund Sjøbrend fortalte litt om kommunikasjonen og samarbeidet med klubbens løpere i Hamar og Stavanger, og deres trenere.

Nils Einar fant også anledning til å hedre Kjell Svean som har rukket å fylle både 80 og 81 år i denne tiden med liten sosial aktivitet. Kjell er kjent som en stor miljøskaper og humørspreder foruten at han har drevet skøyteskole, vært leder for Yngres Avdeling, samt starter og funksjonær ved utallige stevner. Kjell mintes selv starten på det hele som var da hans datter kom hjem med ASK-drakt og fullt skøyteutstyr. Ellers mintes han særlig de mange hyggelige turene i innland og utland. Han fikk overrakt en blomsterbukett.

Sven-Åge Svensson

(Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

P1012292.JPG