Høstfest i «Ligaen»

ASK Liga Team hadde invitert til høstfest i går, 16.11. Rundt 25 medlemmer deltok, med Skøytemuseet på Frogner Stadion som passende ramme. Den nye lederen, Henning Hagelund, ønsket velkommen. Etter to vanskelige år var han nå glad for at vi kunne møtes i tilnærmet normale former igjen. Han kalte ASK Liga Team for «ASKs ryggrad». Med det mente han at Ligaen er en viktig støtte for ASK, og han var stolt over å kunne lede den.

Styremedlemmene hadde i første omgang dekket et rikholdig spekematbord med øl og forskjellig annet tilbehør. Etter at trafikken rundt matbordet hadde avtatt, introduserte Henning kveldens hovedgjest, Jan-Christian Nordahl. Jan-Christian er fra Feiring i Eidsvoll. Han fattet tidlig interesse for skøytesporten og ble en begeistret tilhenger. Han startet i sin tid «Skøyteradioen» og har ofte vært å se med mikrofon og opptager. Han har promotert skøytesporten på mange måter, bl.a. med utgivelse av CDen «To indre og vekk me’n». Han kåserte litt om dette og sin andre store interesse: blues. Bl.a. leste han noen av sine egne dikt, også skrevet under pseudonymet «Blues­poeten». Diktene er preget av lun humor med overraskende, hverdagslige vinklinger og små absurditeter.
Jan-Christian hadde også tatt initiativ til en spesiell hyllest til Ragne og hennes verdensmesterskap på 1500 m. Denne ble «ur-fremført» for forsamlingen, men vi antar at det ikke skal røpes mer, foreløpig.

Neste underholdningsinnslag var ved undertegnede og ble kalt en «uhøytidelig quiz». Den var formet som en PowerPoint-fremvisning, og inneholdt noen utradisjonelle skøytespørsmål, forskjellige andre spørsmål, samt oppgaver som «Kims lek» og «Bit-for-bit. Alt var iblandet litt rare filmsnutter, synsbedrag, vitsetegninger, etc. Det var ingen konkurranse utenom prestisjen ved å svare først.
I mellomtiden ble det også servert litt kaffe og kaker.

Det virket som alle hadde hatt en hyggelig aften, og Henning varslet et nytt møte til våren med hovedfokus på rekruttering til «Ligaen».

Sven-Åge Svensson  

Foto: Sven-Åge Svensson

Jan-Christian Nordahl (Arkivbilde)