Flott innsats av Ragne og Allan i World Cup 2

World Cup-sirkuset kom til Stavanger helgen 19.-21. november. Klubbens to eliteløpere, Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson, deltok i to øvelser hver.

På fredag var Allan først ute på 1000m i gruppe B der han ble nr. 3 med 1.09,61. Allan er jo ikke noen sprinter, men han har sin styrke i høy toppfart som han holder til mål. Tiden var ikke mer enn 11/100 bak vinneren Connor Howe (CAN).

Også på fredag gikk Ragne en strålende 5000m og ble nr. 3 på 6.56,95 - ny personlig rekord. Hun kom inn i en fin rytme og holdt jevne rundetider inntil sisterunden hvor hun hoppet en del opp slik som på 3000m forrige helg. Men det ble likevel en sikker 3de-plass i storfint selskap. Vinner ble Irene Schouten (NED).

På søndag var det 1500-metere for menn og kvinner. Allan så meget tent ut og gikk teknisk godt og kraftfullt både på langsider og svinger. Med 1.45,75 tok han ledelsen foran Thomas Kroll (NED), en vanligvis meget sterk 1500m-løper. Allan lå lenge an til pallplass, men i siste par snek Min Seok Kim (KOR) seg foran med én ti-del og skjøv ham ut. Det var likevel fram 6-plasser fra forrige helg. Vinner ble Zhongyan Ning (CHN).

Ragne på sin 1500m var raskere i starten enn vanlig, gikk sterke runder og kom i mål på 1.56,92. Det var ned 3 sekunder fra forrige helg, og tiden sto seg lenge inntil Antoinette de Jong snek seg foran med et par tideler. Ragne ble til sist nummer 5 - fram 7 plasser fra forrige helg. Vinner ble Miho Takagi (JAP).

Våre løpere sto for de beste norske prestasjonene, resultatmessig. Det skal bli spennende å se om framgangen fortsetter i Salt Lake City om to uker.

Sven-Åge Svensson

Resultater

Ragne på 5000m (Foto fra Viasat 4s sending)

En konsentrert Allan på 1500m (Foto fra Viasat 4s sending)

Ragne (t.h.) på seierspallen sammen med Schouten og Weidemann (Foto fra Viasat 4s sending)

Allan virket ikke helt fornøyd etter 1500m. Men det kommer nye sjanser (Foto fra Viasat 4s sending)